אמ.וו.אל אגח א: תשלום על חשבון ריבית

yel5

Well-known member
1702931130608.png

לגבי מועד התשלום הוא טרם נקבע כי בקשת החלוקה רק נמסרה לבימש. מעריך שאישור החלוקה, שהוא פורמלי במהותו, יתקבל תוך ימים.
תשלום של 1.5 אג' הוא לאחר עמידה בתשלומי המלווים (קרן + ריבית) בהלוואות לקניונים.
כך שגם קרן החוב בכל ההלוואות יורדת וגם מקבלים החזרים סימליים.
לא רע לקבל תשלומים סימליים כל עוד שקרן ההלוואות יורדת.
נקווה שבשנים הקרובות יהיו יותר מסמליים.

Reem88

Well-known member

תוצאות הצעת רכש לרכישת אגרות חוב (סדרה א') של החברה​

נענו להצעת הרכש מחזיקי איגרות החוב )סדרה א'( המחזיקים איגרות חוב בסך כולל של 20,915,399.01 ע.נ. איגרות חוב )סדרה א'(, בתמורה לתשלום מצטבר בסך של כ1,620,943- ש"ח.

dw

Well-known member
מנהל

תוצאות הצעת רכש לרכישת אגרות חוב (סדרה א') של החברה​

נענו להצעת הרכש מחזיקי איגרות החוב )סדרה א'( המחזיקים איגרות חוב בסך כולל של 20,915,399.01 ע.נ. איגרות חוב )סדרה א'(, בתמורה לתשלום מצטבר בסך של כ1,620,943- ש"ח.
פששש, הפעם הרבה יחסית (21 מיליון נקוב) נענו להצעת הרכש של ויקטור תשובה במחיר חד ספרתי של 7.75 אגורות, כלומר כנראה ישנם מחזיקים רבים פסימיים בקשר לריקברי של סטרווד הצולעת. בד"כ פחות נענים להצעות השחיטה שלו.

מי יודע? אולי ויקטור יציע הצעה של 7 אגורות גם במירלנד ט' ? יש לי שם כמה לירות ולא פוסל מראש להענות להצעה במחיר חד ספרתי (האגח נסחר כרגע ב 2.2 אגורות, כך ש 7.7 זה לא רע)

yel5

Well-known member
פששש, הפעם הרבה יחסית (21 מיליון נקוב) נענו להצעת הרכש של ויקטור תשובה במחיר חד ספרתי של 7.75 אגורות, כלומר כנראה ישנם מחזיקים רבים פסימיים בקשר לריקברי של סטרווד הצולעת. בד"כ פחות נענים להצעות השחיטה שלו.

מי יודע? אולי ויקטור יציע הצעה של 7 אגורות גם במירלנד ט' ? יש לי שם כמה לירות ולא פוסל מראש להענות להצעה במחיר חד ספרתי (האגח נסחר כרגע ב 2.2 אגורות, כך ש 7.7 זה לא רע)
מה שיפה הוא שבחודש הקרוב הוא מחזיר הביתה 1.5 אג לכל ע.נ. שהם ~ 19% מהשקעתו. כמה אנשים יכולים נדיבים על גבול הטפשות.

yel5

Well-known member
חלוקת כספים ב 06.02.24
שיעור פדיון האגח 1.513%.
שימו לב שהתשלום על חשבון הקרן.
כלומר, מנכים למחזיק 1.513% מהאגחים שמחזיק ובגין אגח מנוכה ישולם 1 שח.
לא רע לאלה שקנו האגח בכמה עשרות אגורות..

Reem88

Well-known member
למה זה טוב?
משלמים הרבה מס רווחי הון על החלק הנפדה למרות שרווח אמתי אין פה באמת.

אני מפספס משהו?

yel5

Well-known member
למה זה טוב?
משלמים הרבה מס רווחי הון על החלק הנפדה למרות שרווח אמתי אין פה באמת.

אני מפספס משהו?
אתה טועה בגדול. הכל בש"ח.
נניח שלפי אחזקתך משלמים לך 10,000. נבחון חבות המס:
1. התשלום ע"ח קרן בלבד. קנית 10,000 אגחים ב 30 אג ושילמת 3,000. תקבל 10,000 בניכוי עלות 3,000, כך שעליך לשלם מס על 7,000. לפי 15% מס תשלם 1,050. כאן, ניכו לנו 10,000 ע.נ.
2. התשלום ע"ח ריבית בלבד. קיבלת 10,000, עליך לשלם מס על 10,000. לפי 15% מס תשלם 1,500. כאן לא ניכו לנו ע.נ.

מסקנה: שילמת יותר מס כשהתשלום ע"ח ריבית.

2 הערות:
1. גם אם קנית את האגח ב 10 אג', תשלם יותר מס אם התשלום ע"ח הריבית בלבד.
2. אין ארוחות חינם. אמנם נשלם יותר מס כשהתשלום ע"ח ריבית, אך בתשלום ע"ח קרן מנכים לנו במקרה הנ"ל את כל התשלום בצורת 10,000 ע.נ.

למעלה