אמת

netad169

New member
אמת

"אמת יש אחת ופנים רבות לה" (דוד) "רק עתה ראיתי שאמת יש אחת - להבנתי, אמיתות יש שתיים; האחת היא האמת הפנימית הטהורה, השניה היא האמת הפנימית התועלתית ואשר ממנה נובעות שאר האמיתות." (אפרים) ואני שואלת: אמת אחת, שתיים, שאר האמיתות? על איזו אמת אנחנו מדברים ולמה אנחנו מתכוונים כשאנחנו משתמשים במושג הזה? "אינני חסיד של הגישה הטוענת ליחסיות של הידיעות שלנו אלא מאמין באפשרות קיומן של אמיתות מוחלטות, אף כי ההתקרבות אליהן תחייב אותנו להכניס בהן תיקונים ללא הרף. בנקודה זו נותרתי בלתי-מודרני ככל שרק ניתן". - פרויד. הלכתי לטייל במרחבי הרשת בכדי לנסות למצוא תשובה לשאלה. גיליתי כל כך הרבה אמיתות שמציגיהן נשבעו לי שזו האמת המוחלטת, שהרמתי ידיים. זה נושא כבד לאללה. נר שמח.

../images/Emo13.gif נטוש - גבר ילחש באזנה של אשה ../images/Emo13.gif

כל "אמת" שהיא תרצה לשמוע!!! --- אפרים חזום

netad169

New member
../images/Emo32.gif תגיד, יעקב, יש לך משהו נגד

המסר ששלחתי לך?

netad169

New member
תראו באיזה מצב אנחנו

שני אלופי הפלספות מתחמקים באלגנטיות מהנושא. אני, לא כפת לי. אני רק ציטטתי :)

אמת

באין זמן כשהכל עוד לא קרה וכל הדברים הסתיימו כשנכבשו כל האין שבילים כשדרכים, עוד לא דרכה בהם רגל וכולם פסעו ללא תזוזה והכל בה יש עכשיו כדי ליצור חיים - זרימה עליך לשלוף קטבים והפכים = אמיתות עולם מלכות/מעשה בנוי על הפרשי פוטנציאלים

עכשיו ת'עסבנתי...../images/Emo13.gif

"אמיתות יש שתיים: אמת פנימית טהורה ואמת תועלתית אשר ממנה נובעות כל שאר האמיתות!" כך כתבתי ואני עומד מאחורי כל מילה.
אמת כשלעצמה היא מושג ולכן כל ניסיון להסבירה, כמו נסיון להסביר כל מושג, נועד לכשלון! מכאן ברור, לפחות לי, שכאשר במושג עסקינן יש לאפשר לכל קורא להבין את שהוא יכול להבין או מוכן להבין, הכל לפי מרכיביו הוא והמקום בו הוא ממוקם. אני חושב שכל אחד יודע מהי אמת פנימית טהורה, כי אמת זו תמיד מלווה אותו. האמת התועלתית באה לידי ביטוי, בדרך כלל, כאשר "בחיים" הממשיים עסקינן או במציאות היום יומית.

netad169

New member
אבל למה לקרוא לה "אמת תועלתית"?

אני מבינה את החלוקה שאתה עושה, אז נלך שלב שלב. קודם:אמת פנימית טהורה. אמת פנימית טהורה היא עניין אישי או עניין כלל אנושי? כלומר זו אותה אמת אצל כולנו? מה שאליה מכנה אלוהים?

תתעסבן כמה שאתה רוצה

האמת, אי אפשר לה שתהיה מותנת במשהו. האמת התועלתית מותנת בתוצאות פעולתה. על כן אין היא אמת. מביא לך מתנה יעקב

