אמת בעיתונות??

ש מים

New member
אמת בעיתונות??

לא אחת כתבתי על חוסר המקצועיות (במקרה הטוב..) של העיתונאים והעיתונות, שברוב המקרים משמשים כשופר לבעלי אינטרס, ואינם טורחים לבדוק ולאמת את הפרטים שמוסרים להם אנשי היח"צ של בעלי האינטרס. אני מצרף כתבה שפורסמה ביום שישי האחרון, שגדושה בבולשיט יחצ"ני. הדוגמה הבולטת קשורה לאזור התעסוקה אלעד, שעל פי הכתבה אפשר להבין שנמצא בתהליכי תכנון (ואישור?) מתקדמים, אבל האמת היא היא שהתכנית לחלוטין לא מגובשת, עדיין אין חלופות ולמעשה כרגע התכנית נמצאת בשלבים ראשוניים ביותר, של נסיונות לבניית פרוגרמה מוסכמת.
אז לכל המסתמכים על התקשורת - אל תאמינו לכלום! תחקרו, תבדקו והיו תמיד ספקניים!

אבישי ק

New member
אני לא אוהב שרושמים מגמת יציאת עסקים מת"א לפריפריה

במקרה של ת"א המשמשת מרכז עסקים ראשי של המדינה אין צורך שכל החברות ישבו בתוך העיר ההיפך הוא הנכון.
אם חברות יהיו מחוץ לת"א הם יוכלו להגדיל את היצע העובדים הנידרשים לחברה וגם לחסוך בעלויות, בנוגע לת"א תמיד יהיה תעסוקה בת"א כי יש דברים שלא ניתן להוציא מהעיר.
גם התחרות תוכל לגדול כי החברות לא יהיו צריכות להתחרות על אותו השטח ואותה האוכלוסייה.
כיום המצב המדינה ידוע, מחוץ לת"א(רבתי) אין מספיק אנשים עם ניסיון תעסוקתי ותכלס הגיע הזמן לשנות את זה.

ש מים

New member
נראה לי שלא הבנתי את כוונתך

בכותרת אתה כותב משהוא אחד ("לא אוהב שרושמים מגמת יציאת עסקים מת"א").
ובתוכן הפוסט נראה שאתה תומך/מעודד את התופעה.
תוכל להסביר בבקשה?

אבישי ק

New member
הכוונה שעסקים שיוצאים מת"א זה חיובי ולא שלילי

ההצגה בכתבות כאילו יציאה מת"א זה "מגמה" והיא שלילית.
זה לא שלילית וזו לא מגמה.
עסקים גדלים בעיר וכשהם מספיק גדולים הם יוצאים מגבולות העיר כדי להמשיך ולהתפתח.

ש מים

New member
לא מסכים

תל-אביב חייבת אזור תעסוקה אמיתי, ולא רק מסחר. הן בשל הצורך של עיר ענק בחוסן כלכלי והן משום שמתגוררת בה אוכלוסייה עצומה, שעדיף - מבחינה כלכלית ותחבורתית - שתתפרנס קרוב ככל האפשר למקום מגוריה.
יציאת עסקים מעיר עלולה לגרום לקריסתו הכלכלית. ראה מה קורה עכשיו בקרית-שמונה, דימונה, קרית-גת ועוד. אתה לא יכול לקיים עיר ללא מקורות תעסוקה (ולא, מסחר אינו "מקור תעסוקה").
מצד שני, אני בהחלט חושב שיש צורך בביזור ופיזור תעסוקות במרחב. אבל ע"י יצירת הזדמנויות ובשל ייתרונות מרחביים ודמוגרפיים של מקום, לא "רק כדי להוציא עסקים מתל-אביב". זו מטרה שלילית!

אבישי ק

New member
מטרת המרכז הכלכלי הוא ליצור כר פורה לעסקים לצמוח

ולאחר מכן לצאת מהעיר ולהמשיך להתרחב.
אין שום סיבה שעסק יהיה לאורך כל חייו בתוך המרכז הכלכלי.
זה נכון רק לערים המשמשות מרכזים כלכליים ולא לערי פריפריה או לווין.
הסטטוס של באר שבע וחיפה (ירושלים זה מרכז שלטוני ולכן אני לא מציין) הוא בעייתי(למרות שלא צריך להיות) מכיוון ששנים התייחסו לערים האלו כערי לווין רחוקות של תל אביב.
לדעתי הערים הללו צריכות להיות מרכזים כלכליים של הסביבה הקרובה ולא להסתמך רק על מרכז הארץ לקבלת שירותים כלכליים וכך לאפשר צמיחה של עסקים קטנים גם במרחב הקטן והקרוב של העיר.

