אמ כמה שאלות בקשר פנימיות..

pilpellonet

New member
אמ כמה שאלות בקשר פנימיות..

לפני איזה חודש שאלתי פה שאלה ויש לי עוד כמה: אני רוצה להיות בפנימיה אבל המשפחה שלי די לא מסכימה לזה. הם פוחדים שמישהו יבוא ויאנוס אותי בלילה (לא יודעת בקשר לפנימיות אחרות, באלוני יצחק הבנים והבנות לפעמים חדר ליד חדר, לא נועלים את החדרים ויש 2 אנשים שמפטרלים לאורך כל השטח העצום של הפנימיה). האם יש לזה בסיס? זה קרה בפנימיות? המשפחה שלי גם מלאה בסטריאוטיפים על עולים חדשים והם אמרו שהם מסוכנים ושהם לא רוצים שאני אגור עם אנשים כאלה. אתם יכולים להרגיע אותי ולהגיד שזה לא נכון? והעובדה שאדם היה בפנימייה יכולה להשפיע על קבלתו לתפקידים מסויימים בצבא ולאוניברסיטה? והכי חשוב: אם המשפחה שלי לא נותנת לי ללכת לפנימיה (אין התעללות משום סוג במשפחה, אין שום סיבה פלילית או משהו כזה להוציא אותי מהבית) מה אני יכולה לעשות? על אילו פנימיות באזור המרכז, השרון והצפון אתם יכולים להמליץ לאנשים עם ציונים גבוהים? מקווה שתוכלו לענות לי.. תודה [:

כמה תשובות

שלום פלפלונת את נורא רוצה לעבור לפנימייה, אבל חשוב שזה יהיה מהסיבות הנכונות, כלומר לא כי "מצ'עמם פה" או כי "זה נראה לי מגניב, אלא באמת כדי להתפתח לכיוונים שאי אפשר להתפתח אליהם בסביבה ממנה את מגיעה. לגבי עולים חדשים בפנימיות ובכלל - יש בפנימיות אחוז גבוה יחסית של עולים חדשים, כי לעיתים הקליטה של המשפחות לא קלה ויש צורך לתת תמיכה מסוג כזה. גם בפנימיות וגם מחוץ להן עולים חדשים הם בני אדם ככולנו, אלא שהם מגיעים מתרבויות שונות ולפעמים הקושי הוא כפול - של העולים החדשים להרגיש חלק מהתרבות המקומית ושל ה"צברים" לקלוט אנשים עם תרבות שונה. עולים חדשים לא מסוכנים יותר מ"צברים", הם פשוט לפנמים שונים קצת, כמו שבין הצברים יש שונות - דתיים וחילונים מזרחיים ושכנזים, עירונים ומושבניקים וכו'... אונס זה דבר שכמעט ולא קורה בפנימיות, אם כי קיים (כמו שקיים גם לא בפנימיות). ככל הידוע לי יש מקומות שמתקיימים בהם יחסיי מין בין חניכים, אם כי זה אסור וההנהלות מנסות למנוע זאת (ושוב גם זה קורה גם מחוץ לפנימייה). החדרים של הבנים והבנות קרובים לפעמים, אבל עדיין מקריי האונס בפנימיות הם לא מרובים, ככל הידוע לי. לגבי ההשפעה לעתיד - לעיתים דווקא העובדה שהגעת מפנימייה יכולה לתת לך דחיפה בעתיד. העובדה שמישהו הלך ללמוד מקצוע בבית ספר רציני ולא הסתובב ברחובות ולא התדרדר לפשע לעיתים נותנת לו את התנאים להמשיך את חייו בצורה רגילה. בצבא ובאוניברסיטאות יש התחשבות במי שמגיע מרקע סוציואקונומי (כלכלי) לא טוב ועוזרים ככל האפשר. אם בן אדם רציני ומוכיח את עצמו, לעובדה שהגיע משכונת פאר, עוני, פנימייה, מושב, קיבוץ, התנחלות או כפר ערבי, אין שום משמעות, אלא לאיכויות האישיות שלו. ברוך השם שאין לך התעללות בבית. תמשיכו ככה. את יכולה לפנות ליועצת ביה"ס או ללשכת הסעד במקום מגורייך ולדבר עם עובד סוציאלי שיבחן אפשרות ליציאה לפנימייה. יש במרכז פנימיות טובות רבות ומגוונות כמו הכפר הירוק, שטיינברג, עלומים, נווה הדסה ועוד רבות, צריך לבדוק מה מתאים ומה אפשרי. מקווה שתצליחי ותמצאי את מבוקשך, אבל בכל מקרה תשמרי על יחסים טובים עם ההורים, הבית חשוב יותר מכל דבר (אם אין בו התעללות...)

