אמרלדה, סוף סוף זוכרת להעתיק לכן-קציצות דגים של מיקי

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אמרלדה, סוף סוף זוכרת להעתיק לכן-קציצות דגים של מיקי

אחי גר בשבי ציון ויש להם בית כנסת חם ומיוחד. בכל פעם שאנו אצלו בשבת אני מוקסמת מחדש. יש להם מנהג לשבת לקידוש לאחר התפילה ואת כדורי הדגים האלה הביא לקידוש מיקי.

אני הכנתי מבורי קצוץ (בקשתי מאיש הדגים שלי שיקצוץ לי דק).

קציצות דגים ברוטב חריימה של מיקי

לקציצות
1/2 קילו סי בס, מוסר טחונים
כוסברה, פטרוזיליה, עלי סלרי 5-6 שיני שום- טוחנים ומוסיפים לדג
1 ביצה
4-5 כפותפירורי לחם
כמה פיסות לימון כבוש קצוצות דק
פלפל ירוק קצוץ
מלח. פלפל

מערבבים ומניחים במקרר לחצי שעה.

בינתיים מכינים רוטב חריימה:
10 שיני שום
400 גרם רסק עגבניות
פפריקה מתוקה+חריפה, כמון, מלח

מטגנים קלות את שיני השום בשמן. מוסיפים רסק, תבלינים וכוס מים ומרתיחים.

מכניסים קציצות דג לרוטב הרותח, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה בסיר מכוסה.
 

אמרלדה

Active member
תודה רבה. נשמע נפלא!

&nbsp
יש לי חברה שהבן שלה גר בשבי ציון. שמעתי על האווירה הנפלאה ועל הגישה המיוחדת.
&nbsp
אני אכין את זה ברוטב אחר. גם אני וגם הבטן שלי לא אוהבות רוטב עגבניות... התערובת נשמעת מצוין. יש לי קצת דג טחון במקפיא, אולי אפילו אכין מנה קטנה למחר, לניסיון. תודה רבה!
 

אמרלדה

Active member
הי. תודה על כל העזרה. ויתרתי. יותר מדי עבודה בשבילי, וגם

&nbsp
המון עגבניות. אשאר עם הרוטב הירוק (ולפעמים כשאני רוצה משהו אחר, אני
מצמצמת מרק ירקות. אוהבת לבשל בתוכו גם פילטים של הליבוט, למשל, מגולגלים.
יוצא יפה וטעים).
 
למעלה