אמרלדה, סוף סוף זוכרת להעתיק לכן-קציצות דגים של מיקי
אחי גר בשבי ציון ויש להם בית כנסת חם ומיוחד. בכל פעם שאנו אצלו בשבת אני מוקסמת מחדש. יש להם מנהג לשבת לקידוש לאחר התפילה ואת כדורי הדגים האלה הביא לקידוש מיקי.
אני הכנתי מבורי קצוץ (בקשתי מאיש הדגים שלי שיקצוץ לי דק).
קציצות דגים ברוטב חריימה של מיקי
לקציצות
1/2 קילו סי בס, מוסר טחונים
כוסברה, פטרוזיליה, עלי סלרי 5-6 שיני שום- טוחנים ומוסיפים לדג
1 ביצה
4-5 כפותפירורי לחם
כמה פיסות לימון כבוש קצוצות דק
פלפל ירוק קצוץ
מלח. פלפל
מערבבים ומניחים במקרר לחצי שעה.
בינתיים מכינים רוטב חריימה:
10 שיני שום
400 גרם רסק עגבניות
פפריקה מתוקה+חריפה, כמון, מלח
מטגנים קלות את שיני השום בשמן. מוסיפים רסק, תבלינים וכוס מים ומרתיחים.
מכניסים קציצות דג לרוטב הרותח, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה בסיר מכוסה.
אחי גר בשבי ציון ויש להם בית כנסת חם ומיוחד. בכל פעם שאנו אצלו בשבת אני מוקסמת מחדש. יש להם מנהג לשבת לקידוש לאחר התפילה ואת כדורי הדגים האלה הביא לקידוש מיקי.
אני הכנתי מבורי קצוץ (בקשתי מאיש הדגים שלי שיקצוץ לי דק).
קציצות דגים ברוטב חריימה של מיקי
לקציצות
1/2 קילו סי בס, מוסר טחונים
כוסברה, פטרוזיליה, עלי סלרי 5-6 שיני שום- טוחנים ומוסיפים לדג
1 ביצה
4-5 כפותפירורי לחם
כמה פיסות לימון כבוש קצוצות דק
פלפל ירוק קצוץ
מלח. פלפל
מערבבים ומניחים במקרר לחצי שעה.
בינתיים מכינים רוטב חריימה:
10 שיני שום
400 גרם רסק עגבניות
פפריקה מתוקה+חריפה, כמון, מלח
מטגנים קלות את שיני השום בשמן. מוסיפים רסק, תבלינים וכוס מים ומרתיחים.
מכניסים קציצות דג לרוטב הרותח, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות על אש קטנה בסיר מכוסה.