אמרלדה, אורני

tzivi1

New member
אמרלדה, אורני


כבר כמה פעמים נזכרתי בכן. תיכנסו לאתר של "בליקמח" (במילה אחת). לא ניסיתי אותם, אבל נראה מעולה. לא יודעת באילו קמחים חלופיים הם משתמשים.
 
תודה אבל אני לא מחפשת חלופות כי פשוט הוצאתי קמח ומוצריו

ולצערי גם פחמימות אחרות, מהתפריט שלי. אוכלת 40% חלבונים מהחי, 40% ירקות ו- 20% שומנים בריאים וזהו. כבר 4 שנים שזה מוכיח את עצמו.
 

אמרלדה

Active member
אורני, רק היום ראיתי את תגובתך למטה בקשר לשמנת הצמחית.

&nbsp חיפשתי אותה בימים אחרי ששאלתי ולא מצאתי. אז שמחה על ההזדמנות לומר תודה. אולי זה באמת הפתרון.
 

אמרלדה

Active member
תודה רבה. גם אני לא מחפשת תחליפים. אני עושה את

הדיאטה לפי ד"ר ברנשטיין, שדוגלת בדל (כמעט בלי) פחמימה. היא מבוססת על חלבונים ושומנים בעיקר, בתוספת ירקות. דומה מאוד למה שאורני כתבה. אני לא עומדת בזה בקלות וזה מאבק יומיומי, ויש לי קמח שקדים, שאני מכינה ממנו לעתים מאפים, בעיקר במחבת. אני נופלת, בעיקר בפירות, אבל לא מחפשת קמחים אחרים, כי כולם פחמימות. גם אצלי היא מוכיחה את עצמה, על אף הנפילות. פעם פעמיים שאלתי פה לגבי מתכונים מקמח כוסמין, למען הנכדים, אבל לא בשבילי. ושוב תודה רבה.
 

נחמנית

New member
אפשר לשאול איך נראה תפריט יומי שלך?

הוצאתי לאחרונה פחמימות מהתפריט ובין שאר המגבלות התזונתיות שלי, ממש קשה למצוא דברים לאכול שאני גם ארצה לאכול. ארוחת בוקר היא המאתגרת ביותר, אבל אני מודה שזה פחות או יותר הוציא את כל ההנאה מאוכל (ואני אוהבת אוכל)
 

tzivi1

New member
לא אמרלדה, אבל...

היו תקופות שהייתי בדיאטה דלת פחמימות. גם ירדתי במשקל, אבל האפקט היה חשוב גם הורמונלית. מוכרחה להודות שמאוד אהבתי את התפריט! אפילו מאוד מאוד, והרבה יותר מהתפריט השגרתי! התפריט היה עשיר באגוזים מכל המינים (שאני מאוד אוהבת) והסתדרתי עם החלבונים (לא תמיד בשרי, גם חלבי וביצים). לארוחת בוקר אכלתי יוגורט עם פירות, אגוזים וגרעינים (אפשר להוסיף גם טחינה וסילאן אם את אוהבת). לא העמסתי, כי גם היתה לי מטרה לרדת במשקל. אצלי האתגר היה הצהריים - הייתי צריכה למצוא תוספות שאינן פחמימתיות. לא תמיד הצלחתי, והרבה פעמים הוספתי 2-3 כפות אורז/ קינואה/ קטניה, בעיקר כשהייתי צריכה משהו שיספוג רטבים. עדיין, הבסיס תמיד היה הרבה ירקות וחלבונים. אכלתי הרבה קוסקוס כרובית (סופג רטבים נהדר!), למדתי איך להכין את זה בצורה ממש טעימה. איתגרתי את עצמי בפיצה עם בצק כרובית (טעים בטירוף), מאוד אהבתי דפי אורז (שזה מעט פחמימות). בקיצור, לומדים הרבה על אוכל תוך כדי ניסיונות, תעיות ותהיות וגלישה באתרים. פשטידות - אפשר בקלילות להוריד את הקמח הלבן. צריך להשתמש עם מתכונים שמלכתחילה אין בהם הרבה קמח (עד חצי כוס), ואז מחליפים את הקמח בעדשים כתומות טחונות (אפשר כמובן להשתמש בקמח עדשים, אבל הוא תמיד נראה לי ישן ומעופש בסופר. אני פשוט הלכתי לקולה או עדן, קונה עדשים במשקל, ומבקשת שיטחנו לי דק. שומרת במקפיא). אפשר גם להחליף בקמח שקדים. עוגות ועוגיות קצת מורכב - מתכונים שמלכתחילה אינם מצריכים קמח הם הכי טובים. תחפשי מתכונים טובים לפסח, יש כאלו מעולים. אפשר להשתמש בקמח שקדים וקוקוס כתחליף, אבל זה לא תמיד מוצלח, וגם אי אפשר להחליף את מלוא כמות הקמח. יחד עם זאת, אם את מאלתרת במטבח - אלו קמחים שבהחלט שווה להכיר (לא קניתי קמח קוקוס, השתמשתי בקוקוס טחון רגיל; גם לא השתמשתי בקמח שקדים - ביקשתי בחנויות לטחון לי שקדים, ושמרתי במקפיא). עד היום אני משתמשת בעקרונות הללו בבישול שלי, אבל הרבה פחות.
 