pilpellonet

New member
תודה

רואים שבאמת ענית מכל הלב ואני מודה לך על זה. המשפחה שלי היא לא הרוסה, היא פשוט מושלמת מדי ולוחצת מדי וביקורתית. יש לי עוד כל מיני סיבות (אני צריכה מסגרת רצינית, החבר המעצבן של אמא עובר לגור איתנו ועוד כל מיני..) והן מוצדקות. רציתי רק לדעת..אם אני באה מפנימייה, אני אולי אצטרך להוכיח את עצמי יותר כי זה בעצם אומר שלא הצלחתי להסתדר עם מסגרת רגילה? יש לך מושג על אתר אחר לא של כל פנימייה בנפרד אלא ממקום אובייקטיבי עם מידע על הפנימיות? טוב תכף צפירה. תודה שוב.

זה בעייה

אין דרך ממש טובה להשוות בין פנימיות, אבל את יכולה לבחון כממה קריטריונים: 1. איפה לומדים? בי"ס פנימי או חיצוני? האם לומדים בבי"ס גם ילדים שבאים מחוץ לפנימייה? 2. איזה פעילויות אחרה"צ ישנן בפנימייה? 3. צוות - כמה מדריכים על כל כמה ילדים? 4. צוות נוסף - מורים מתגברים\ רכזים\ עו"סים וכו' 5. מיקום - פנימייה בתוך עיר שונה במהות מאחת שיושבת מחוץ לעיר. 6. תמציאי את... אם יש איזה נושא שמעניין אותך ספציפית, תפרטי (חקלאות, אומנויות, לימודים מיוחדים). בכל מקרה, אני חושב שאם את חיה בסביבה טובה והקושי הוא רק בבית, אולי עדיף לפתור אותו בתוך הבית בסיוע של יועצת או פסיכולוגית או אפילו עו"ס. "בריחה" מהבית לא תעזור. הצרות יישארו איתך (ככה אני אומר לחניכים שבורחים מהפנימייה...). אולי הפתרון הוא במציאת מסגרת שתכיל אותך בשעות אחרי הצהריים כמו חוג או עבודה וככה יהיה פחות זמן חיכוכים בבית. מצאתי את הלינק הזה של נענע שיש בו רשימה של פנימיות עם איזשהו דירוג של עלים. אני לא ממש מבין מה מדורג - רמת האתר או הפנימייה... מקווה שיעזור. ושוב - המצב האידאלי בעיניי הוא דווקא לפתור את הדברים עם אמא והחבר שלה ולא לברוח, אבל אני לא מכיר לעומק את הסיפור...

pilpellonet

New member
שוב..תודה

אני ממש מעריכה את האכפתיות, תודה. המצב במשפחה שלי הוא בלתי ניתן לפתרון - זה כמו לדפוק את הראש בקיר. ויש לי את התשובות לכל הקריטריונים אבל אני לא יודעת מה עדיף.. הבצפר פנימי ולומדים שם גם אקסטרנים שלא גרים בפנימיה, יש הרבה חוגים, בקשר למדריכים זה מדריך לכל שכבה, יש תגבור ועזרה בשיעורי בית, הפנימייה מחוץ לעיר ודרכי התחבורה בה ממש לא משהו. עדיף בצפר פנימי או חיצוני?זה טוב או רע שגם אנשים אחרים לומדים בו?כנ"ל לגבי שאר התשובות. תודה, נכנסתי. זה דירוג של האתרים. ושוב..ממש ממש תודה, אתה לא מכיר אותי ובאמת מנסה לעזור. חח הייתי שמחה אם היה לי מדריך כמוך [:

