אמרתי לכם כבר שאני

עלמה 3

New member
אמרתי לכם כבר שאני ../images/Emo163.gif

אוהבת את הנשם המתוק שלי, יודעת שאני עומדת במבחן התוצאה.. לא פעם הנשם שלי מארח מחבריו וחברותיו... היום ביקרה אותו חברה שבחודשי הקיץ התווספה לה אחות במשפחה ....אז היא אומרת לנשם.. למה אתה לא מבקש מההורים שלך שיולידו לכם עוד אח למשפחה..אתם רק אתה ואחותך, אנחנו 3 אחים... אז הוא... ככה באופן טבעי זורק..מ'פתאם אנחנו 4 אחים, 2 בנים ו-2 בנות... והיא... איך זה יכול להיות, אני מכירה רק את מיוחדת.. והוא, אההההה יש לי אפילו אחות חיילת , בחיל האויר ! משוויץ... והיא שוב... אתה ממציא אני לא ראיתי את אמא שלך 4 פעמים בהריון ואין לכם 4 מיטות בבית... אז איך זה יכול להיות... והגברבר שלי , באופן טבעי, שולף...הם לא גרים איתנו הם גרים אם אמא שלהם ...והחברה ... ה מ מ ו מ ה ...מביטה, והוא , אני יסביר לך... אבא שלי פעם היה נשוי לאשה אחרת , שהוא אהב כי אחרת לא היו באים ילדים לעולם (כפרה עליו) ואח"כ הם לא יסתדרו ולא אהבו יותר.... והוא ואמא שלי יתחתנו ואני ואחותי באנו לעולם... והוא אומר לה, (בשקט) אני לא מכיר את האשה הזאת שהוא אהב פעם, אני רוצה להכיר ודוקא אמא שלי אמרה שהיא אישה נחמדה , והוא יושב לו וחושב ומתייעץ עם החברה שלו ושאול אותה... למה בעצם אני לא יכול ללכת לבקר בבית שלהם כמו שהם באים לפה..( נו באמת למה !) במקביל נתן לה לראות תמונות שלהם והחליף איתה רשמים על הדימיון בינהם לבנו אחחח כל כך, אהבתי אך שהוא מדבר על זה כל כך חופשי וטבעי ...כמו שאנחנו העברנו לו....בפשטות, זה קיים, זה נמצא המציאות במשפחה שלנו. ותודה על ההקשבה, עלמה

azaria

New member
מתוק מתוק! בן כמה הוא?

ולגבי הטבעיות. ככה זה גם אצלנו. אנחנו מדברים על הדברים האלה עם הקטנים מההתחלה בשיא הטבעיות. העובדות הן ככה וככה וזהו. כולם מקבלים את זה בטבעיות, כי זה באמת טבעי. אצלנו (עדין) לא עלתה השאלה או הרצון לנסוע אל האבא המורכב של האחים.

עלמה 3

New member
בן שבע שנים, עזריה , לזה התכוונת

היום , לפשטות ... והטבעי ? אבל כנראה שאצלנו המבוגרים זה לא ילך עידן התום חלף עם הגיל והחיספוס שמאפיין את חיינו.

azaria

New member
בואי נשאיר כל שירשור לשירשורו.

גם ככה יש פה כבר כזה בלגאן שכואב לי הראש מלנסות לעקוב אחרי מי אמר מה למי מתי ולמה. ולגבי התום והמבוגרים, אני חושב שככל שאנחנו מתייחסים למורכבות שלנו בטבעיות וכאילו שזה בכלל לא משהו מיוחד או מעניין או שונה - ככב גם נקרין ונשדר את זה בכל מעשינו ואמירותנו, וככה זה גם יקלט אצל הסובבים אותנו. לי למשל יש צלקת די גדולה ובולטת על הסנטר. יש לי אותה מאז גיל 14. אני בקושי יודע שהיא שם. מתנהג כמו שאין לי צלקת או משהו "מוזר" על הפנים. וכתוצאה מזה אני לא נתקל לעולם במבטים או התייחסות מיוחדת. רוב המכרים שלי כשמתבקשים לתאר אותי או אפילו לציין דברים בולטים אצלי - ייזכרו בצלקת רק אחרי שכבר מנו דבר או שניים. כי זה כל כך טבעי וכל כך non-issue, שבכלל כבר לא שמים לב לקיומו.

blonda3

New member
וואוו בן שבע?

הייתי בטוחה הרבה יותר גדול לי התשובות שלו.... איזה מתוק.... אצלינו לבת הקטנה שלי יש חוץ מהאחים שלה מהצד שלי עוד 3 אחים מהצד של האבא שלה אחים ביולוגיים שלבינתיים היא ראתה רק שניים מהם ודיברה רק עם אחד מהם.... אני מאמינה שעם הזמן היא תכיר את שלושתם..... אבל לא אמרנו לה עדיין שאלו הם אחיה בגל הסיטואציה הרגישה של הצד השני של הסיפור וגם כי היא עדיין קטנה.... מסובך.....