הרעיון המרכזי הוא לא לחפש תחליפים למה שכבר לא מתאים

אלא להבין שזה מה שמתאים לי לאכול וזהו. התפריט של tzivi בשום אופן לא מתאים לי ולדעתי קשה לקרוא לו דל פחמימה כי גם באגוזים למיניהם ובפרות יש פחמימות וכך גם בחלק גדול ממוצרי החלב, בעיקר הלבנים. אז מה אני אוכלת? ארוחת בוקר 2 ביצים לארג' או 3 מדיום, בתוספת גבינה קשה. קשה לי לאכול ירקות טריים על קיבה ריקה אבל לפעמים אני אוכלת שקשוקה במיקרו (תמיד יש לי תשתית שקשוקה מוכנה במקפיא) ועליה פרוסה של גבינה קשה, לפעמים חביתת ירק או חביתה שהקדמתי להכנתה טיגון בצל ועגבניה, או פטריות או קישואים. ארוחת צהריים וערב עשויה דג, עוף או בקר בתוספת סלט או בתוספת ירקות שבושלו או נאפו עם החלבון הזה מן החי. יש לי כמה מתכונים בסיסיים של בישול עוף/בקר עם ירקות ומזה תמיד יש לי מנות מוכנות במקפיא. נשנושים/ארוחות קלות - תמר (אחד בלבד) עם 5-7 שקדים (זה מרגיע חשק למתוק בימים קרים), גבינה קשה עם פרי (לא יותר מפרי אחד ביום ולא ענבים או אפרסמון), בקיץ אייס קפה (חלב נטול לקטוז) עם ממתיק מלאכותי וגבינה בולגרית או קשה פיקנטית), והכי כיף - מרק ירקות כלשהו. תמיד יש לי במקפיא מנות מוכנות של מרק ירקות טחון בבלנדר מוט, השילובים והטעמים משתנים לפי המצאי, וכיף להוסיף גם לזה חתיכת גבינה קשה או בולגרית. בחורף אבוקדו הוא ידידי הטוב. תמיד יש לי במקפיא סלט על בסיס אבוקדו, עם טונה, עם ביצים קשות, עם גבינה בולגרית ובכל פעם מוסיפה טעמים אחרים -לפעמים בצל ירוק או סגול, לפעמים קוביות קטנות של פלפל אדום או של צנוניות, לפעמים קוביות קטנות של קישוא בקליפתו - מוקפץ. בדרך כלל יש לי במקרר גם טחינה מוכנה. לצערי על חומוס ושאר קטניות נאלצתי לוותר. השילוב של פחמימה שקיימת בפרי, עם השומן שיש בגבינה קשה או בשקדים, מאט את התפרקות הפחמימה וספיגתה בדם. הרעיון המרכזי שעומד מאחורי השיטה הזו (שכאמור, מככבת כיום יותר ויותר אצל רוב הדיאטנים) הוא שפחמימה כמקור אנרגייה/קלוריות לגוף, מעוררת יצירת אינסולין שברגע שהוא מסיים את עבודתו עם הפחמימה שאכלנו, מחפש עוד ועוד פחמימות ואז נוצר תיאבון מחודש ולא רק תיאבון אלא רעב של ממש ובעיקר חשק למתוקים. שיטת התזונה הזו, מפחיתה מאד מאד את התיאבון ואת החשק למתוקים. אמנם רבים מאתנו אוכלים לעתים קרובות כי מתחשק ולא כי רעבים, אבל החשקים האלה פוחתים עם הזמן. חשוב לא לבלבל את המנגנון כי ברגע שמשלבים פחמימה כלשהי, הגוף קודם כל חוזר לחפש פחמימות שמהן קל לו יותר להפיק אנרגייה מהירה. נכון שלפעמים נורא מתחשק ואנחנו חושבים - לא נורא, זה רק יוגורט או גבינה לבנה 3% או פריכית דקה וכו', אבל אפילו הדברים האלה מכילים מספיק פחמימה שתבלבל את הגוף. כל זה דורש שינוי חשיבתי רציני כי כל החיים הרגילו אותנו שהאויב הוא שומן ושפחמימות מלאות הן ידידותינו הטובות ביותר. כאמור, אני אוכלת כך כבר 4 שנים ומאד מרוצה.
 