מכיוון שאת מכפר סבא

שיש בה מערכת חינוך מעולה (התיכונים וחט"ב) יחסית לערים אחרות, יש לזה מזמעות. בפנימיות בכפ"ס כמו שטיינברג ועלומים לומדים במערכת החינוך העירונית, כך שיש מבחר מאוד גדול. אם תתרחקי קצת לנווה הדסה - יש שם בי"ס פנימי שבאים ללמוד גם אקסטרנים (כמו אונים בכפ"ס). השאלה היא אם אלה שבאים, באים בגלל הרמה הגבוהה או בגלל שהם לא היו מצליחים בבית ספר אחר, או שזה בית ספר מיוחד, נניח חקלאי (אין לי תשובות אמיתיות לשאלה, אבל שווה בדיקה). יש עוד פנימיות במרכז, אבל כמו שאמרתי קודם, קשה להשוות בינן. דרך טובה להשוואה, אם כי מאוד לא פשוטה ודורשת קצת הפעלה של פרוטקציות (אם יש) או יכולות אחרות היא למצוא (אולי בעזרת יועצ\ת או מנהל\ת ביה"ס) מפקח\ת פנימיות שמכיר\ה מכלול של פנימיות כדי לקבל המלצה. בכלל, שיתוף של יועצ\ת ביה"ס, מחנכ\ת הכיתה, רכז\ת השכבה או מי מההנהלה יכול לסייע לך לדעתי טוב יותר מאשר הפורום הזה, כי עם כל הרצון הטוב, אנחנו לא מכירים אותך באמת. עוד גורם שיכול לעזור זה לשכת הרווחה והעירייה (שבכפ"ס מתפקדים לא רע ככל הידוע לי). אני מקווה שיהיו לך מדריכים טובים. כמוני? לא נראה לי שכדאי לך (אני נחמד רק בשעות שאני בבית...)

pilpellonet

New member
דיברתי עם היועצת

שהפנתה אותי לעירייה ויש שם מישהו שהמליץ לי על אלוני יצחק אישית כי הוא מכיר מישו שלומד שם.יותר מזה אני לא מכירה מהעירייה, אבל תודה, לא ידעתי שיש תפקיד כזה אני אנסה איכשהו לדבר עם מפקח פנימיות. אני יודעת שהתיכונים בכפ"ס מעולים, כולם אמרו לי, לכן גם אם עניין הפנימייה לא יצא לפועל יהיו לזה יתרונות, אבל אני עדיין מאוד רוצה פנימייה. ביקרתי בשטיינברג כמה חברים שלי ואמרו לי שזאת פנימייה טובה, אבל היא רק כמה רחובות מהבית שלי ולא נראה לי הגיוני להיות בפנימייה באותה עיר שבה אני גרה כי כל הפואנטה היא להתרחק מהבית. חח חשבתי שמדריכים בפנימייה גרים בה..בכל מקרה לא ממש אכפת לי מתי אתה נחמד, העיקר שאתה נחמד אליי ועוזר לי ^^. שוב תודה.

הכרות עם פנימייה

קודם כל אני רוצה לאמר לך כל הכבוד על היוזמה. פנימייה זה לא משהו שלילי, אלא להיפך במקרים מסוימים יכולה לקדם אותך
ולהקנות לך אפשרות ללימודים,חוגים  וחיי חברה מהנים ולא מנתקת אותך מהמשפחה.
אני יכולה להכיר לך את פנימיית גן ונוף בפ"ת מקרוב ותוכלי להתרשם ולבחון את כל הדברים שמעניינים אותך.
את נשמעת לי מאוד בוגרת ורצינית.
אם את מעוניינת בפרטים נוספים וגם בליווי אישי ( לא מחייב) תיידעי אותי .

שיהיה בהצלחה.

