אמ...דיונון!:)

PiKolulo

New member
אמ...דיונון!:)

הריון של סוסות! כמה זמן סוסה בהריון? עד מתי אפשר לרכב עליה? האם ההריון משנה לה את האופי? האם קשה לה פיזית בצורה ניכרת בזמן עבודה במהלך הריון?

PiKolulo

New member
זהירות אל תציפו את הפורום!

תענו אולי?! אני רוצה לדעעעעעעת!

ווינגז

New member
הריון של סוסות

כמה זמן סוסה בהריון? 11 חודשים עד מתי אפשר לרכב עליה? ממש עד הרגע שהיא ממליטה אבל לא מומלץ האם ההריון משנה לה את האופי? כן... לרוב הסוסות כן... הן יותר עצבניות ויותר מאיימות על סוסים אחרים.... האם קשה לה פיזית בצורה ניכרת בזמן עבודה במהלך הריון? כן... קצת... בעיקר כשעושים קאנטר...

טוי בוי

New member
אני יודעת שצריך לרכב

על סוסות עד יום יומים לפני ההמלטה אולי לא לרכב אלה לעשות לונג' או משהו כי הסוסה חייבת להיות בכושר בהמלטה....

../images/Emo13.gifתשובוות...

ההריון של סוסה נמשך כ-11חושים בממוצע. אני לא בדיוק ידעת..אני משערת שבערך עד החודש הרביעי...משהו כזה.. בדרך כלל סוסה בזמן ההריון עצבנית-בעיקר בשלבים המאוחרים. זה תלוי בשלב ההריון-אם היא בהתחלה,סביר להניח שזה פחות כואב לה-עם בשלבים יותר מאוחרים אז סביר להניח שיותר.. וזכרו טוב טוב
ת'אורה מלך הבראמבי

SHoooKoLaTa

New member
../images/Emo12.gifבעע מרובע../images/Emo132.gif

11 חודשים. תלוי בסוסה. אבל עדיף לא לרכב ממש. יש סוסות שכן ויש סוסות שלא. ברור! אולי היא לא מראה זאת אבל מאד קשה.

../images/Emo13.gif

סוסה אמורה להמליט לאחר 11 חודשים, 340 יום, פלוס מינוס- 20 יום. ניתן לרכב עליה כל ההריון אך בחודשים האחרונים לא לעשות יותר מהליכה טרוט ואם לסוסה לא קשה מידי אולי ממש שני צעדי קאנטר. בחודש האחרון רצוי שלא לרכב על הסוסה. בהחלט האופי של הסוסה עלול להשתנות. היא יכולה להיות לחוצה יותר, תוקפנית וכמובן זה משתנה מסוסה לסוסה. הגיון פשוט, בזמן החודשים האחרונים, הסוסה סוחבת גם את עצמה וגם סייח בבטן, משהו כמו שליש ממשקל גופה ואף יותר. כמובן, הכל משתנה מסוסה לסוסה ומהמלטה אחת לאחרת.
פיצי.

למעלה