שכחתי עוד נשנוש - קציצות/לביבות/פשטידה מירקות עם ביצים ועם

גבינה קשה או גבינה דלת לקטוז, ללא תוספת פחמימה כלשהי.
 

נחמנית

New member
תודה רבה על התגובה

פירות, אגוזים, וכו די צומצמו מהתפריט שלי גם ככה. נשארו שקדים ואוכמניות (אני לא גרה בישראל) כשאת אומרת ירקות, לאיזה ירקות את מתכוונת? כי בעצם לא מעט מהירקות הם פחמימה. בכלל, אני אשמח לשמוע על המתכונים שציינת לעוף/בקר/דג. אני מבינה שאין מנוס מארוחת בוקר של ביצים והרבה יותר ביצים בתפריט באופן כללי
 
כל הירקות שאינם עמילניים. כמובן שאני לא מגזימה בירקות

עתירי פחמימה כגון בצל, גזר וסלק אבל אוכלת מהם לא מעט. יש יתרון לירוקים למיניהם. תכף אעלה בנפרד מתכון לעוף עם ירק לבחירתך ולקדרת בשר וירקות שזה תמיד יש לי מוקפא במנות אישיות. חשוב לציין שאיך שעברתי לתזונה הזו (היומיים הראשונים היו טיפה קשים ואחר כך הכול הסתדר), חוויתי ירידה דרמטית של הטריגליצרידים ומאז, למרות שאני סוכרתית, הערכים שלי מאוזנים ללא תרופות. המוגלובין מסוכרר 5.7, סוכר בדם 110 ואפילו הכולסטרול בסדר, בסביבות 160-170, למרות שבגילי המתקדם רוב האנשים צורכים סטטינים. &nbsp &nbsp
 
