אמש במועדון.

מיכי 10

Member
אמש במועדון.

למרות שהיה אמש ערב-ערב-חג-הסוכות, היה לנו ייצוג נאה של חמישה עשר חברים.
האמת שקיבלנו גם חיזוק
, בדמות שני אורחינו החביבים מקנדה, שהגיעו לביקור החצי שנתי שלהם, ועודד, אשר חזר סוף סוף מה"גלות" באנגליה, לאחר שסיים את כל חובותיו הלימודיים. ברכות לכולם

יהודית היתה הפעם התורנית, עם ה-TI tabelvorto.
היא הכינה את "שיעורי הבית" ברצינות
היא חיברה הרבה משפטים יפים בעצמה, והוסיפה גם משפטים מתוך ספר דקדוק (POMEG?), כולל משפט ארוך של זמנהוף.
Jen la frazo porekzemple:
"Cxar la auxtoro de la lingvo Esperanto, tuj en la komenco, rifuzis unu fojon rilate tiun lingvon, tial Esperanto estas "nenies proprajxo".
ג'אן פיירו ודורון העירו והאירו, ולפעמים תִּקנו והוסיפו מעט, וכך למדנו כולנו ביחד.

בהמשך ערך איתנו ג'אן פיירו שינון וחזרה על אמירה והצגה בתנועות של כל ה-‎tabelvortoj בהרכבים שונים. זה היה כמובן משעשע.
קיבלנו ממנו גם כשיעורי בית טבלה, בה עלינו למלא את כל המילים.
ויואלה הכינה עבור כולנו דף מודפס יפה, בגופן מאיר עיניים, של כל המילים כולל תרגומן לעברית.
תודה לכל הבאים, המכינים והמְּתרגלים

וחג שמח לכולם.

DoronModan

New member
היה באמת מאוד יפה

וג'אן פיירו (למרות שטיפונת התערבתי לו בשיעור) הכין ומכין דברים נפלאים. פשוט כל הכבוד לו.
ומיכל, נראה לי שדילגת על שורה בציטוט. הוא צריך להיות:
?ar la a?toro de la lingvo Esperanto tuj en la komenco rifuzis unu fojon por ?iam ?iujn personajn rajtojn kaj privilegiojn rilate tiun lingvon, tial Esperanto estas «nenies propra?o»

הציטוט המלא הוא לא כפי שאמרתי במפגש אתמול, אלא לקוח מה - Deklaracio pri la Esenco de la Esperantismo מהקונגרס העולמי הראשון לאספרנטו, 1905.
http://akademio-de-esperanto.org/fundamento/bulonja_deklaracio.html

מיכי 10

Member
ממש טיפונת.

לא הבנתי למה אתה אומר שנראה לך שדילגתי על שורה בציטוט, כי העתקתי את מה שיהודית הכתיבה לך, ואתה כתבת על הלוח.
אבל עכשיו אני רואה שאתה צודק, וחסרות אצלי שבע מילים
אני לא בטוחה לגבי סימני השאלה אצלך, אז אנסה לנחש מה האותיות החסרות, ולכתוב מחדש בשיטת האיקסים:

"Cxar la auxtoro de la lingvo Esperanto, tuj en la komenco, rifuzis unu fojon por cxiam cxiujn personajn rajtojn kaj privilegiojn rilate tiun lingvon, tial Esperanto estas "nenies proprajxo".

מיכי 10

Member
היו עכשיו המון בעיות טכניות ב"תפוז"!! כרגע סוף סוף

הצלחתי להתגבר על כולן, וזו העריכה האחרונה והמתוקנת. לא וויתרתי!

למעלה