אמרנט- תיבול

luliy

New member
אמרנט- תיבול

צריכה עזרה עם תיבול הדגן הטעים הזה.
תודה!
 
בעיני כל הדגנים

מתאימיםעם ירוקים קצוצים, עם בצל מטוגן, בצל ירוק קצוץ
עם כורכום
עם כמון ופפריקה מתוקה
עם פטריות מטוגנות

גילוי נאות- מעולם לא טעמתי אמרנט
 
עוד כמה מילים

ראשית הוא לא דגן
כמו הקינואה שבטעות חושבים שהיא דגן
אבל הוא בהחלט ממלא מקום כזה בארוחה.
את יכולה להבנתי לעשות ממנו סלט כמו סלט קינואה- לבשל כמו פסטה, לשטוף אחר כך במים קרים, לפורר את הגושים לקערה, להוסיף בצל קצוץ, רוטב סויה, מלוא חופניים חמוציות/צימוקים זעירים עשבי תיבול מכל סוג ומין, פטרוזיליה עובדת מעולה,פלפל שחור ואם צריך מעט מלח, אפשר תרכיז רימונים כפותיים. אפשר להוסיף לסלטט כוס אפונה ירוקה זעירה של סנפרוסט ששטפת במסננת וגם גרגרי חומוס או תירס.
 

luliy

New member
ניסיתי בעבר פלפל ומלח

אבל זה לא הכי מספיק. הממ.. אולי אוסיף רוטב סויה.
אני נורא אוהבת את הדייסתיות שלו.
לגבי הפטרוזיליה- האם אפשר לבשל ביחד עם האמרנט ?
 
בוודאי שאפשר

אפילו עם הרבה אולי כמה סוגי ירוק, זה נותן טעם נפלא אם כי אחר מהטרי, כמו שמכינים אורז ירוק. הרבה הרבה ירק קצוץ דק, בעיני שמיר בן לוויה מעולה לפטרוזיליה במקרה הזה אבל גם כוסברה או לחילופין בזיליקום יתאימו
 

luliy

New member
עדכון

טגנתי בצל הוספתי אמרנט, מלח וכורכום. יצא טעים! הכורכום עשה את ההבדל.
תודה רבה!
 


בשמחה ואם אתם צרכני כמון אז נסיוני מלמד טובות על זרעי כמון מבושלים עם המאכל מההתחלה
 

Ofericko

New member
מנצל"ש - הערב במרחשת


מַרְחֶשֶת.... מִרְחֶשֶת.... מֹרְחַשֶת..... מֶרַחְשֶשֶת......

לא מזמן צנחתי בשארית כוחותי בבית ומה נח לו בסיר על הגז? גולאש עשיר ומשכנע על בסיס בונזו, תפו"א, גזרים, פטריות ובצל.
לכל מתנגדי הבונזו - שתדעו לכם שיצא מעולה!!
אבל לא הספקתי לאכול מזה יותר מדי כי לאחר דקות ספורות חזרו הביתה גם שני הצ'רקסים, יד ביד, ובידיהם תפוחי אדמה ששמרו לי ממדורה שעשו אצל השכנים......... אז מה יכולתי להגיד לא?

 

Ofericko

New member
פני ל-RSPA


משרים את הבונזו בקערה עם מים רותחים ל-20 דקות.
בזמן ההשרייה - לטגן בצל להזהבה יפה בסיר. להוסיף שום קצוץ. להוסיף קוביות תפו"א, קוביות גזרים, פטריות.
לסנן את הבונזו ולסחוט היטב. להוסיף לסיר. להוסיף כוס יין אדום, מים רותחים, רסק עגבניות, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל + 3 כפות רוטב צ'ילי חריף מתוק.
לבשל עד שהתפו"א רכים.
בתאבון
 
תודה רבה ינוסה , שאלה ...

כמה בונזו ורסק עגבניות שמת בערך ?

האם אחרי שסחטת נתת לבונזו טיגון קל ?

תודה
 

Ofericko

New member
והנה תפוחי האדמה


אני מנסה כבר חודשים להכין תפו"א מוצלחים בתנור, אך לשווא.... והצ'רקסים האלה מופיעים הערב עם שלמוּת קולינארית בהתגלמותה.....
 
אני לא מצליחה להתגבר על המרקם

הספוגי של הבונזו
ואני לא אוהבת תפוחי אדמה מפוייחים עם טעם של עשן ופרורי משהו חורק בשיניים...


סליחה, אני מעריכה מאד מאד את דבקותך במקצים לשיפור פני הבונזו, באמת
ובכלל את הבישולים שלך
 

Ofericko

New member
אני מודה שהמרקם של טופו ושל סייטן יותר

מוצלח ושאם הייתי אוכל רק את הבונזו מתוך התבשיל זה היה הרבה פחות טעים אבל כתבשיל, בסה"כ יצא טעים מאד.
 
למעלה