ש מים

New member
גם אם היית מדבר "תיאורטית" אני לא מסכים

1. גם אם חלוקת ההכנסות ("ארנונה מניבה") היתה מרכזית-ארצית, ולא מוגבלת ומחולקת כפי שהיא היום - לפי גבולות מוניציפאליים, עדיין - כפי שציינתי קודם לכן - אנשים נוטים להתגורר בסמוך/בנגישות גבוהה למקום העבודה שלהם. ניוד מרכזי התעסוקה - מעבר לצורך בפתרונות תחבורה, שעולים הון עתק וזמן הקמה - יפגע קשות גם במחירי דיור ובאיכות החיים של אוכלוסיה גדולה. זה בהחלט לא דבר של מה בכך ("אין שום סיבה שעסק יהיה לאורך כל חייו בתוך המרכז הכלכלי"...).
  2. אין לך מאגר בלתי-נדלה של עסקים מניבים ויצרניים. תוציא את מרכזי הכלכלה וההיטק מת"א - מה תכניס במקומם? חנויות בגדים ונעליים???!
ואני חוזר על דברי: תכנון כלכלי צריך להתחשב ולהתבסס - כמו כל תכנון - על יתרונות (וחסרונות) המיקום והמקום, ולא להיות מבוסס על מאווי-נפש של מאן-דהו.

אבישי ק

New member
עסקים קטנים משתמשים במרכז הכלכלי בעיר כדי להתפתח

לאחר שגדלו מספיק הם יכולים לצאת מהעיר ולתת לעסקים חדשים להתפתח.
חברת הייטק שגדלה בת"א לאחר שגדלה מספיק יכולה לצאת מהעיר ולתת לחברות הייטק חדשות לעשות את צעדיהן הראשונות בעיר.
העיר משמשת כחממה לעסקים ותמיד יהיו חברות חדשות.

25306yosef

New member
עדיין לא הבנת שכל העיתונות זה בלוף?

כל אלה המכנים את עצמם עיתונאים הם לא יותר מאשר אנשי יחסי הציבור של בעלי אינטרסים. הם מקבלים הודעות דוברות ותוכן שיווקי תעמולני של משרדי יחצנות ועושים קופי פייסט בלי לבדוק דבר.

התוכן השיווקי תעמולני של משרדי היחצנות הוא סודי ביותר ואיננו מפורסם לציבור כלל (אלא בעיתונות בלבד) וגם רובן של הודעות הדוברות הן סודיות ביותר ולא מפורסמות לציבור כלל (אלא כאמור בעיתונות בלבד), וכך מתקבל בטעות הרושם שמדובר בכתבות עיתונות.

אבל המציאות היא שמדובר בבלוף אחד גדול מאחר וכל העיתונות היא כאמור הודעות דוברות ותוכן תעמולני של משרדי יחסי הציבור שהם כאמור סודיים ביותר ולא מפורסמים לציבור כלל אלא כאמור בעיתונות הבלוף בלבד. הרי זה לא סתם כך שזה סודי ביותר, הסודיות הרבה נועדה במטרה ליצור את האשליה שמדובר בכתבת עיתונות. אם כל הודעות הדוברות והתוכן השיווקי של היחצנים היו מפורסמים כולם לציבור, אז כל אלה המכנים את עצמם עיתונאים היו נחשפים בערוותם.

ש מים

New member
צודק ברוב המקרים

יש עיתונאים בודדים המבצעים עבודת עיתונאות-תחקירית אמיתית ואיכותית. אני חייב לציין אחד כזה, אותו אני מכיר כבר למעלה מ-22 שנה: צפריר רינת מעיתון הארץ. אין אצלו "חפיף"! הוא ממש חוקר, כמעט ברמה אקדמית, לפני שמפרסם משהו.

למעלה