../images/Emo41.gifנקודת מבט טיפה שונה

לילדי יש אח ללא קשר דם והוא בן 17 ומשתלב יפה בגילאים. נוצר בינהם קשר מאד יפה. לא פעם אמרתי להם להזמין אותו וגם באירועים מסויימים שאנחנו נפגשים הוא משוחח איתי בחופשיות. אמו מתנגדת בחריפות שיגיע אלינו. הוא מזדהה איתם והם איתו והיחסים בין הילדים חמים.הוא רואה בהם אחים לכל דבר. חבל שאינו יכול להגיע אלינו.אבל מה לעשות שאמו לא מרגישה את הצורך לתת לו לפתח את קשריו גם בהתארחות אצלנו.

rolan

New member
אחחחחחחחחח איזה אח../images/Emo70.gif

עלמה
באמת כפרות עליו....
קראתי אתמול בלילה וראשי היה טרוד ולא צלול, ידעתי שבבוקר יהיה לי מה להגיד. מהיכרותי אתכם - זאת העבודה הנפלאה שאתם עושים, והנה רואים תוצאות, אני גאה בשבילכם שכך הוא מספר, שכך הוא גאה במשפחתו ולא מסתיר או מתחמק... זה נהדר

פרח 11

New member
איזה מקסים הילד הזה

ממש מתוק מדבש, מאוד מיוחד
. גם לי יצא לחשוב על כך שכשבני יגדל והוא ישאל שאלות לגבי אחיו הגדול וכו'. עכשיו אני רואה שישנה האפשרות להסביר בפשטות את המצב וכך גם הוא יבין בפשטות. אהבתי.

oehhe

New member
עלמורכב שלנו

אפילו אני לא יכולתי להשאר אדיש בבוקר מול סיפור שכזה רואים תוצאות בעיניים (כדבר הפרסומת) להתראות oehhe a blind sniper

ובאותו עניין

בני הגדול החל זה עתה קורס יוקרתי בצהל בטרם גיוסו. כחלק מהמבדקים היה עליו למלא טפסים לצורך תחקיר בטחוני, כנראה, הכולל פירוט של בני המשפחה מדרגה ראשונה, תאריכי לידה וכתובת. יש לו אח ואחות מצד האם בכתובת אחת. אחות מצד האב בכתובת שניה ועוד אח מצד האב בכתובת שלישית... גם אצלו זה כלל לא נושא, זה רק פרט טכני. הוא אבל יודע ששלב התמיהות עוד יגיע..ואכן מי שעבר על הטופס טרח לוודא שהכל מדוייק.

שלחתי לעלמה תגובה והיא לא נקלטה

אולי זה נשלח בטעות כמסר אישי. בכל אופן, ילד נפלא ורגיש והכול תודות למה שהוא סופג בבית. הקרדיט כולו לכם, עלמה ומורכב. המשיכו בדרככם החינוכית הנבונה. כל הכבוד ותני לא נשיקה בשמי,

*יערית

New member
נשמות ופצצות לגבות../images/Emo25.gif

הילד הזה.....הילד הזה ואחותו הם פרי אהבה של מורכבי ועלמה....רואים זאת,מרגישים זאת.... אחחחחחחחח נשמה מתוקה....ככה זה ילדים ששומעים דברים מתוקים בבית ומזרימים זאת החוצה..לא ארס ולא כאב...פשוט אהבה...אמא עלמה..אני גאה בך במורכבי ובילדים
ואני כלל לא משוחדת

זה החנון?

שומע הכל קולט הכל ומוציא כמו בוגר את כל הנתונים.....מזכיר לי מישהי/ו .. לדעתי נשם יכול לתת הרצאות ויעוץ למשפחות מורכבות בבית הספר,מה דעתך עלמתי להעלות את הרעיון בפני המורה החמורה שלו?
עלמה ומורכב,כל הכבוד על הדרך ועל הדביקות במטרה

עלמה 3

New member
יונה , אמרו לי שהוא יהיה פילוסוף

איש העולם הגדול
יתכן ויהיה מרצה למשפחות המורכבות, רק הוא רוצה להיות טייס
. ותודה על המחמאות המרגשות

המפגש הבא חייב להיות עם ילדים...

אני חייבת לראות את הילד הזה. איזה מתיקות צרופה. הפשוש בן שנתיים. כבר לפני מספר חודשים נתקל בתמונה של אחיו עם אבא שלו ושאל: מי זה? אמרתי לו שזה אבא של הנסיך. הסברתי לו שלנסיך יש אבא אחר שגר בבית אחר ושלפעמים (עלאק...) הוא בא לבקר את הנסיך אז יש סיכוי שיפגוש אותו. אחר-כך גם יצא לו פעם אחת לראות אותו והוא אמר: אבא של הנסיך! זה באמת מאוד טבעי ופשוט.

עלמה וואו...

שתהיי בריאה איזה סיפור נפלא.כל כך התרגשתי. בחיי העולם של הילדים כל כך מיוחד .שרק יהיה לך בריא וכל הכבוד על האהבה שלך אליו היא מיוחדת במינה ולא מורעלת, המשיכי כך . בזכותך הוא יגדל להיות אדם אוהב וחסר מרירות. אני רוצה לשמוע עוד סיפורים כאלה, בבקשה.

עלמה 3

New member
WOW, הצפתם אותנו במחמאות ../images/Emo9.gif

תודה לכם ולכן, תוספת נהדרת לעונג..
לכל אחד ואחת בפורום הזה. רצתי דרך הקטע הזה להעביר מסר, כאן למשפחות המורכבות שבעיניי מאד חשוב. שלילדים שלנו לפחות, נעביר את המציאות הקיימת כמו שהיא, "נקי " ופשוט כמו שזה ללא התייחסות יתרה למה שקורה בצד השני. להשתדל כמה שיותר לא לשתף אותם, בכעסים, במרירות , בתיסכול שיתכן וקיים בצד השני. ולך פרח בהחלט דוגמא טובה להמשך דרכם. ושוב תודה על המחמאות,
עליתי 2 ק"ג היום.

למעלה