מתכון - צלי עוף בסיר עם ירק לבחירתכם

צלי עוף בסיר עם ירק לבחירתך טעים וקל הכנה ביותר. העוף מתקבל צלוי מבחוץ ורך מבפנים, עד שהבשר ממש נופל מהעצם. &nbsp בצל גדול פרוס לרצועות, מעט שמן לטיגון (לא שמן זית) חלקי עוף לטעמך ירק לבחירתך (בכל פעם רק ירק אחד) – ניסיתי עד כה גזר (פרוסות לא דקיקות), שומר פרוס או קצוץ, קולרבי חתוך למקלות/קוביות בעובי קצת פחות מ- 1 ס"מ, שעועית ירוקה/צהובה טרייה או מוקפאת, כרוב פרוס גס, פטריות פרוסות – טריות או מוקפאות (אוהבת את אלה של מותג שופרסל). לא מוסיפים מים ולא שום תבלין, פרט למקרה של גזר שאוהב קצת פלפל שחור עם קמצוץ קינמון. ורעיון נהדר של ישראל אהרוני – שילוב של שומר וקולרבי בתוספת שמיר קצוץ, לימון סחוט ואם אוהבים, גם קצת קליפת לימון מגוררת. הירקות סופגים את המיצים הטעימים שהעוף מפריש. מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את העוף עם העור כלפי מעלה ומטגנים דקות ספורות (אל תוותרו על העור. אפשר להסירו לאחר הבישול.), הופכים, מוסיפים את הירקות, סוגרים את הסיר וכאשר עושה קולות של רתיחה מעבירים לאש קטנה, מבשלים עד שנספגים רוב הנוזלים שהופרשו ואחת לחצי שעה הופכים בעדינות. חשוב שלקראת הסוף, חלק העור יהיה כלפי מטה ורוב הירקות מעל העוף כדי שלא ישחימו. פפריקש סטייל – עם הבצל מטגנים קלות גם פלפל באיזה צבע שרוצים. אני אוהבת אדום. בשלב הירקות מכניסים עגבניה קצוצה וקישואים לא קלופים, פרוסים, ושפע שיני שום קלופות וחצויות. בערך 15% פלפלים, 15% עגבניות והשאר קישואים. &nbsp
 
מתכון - קדרת בשר וירקות

קדרת בשר וירקות – תבשיל מודולרי שנשמר נפלא במקפיא. תמיד מכינה סיר הכי גדול, חלק אוכלת תוך יומיים-שלושה וחלק מקפיאה במנות ארוזות. כמובן שאפשר להגדיל/להכפיל כמויות לפי הצורך. לקילו בשר אני שמה כ-1/6 כוס שמן זית וקילו וחצי ירקות. לאחר שהתבשיל מתקרר, אפשר להסיר מעליו את השומן המיותר. איזה בשר - קוביות בקר (אני הכי אוהבת צוואר אבל אפשר שריר או שפונדרה/אסאדו או מכסה הצלע שמספרו 7 והוא פחות שמן ויותר זול, גידי רגל או אפילו בשר טחון שזה טוב במיוחד למי שמתקשה לאכול בשר. אפשר להוסיף עצמות בקר ו/או גרונות הודו חתוכים ואם אוהבים אפשר קורקבנים חצויים (מעדיפה הודו שהם קלים יותר לניקוי). איזה ירקות - (חתוכים לקוביות קטנות ואם מתעצלים, אפשר לקצוץ הכול בפולסים במעבד מזון אבל לא לרסק). הירקות המתאימים הם כל מה שאתם אוהבים ולא מפריש הרבה נוזלים. אפשר סוג אחד ואפשר יותר. אני אוהבת לשים לפחות 3 סוגים. אל תוותרו על בצל, ואצלי הולך למשל גזר, כרשה, סלרי, קולרבי, כרוב ניצנים חצוי (לא לקנות במיוחד כי מאד יקר אבל נשארה לי חצי שקית של כרוב ניצנים מוקפא), כרוב לבן, שעועית ירוקה/צהובה, פטריות, דלורית, עגבניות (מעט, בעיקר לתוספת טעם), שומר, סלק, עשבי תיבול לפי הטעם וכד'. אפשר להשתמש בירקות קפואים או טריים. אפשר להוסיף ממש מעט קטניות – חשוב שתהיינה מושרות מספיק זמן כי בתבשיל אין מים. לטעמי מאש או לוביה הכי מתאימים, או שעועית/חומוס של סנפרוסט שהם כבר מבושלים. אבל לא יותר מחופן קטן כי הן פחמימות. שימי לב – בתבשיל אין מים ואין תבלינים. הירקות והבשר מפרישים קצת נוזלים ונותנים טעם מעולה בלי שום תיבול, אפילו לא מלח. מערבבים הכול, סוגרים את הסיר, מבשלים דקות ספורות על אש גבוהה ואז מקטינים להבה ומבשלים עד שהבשר רך. אם יש עצמות - עד שהסחוס שעליהן רך. אני אישית אוהבת לחמם על הכיריים ואחר כך לשים בתחתית תנור האפייה (לא ממש על הרצפה אלא על רשת שיושבת על הרצפה, או על אחת מחצובות הכיריים שמונחת על רצפת התנור), מתחילה ב- 180 מעלות ואחרי כשעה מחלישה ל- 100-120 מעלות. חשוב שהסיר יהיה סגור היטב ואם המכסה לא ממש מהודק, כדאי לשים בינו לבין הסיר גיליון של נייר אפייה. הבישול ממושך – 3-4 שעות בתנור. הירקות מאבדים קצת את הטעם הייחודי של כל אחד מהם, וכל הטעמים נמהלים זה בזה. הריח בבית נפלא. תמיד יש לי במקפיא כמה מנות כאלה לעת הצורך. לבישול במשך יותר שעות, למשל כסוג של חמין לכבוד שבת – רק מביאה לחום גבוה על הכיריים (אפשר לומר לרתיחה אבל זה לא ממש רותח כי אין מים), ואז מעבידה לפלטה או לתנור בחום שבת. חשוב לכסות היטב את הסיר. אם מבשלים על הפלטה, חשוב לכסות בשמיכה או בכרית, כדי שהחום לא יברח מלמעלה. כמובן שאפשר גם להוסיף לסיר ביצים קשות (אוהבת לבשל אותן מראש כדי למנוע לכלוך ותקלות אחרות) הערת ירקות – בקיץ יש פחות ירקות מתאימים ולכן קוצצת גס ומקפיאה בעונה – סלרי (החבילות הגדולות שעשויות מקלות ארוכים עם הרבה עלים. העונה מסתיימת מיד אחרי פסח), שומר, שעועית ירוקה (מנקה וחותכת ממש בתחילת העונה), כרשה וכד'. אם מבשלים על הכיריים ולא בתנור ואם הסיר ממש גדול, כדאי להניח עליו שמיכת פלטה או כרית, כי אחרת התוכן לא יתחמם במידה שווה.
 

