אמרלדה, עוגת רסק התפוחים לא מוצלחת לדעתי

michalgad

Active member
אולי בגלל שאין ביצים במתכון, המירקם לא תאם את הציפיות.
 

אמרלדה

Active member
תודה רבה. אין לי בעיה להוסיף ביצים. ואז מה נראה לך? היא תצא רטובה מדי?
אני רגילה שעוגות מקמח שקדים (בתוספת אבקת אפיה להקליל את הבצק) לא תופחות טוב.
אבל הן מספקות לי את הצורך שלי, אז מידי פעם מנסה משהו. אני מחזיקה קבוע רסק תפוחים
בבית, ולפעמים מוסיפה. לכן התלהבתי.
 

michalgad

Active member
הי
אני לא טובה בלתקן מתכוני אפיה...
הנה מתכונים נוספים שאולי יוכלו לתת לך אינדיקציה

עוגת רסק תפוחים/ תבנית אינגליש קייק סטנדרטית​

מצרכים למתכון:

220 גר' רסק תפוחים לא ממותק

(אני קונה באריזות קטנות של 110 גר' ומשתמשת בשתיים)

4 ביצים גודל L

כוס ו 2/3 (165 גר') שקדים טחונים לאבקה

1/2 כוס+2 כפות (120 גר') סוכר לבן

2 כפיות מיץ לימון

לעיטור:

1/4 כוס(25 גר') שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים ומרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה.

בקערה טורפים היטב ביצים וסוכר, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.

מוסיפים מיץ לימון, רסק תפוחים ושקדים טחונים ומערבבים.

מעבירים לתבנית, מיישרים, ומפזרים מעל שקדים פרוסים.

אופים כ 40-45 דק', עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט, אפשר לקשט באבקת סוכר.

תבנית : אינגליש קייק

מרכיבים:​

2 ביצים
2 קופסאות רסק תפוחים קטנות 260 ג’ סך הכל כל קופסא 130 ג’
200 ג’ סוכר (כוס)
120 מ”ל שמן (חצי כוס)
140 ג’ קמח תופח (כוס)
כפית קינמון
ציפוי:
2 כפות שבבי שקדים
חצי כפית קינמון
כפית סוכר חום

הכנות:
  1. 1. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש.
2. לטרוף ביצים וסוכר עם מזלג במשך כדקה להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לעיסה אחידה, אין צורך במיקסר הכל ידני עם כף.

3. לשמן את התבנית ולשפוך את העיסה.

*4. בצלוחית קטנה לערבב שקדים סוכר קינמון ולפזר מעל העיסה, להכניס את התבנית לתנור לאפות כ 40 דקות או עד שהעוגה יציבה וזהובה.
 
למעלה