פנימיסטית 1.

pilpellonet

New member
ממש בשמחה [:

פ"ת זה מקום מעולה כי זה עדיין קרוב לבית שלי (כפר סבא) וגם יותר במרכז. היא שייכת במקרה לעליית הנוער? (בעירייה אמרו שיוכלו לעשות לי הנחה בתשלום אם זה יהיה דרך עליית הנוער) גם אם לא - לא נורא. איזה כיתות יש שם?אני עולה ל-י'. יש שם הרבה עולים חדשים? (לי ממש ממש לא אכפת אבל המשפחה שלי החליטה שעולים הם אנשים מסוכנים) וממש תודה. אני באמת בשוק מהאכפתיות של האנשים בפורום הזה.

פנמיית גן ונוף

הפנימייה שייכת גם לעליית הנוער. לומדים כאן ילדים בכיתות ז'-י"ב. ישנה אינטגרציה מלאה בפנימייה, אין רוב חעולים חדשים, החלוקה היא פחות או יותר שווה. יש בריכה בקיץ, חדר כושר. לומדים לבגרות מלאה, הנח"ש, מחשבים, קדם עתידים ויש גם מעבדה לתרביותרקמה. אם את רוצה להגיע, אני יכולה לכתוב לך את מס' הנייד שלי ונהיה בקשר.

pilpellonet

New member
מעולה

הכל נשמע לי ממש טוב. גם בפנימייה הזאת חוזרים הביתה פעם בשבועיים נכון?! ואם אני ארצה באמצע השבוע לבוא לבקר בבית ולחזור אני אוכל נכון? (אחרת אמא שלי לא תסכים אפילו לשמוע על הפנימייה הזאת) תכתבי לי בהודעה פרטית מה המספר שלך ומתי אני יכולה להתקשר (חח אני לא רוצה להפריע או משו). תודה [:

תשובה

יוצאים פעם בשועיים, באמצע יש אפטרים. את לא מפריעה בכלל. הטלפון שלי: 050-5880075 אז, ביי ביי בינתיים ותיתקשרי....

pilpellonet

New member
תודה רבה אבל..

אמא שלי נכנעה ללחץ של שאר המשפחה והחליטה להפסיק לשקול את העניין של הפנימייה. מבחינתה זה לא מוחלט (כולם במשפחה שלי מלאים בדעות דומות) ואין אפילו סיבה לדבר על זה כי "זה עולה לה בבריאות". אני מודה לכולם בפורום הזה על העזרה והאכפתיות, אבל מה לעשות - מכריחים אותי להישאר בבית. באמת תודה וסליחה על כל הטרחה.

בהצלחה

בכל מקרה, גם אם לא תצאי לפנימייה בסוף, אני מקווה שלפחות תפתחי לעצמך אופקים חדשים שיעסיקו אות ך - חוגים או תנועת נוער או אפילו עבודה. תסתכלי על חצי הכוס המלאה - ההתלבטות באה ממקום שלך לשפר את איכות חייך וזה בכלל לא מעט... שיהיה בהצלחה...

לציניכאן, בלי קשר לנושא השרשור עצמו

תשמע, במבט מהצד, אתה מצטייר כאדם מדהים עם המון לתת וההתייחסות שלך בשרשור הזה במיוחד, כמו גם ברבים אחרים, רק מבליטה את זה. מאדם שאין לו קשר לסיפור הנדון כאן, תודה לך. מיקי.

genazvali

New member
הרגעה

אני לומד כבר 3 שנים בפנימיית הדסה נעורים ליד נתניה פנימייה שקטה אין כמעט אלימות אני לא יכול להגיד שאין אבל קצת מה שאמרו לך על עולים זה לא ממש נכון יש ויש הפנימייה אלוני יצחק יש קצת בעיות הכרתי אנשים משם אם את ממש רוצה ללכת לפנימייה לכי להדסה נעורים אם את למשל אוהבת ספורט יש לך שם פרוייקט ספורט רוב אלופי הארץ מגיעים משם אני למשל אחד מהם אז אם תירצי להגיע או תגיעי כבר לשם תגידי סימיס גינאדי שלח אותך אז בהצלחה

למעלה