נחמנית

New member
תודה רבה! נתת לי כיוונים.

אצלנו כרוב ניצנים זה מוצר צריכה בסיסי שתמיד יש קפוא בפריזר. גם אספרגוס לא כזה יקר כאן. אבל אישרת את מה שחשבתי. אני לא מחפשת תחליפים, אלא מחפשת להנות מהאוכל. עצוב לי שמה שנשאר לי לאכול זה דברים שאני לא אוהבת לאכול (ירקות מצליבים, בשר - שאני ממש לא אוהבת, דגים). אני אנסה לעמוד בזה לתקופה קפדנית יותר כדי להגיע למסקנה סופית אם יש בזה תועלת רפואית.
 
מהניסיון שלי, יש בזה תועלת רפואית ברורה. לא סתם הדיאטנית

שלי המליצה על כך. לאחרונה נפגשתי עם פרופ' שהיא מנהלת של מחלקה פנימית באחד מבתי החולים ומומחית נחשבת ביותר בתחומים מסוימים, והיא ממש עודדה אותי להמשיך כך. את לא חייבת לאכול דווקא מצליבים. יש ירקות נהדרים נוספים - דלועים, קישואים, ובטח במקום בו את מתגוררת יש שפע גדול ונוסף. אין שום בעיה גם עם ירקות שורש ואפילו כאלה שנחשבים לעתירי פחמימות. נכון שסלק אני לא מרבה לאכול (לא כל כך אוהבת) אבל אין בעיה עם גזר, בצל וכרשה, ואפשר לאכול בלי חשבון קטניות ירוקות כגון אפונה עדינה וכל התרמילים שיש בקיץ. אני בטוחה שעם קצת התנסויות תמצאי את מה שהכי מתאים לך. לי ממש טעים לאכול כך ולא משעמם בכלל, אולי כי תמיד העדפתי "אוכל אמיתי". בשנה האחרונה פחות נוח לי עם בשר בקר אבל טחון הולך בקלי קלות ובכיף. &nbsp
 
למעלה