יעקב ידידי ../images/Emo42.gif

אמת כתבת
האמת הפנימית הטהורה אינה מותנת בדבר, היא פשוט שם. אליה מכנה אותה אלוהים, מישהו אחר יכנה אותה ... בעצם אין הכינוי משנה כלל, כי מנסים להסביר משהו שאינו ניתן להסבר, או נכון יותר, מנסים להסביר מושג דרך מושג אחר, ובדיוק זה המקום בו מונחת המלכודת. האמת התועלתית, כתבתי שממנה מתפצלות כל האמיתות האחרות, ונכון אמרת, "אין היא אמת כלל" כי היא, למרות הכינוי "אמת" מכילה את השאיפה לתועלת של היחיד. למרות זאת, כל אחד המשתמש בה, ומי לא משתמש בה, מכנה "תועלת" זו "אמת"! כלומר; האמת הפנימית אינה ניתנת לתמרון. האמת התועלתית מתומרנת על ידי הפרט לצרכיו הוא. לא סתם כתבתי לנטע אי שם למעלה משהו כמו: "גבר יספר לאשה את האמת שהיא רוצה לשמוע" - ובהרבה מקרים, מתוך סערת רגשות ודחפים, הגבר בטוח שהוא באמת מתכוון לכך, לכן יתכן שברגע נתון הוא באמת מרגיש שהוא "באמת" עוסק, עד יעבור "זעם"
או עד תעבור סערת הרגשות
.

eliya-l

New member
אכן צדק הוא דוד המלך ../images/Emo68.gif

"אמת יש אחת ופנים רבות לה" האמת האחת והיחידה היא האמת של היקום - האמת של האלוהים, של האלוהות. וישנה כמובן האמת כפי שאנחנו מבינים ומבחינים בה ועל כן פנים רבות לה. על כן צדקו גם אפרים וגם יעקב שלא לדבר עליך - נשיקות. ישנה אמת אחת - אך יש כל כך הרבה אנשים......................... שבת מופלאה

neophile

New member
לחיות את האמת

אקסיומה רוחנית היא שהאמת נמצאת ב"מישור" האובייקטיבי לכן בשביל להגיע אליה עלי להיות אובייקטיבי אך ככל שאני מנסה להיות אובייקטיבי כך אותם מרכזי תפיסה מוגבלים שיוצרים את את ההפרדה בין אובייקטיבי לסובייקטיבי יוצרים הפרעות . במלים אחרות לא ניתן להתקרב לאמת רק על ידי תיקשור עם העצמי הגבוה אלה בעיקר על ידי קבלה ויישום של של תוכניות פרקטיות חיי היום יום(מהעצמי הגבוה) כך שההתקדמות היא גם רוחנית וגם נפשית כמו גם אישית . איזה עניין יש לי באמת שאין לה כל קשר למציאות ? לכן מורים רבים אומרים " חיה את האמת" אבל כה מועטים מצליחים בזאת מה זה בעצם אומר? לחיות את האמת זה לתקשר עם העצמי הגבוה וליישם את העצות ממנו זה הבסיס של דתות רבות כמו גם של הפילוסופיה

neophile

New member
לחיות את האמת

אקסיומה רוחנית היא שהאמת נמצאת ב"מישור" האובייקטיבי לכן בשביל להגיע אליה עלי להיות אובייקטיבי אך ככל שאני מנסה להיות אובייקטיבי כך אותם מרכזי תפיסה מוגבלים שיוצרים את את ההפרדה בין אובייקטיבי לסובייקטיבי יוצרים הפרעות . במלים אחרות לא ניתן להתקרב לאמת רק על ידי תיקשור עם העצמי הגבוה אלה בעיקר על ידי קבלה ויישום של של תוכניות פרקטיות חיי היום יום(מהעצמי הגבוה) כך שההתקדמות היא גם רוחנית וגם נפשית כמו גם אישית . איזה עניין יש לי באמת שאין לה כל קשר למציאות ? לכן מורים רבים אומרים " חיה את האמת" אבל כה מועטים מצליחים בזאת מה זה בעצם אומר? לחיות את האמת זה לתקשר עם העצמי הגבוה וליישם את העצות ממנו זה הבסיס של דתות רבות כמו גם של הפילוסופיה

neophile

New member
הורדת השפע

מה היא הורדת השפע? הורדת השפע נוצרת במצב של כיול בין הגוף, נפש ורוח כאשר הכלים מתאימים זה לזה מבחינת האנרגיות הזורמות בהם וזה דורש את יכולת ההמרה בין סוג אנרגיה אחד לשני שזאת עבודה רבה בפני עצמה .

למעלה