אמש במועדון ובקורס.

מיכי 10

Member
אמש במועדון ובקורס.

לצערי לא הגעתי אתמול למפגש המועדון בגלל נבצרות זמנית... דורון הציע למסור לקרלו את התנצלותי על כך.
בכל אופן, בֵּררתי לאחר מכן, והיו 13 חברים/ות. דווח לי שההרצאה של קרלו היתה מצוינת (המשך הנושא 'שפות מתוכננות'), והצטערתי על ההפסד שלי.

לשיעור בקורס הגעתי (באיחור קל). היו 20 תלמידים. דורון הנחה שיחה בסיסית חופשית והיתולית, שנועדה לתרגל דיבור.

בהמשך הוא הביא דוגמאות למשפטים סתמיים, והזכיר בדרך אגב את המושג פועַל אימְפֶּרְסוֹנָלי. האמת שזו הפעם הראשונה ששמעתי את הצירוף הבלשני הזה. ומעניין אותי לשאול אם גם המילה oni נחשבת למושג אימפרסונלי.

דורון חזר בקצרה על שש (מתוך תשע) מילות ה-ki- ועל שש מילות ה-ti-, הוסיף ולימד הפעם את מילות ה-ĉi- ומילות ה-neni-, אשר את כל 24 המילים כתב כטבלה, עם תרגום לעברית של כל מילה. ההסברים היו טובים מאד ולפי השאלות שאנשים שאלו, נראה שההסברים האלה הובנו על-ידם.

בחלקו האחרון של השיעור, סידרנו בצד את השולחנות ואת הכסאות, כדי לפנות את החדר. ואז הם קיבלו דפים קטנים עם משחק חביב: טבלה של 16 מלבנים, שבכל אחד מהם שאלה נחמדה באספרנטו בסיסית. התלמידים התהלכו בכיתה, ושאלו זה את זה את השאלות, ומתחת לכל שאלה, כתבו ממי הם קיבלו את התשובה עליה. הם נהנו, ואעפ"י שדורון אמר להם שמי שצריך ללכת, שילך, כמעט כולם נשארו והמשיכו לשחק עוד כעשר דקות אחרי סיום השיעור.

DoronModan

New member
תודה על הדיווח המושקע + שם אימפרסונלי/פועל אימפרסונלי

אכן oni נחשב מושג אימפרסונלי, שם גוף אימפרסונלי.
כמו שיש שם גוף Mi במשפט Mi diras, וידוע מי זה שאומר ("אני"), כך קיים שם גוף Oni במשפט Oni diras "אומרים (ש)", והוא אימפרסונלי, במובן שלא ידוע מי בדיוק אומר.

זה בשונה מעט מפועל אימפרסונלי Estas sune; pluvas שבו חסר שם גוף בכלל.

DoronModan

New member
יופי .ואם יש לך פתרון לחידה, אפילו חלק ממנו, אשמח לשמוע

מיכי 10

Member
אעפ"י שאני לא בטוחה בַּחלק שיש לי?

החידה שלפניה, היתה לי קלה מדי, ואפילו לא טרחתי לענות עליה.
אבל בחידה הנוכחית אני מבינה הכל, ובכל זאת לא הצלחתי להגיע אל הפתרון.
אעבור לנסות שם שוב.

מיכי 10

Member
ĥa ĥa, dankon.

יואפ 76

New member
אני כבר בבית ככה שאני כבר יכולה לכתוב מהמחשב

קיבלתי את הרושם שיותר חברים משתתפים במועדון ושיש ערנות רבה בשיעורים של דורון.. אני מקווה להצטרף באמצע יוני או בתחילת יולי. הצלחה.

Eldad S

New member
יופי, יהודית.

נשמח לראות אותך מחדש במועדון. התגעגענו.

DoronModan

New member
איזה יופי, יהודית

את חסרה לנו. תרגישי טוב וקחי את הזמן שנחוץ לך להחלמה מלאה.
להתראות בטוב,
דורון

למעלה