אמ"מ

ephrat2

New member
אמ"מ

שךום
אני בשלבים לאמ"מ והבנתי שהבסיסים הם פתוחים. חשוב לי להרגיש חיילת ולחיות עם עוד אנשים חוץ מהמשרד שלי ולא להיות עובדת שנוסעת בבוקר מירושלים, יושבת על המחשב וחוזרת. שמעתי שאפשר ללכת לבסיסים סגורים, אבל משום מה אין הרבה שעושים את זה. מה ההבדל? זה תפקיד פחות מעניין? זה על רמה שונה, עושים משהו אחר, זה יותר אינטנסיבי... אני אשמח לדעת בגדול את ההבדל כי זה ממש חשוב לי...
תודה

darkshadow1

New member
נראה לי שאת לא מבינה משהו בסיסי:

בחלק מהמסלולים אין בכלל אופציה לשרת בבסיס סגור, כלומר הקורס נערך במקום כלשהו ואחריו כולם מגיעים לבסיס פתוח זה או אחר.
בכללי אופי העבודה הוא יותר תלוי מקצוע ופחות תלוי בסיס: יש בסיסים פתוחים שכוללים חיילים שעובדים במשמרות (כלומר גם בלילה ובסופי שבוע) ויש בסיסים סגורים שכוללים חיילים שעובדים בשעות סטנדרטיות (8:30 עד 17:00 או משהו בסגנון).

ephrat2

New member
מודיעין

אני יודעת איך זה הולך במסלול- כמעט כולם הולכים לבסיסים פתוחים ויש כמה שהולכים לבסיסים סוגרים. באמ"מ יש הבדל בתפקיד בין הבסיסים? אם מישהו היה באמ"מ זה מאד יעזור לי

אני הייתי באמ"מ

היי, אני עשיתי קורס אמ"מ ולאחר מכן שובצתי בבסיס סגור.
בגדול, חניכי קורס אמ"מ מיועדים להגיע לבסיס פתוח, אך בכל מחזור יש 3-4 שמגיעים לבסיס סגור. על פי רוב, החניכים לא רוצים להגיע בדרך כלל לבסיס סגור (כדי לא להתנתק מהחברים מהקורס, כי זה קרוב יותר לבית, כי הם רוצים ללמוד תוך כדי ועוד ועוד...) ככה שלרוב מי שרוצה להגיע לבסיס סגור- מגיע לבסיס סגור. (אני ביקשתי והגעתי לבסיס סגור)
את ההבדלים ביניהם קצת יהיה לך קשה להבין כרגע... בגדול זו אותה עבודה... רואים את אותן ידיעות, כותבים מסמכים, ומעבירים מידע הלאה. ההבדל הוא שהבסיס הפתוח (הקריה) מוכוון דרג מטכ"ל, והבסיסים הסגורים (פיקודים) מוכוונים לדרג השטח. ככה באוויר זה לא יגיד לך שום דבר, אבל העיקר זה חלוקת אחריות שונה... הפיקודים מתעסקים במרחב הפיקודי, ובקריה במרחב המטכ"לי. אבל שוב, אותה עבודה בגדול וחשופים לאותם חומרים...
אישית, אני חושב שמומלץ להגיע לבסיס סגור, בדיוק בגלל מה שציינת- להרגיש חייל, ולא "סתם" בעבודה...

אשמח לענות אם יש עוד שאלות

ephrat2

New member
אמ"מ

תודה רבה! אני באמת שוקלת ברצינות (למרות שעוד אין לי מושג כמובן) ללכת לבסיס סגור. בגדול- אתה חושב שהעבודה עצמה בלי קשר לתנאי שירות מעניינת לא פחות? בכלל אני אשמח לקבל קצת מידע להגברת המוטיבציה... כנראה אני בכל מקרה אלך לקורס:)
חוץ מזה, סתם כי אין לי כל כך את מי לשאול, בן דוד שלי מארצות הברית מתחתן בפברואר (בזמן הקורס הקדם צבאי) ואני ממש רוצה שבוע חופש לסוע... נראה לך שיתנו לי?
תודה!

תשובות נוספות

הקורס הזה מוביל למאות, אם לא אלפי, תפקידים שונים ומשונים ולכן קשה להתחייב על מה יהיה לך יותר או פחות מעניין. מבחינת אופי העבודה גרידא, זו אותו אופי עבודה. מבחינת התוכן אנחנו מדברים כאן על הקריה שמחולקת כמעט ל-10 נושאים, שכל אחד מתחלק לפחות לשני תתי-נושאים, שמתחלקים לעוד ועוד תת-תתי נושאים... וומול יש לנו שלושה פיקודים, שכל אחד מהם עוסק בכמה גזרות ובכל גזרה יש מספר נושאים שונים... רק במהלך הקורס תיחשפי לתכנים עצמם של התפקידים ועל הושני הנושאי בין הפיקודים לקריה ואז תוכלי לגבש דעה טובה יותר מה את מעדיפה (מחוץ לתנאי הת"ש כמובן).
אישית, הנושא שאני רציתי לעסוק בו קיים גם בקרייה וגם בפיקודים, ולכן העדפתי אותו בפיקוד. ולדעתי, גם יותר משפיעים והוא יותר מעניין כשמתעסקים בו מהפיקוד ולא מהקרייה (אך כמובן שמי שמשרת בקרייה יגיד לך דבר הפוך בדיוק...)

איזה מידע מגביר מוטיבציה את רוצה לשמוע?
אני אומר את זה כשאני משוחד כמובן, אבל לדעתי מדובר באחד התפקידים היותר מעניינים שיש בחיל המודיעין. הקורס מוביל בעצם לתפקידן שנמצא בקצה של התהליך המודיעיני. התפקיד שלנו הוא לרכז את כל מה שעשו לפנינו, להסיק מסקנות, לתת תובנות ולהעביר את זה הלאה למקבלי ההחלטות (הן הדרג הפיקודי שמעלינו, והן לדרגי השטח) בליווי הערכה להמשך.
מדובר בתפקיד מאתגר מאוד, כשהמון מונח על הכתפיים! תפקיד מעניין שדורש עבודה עם המון גורמים (איסוף, גורמים עמיתים, וכמובן קשר עם הצרכנים).
אם יש שאלות יותר ספתציופיות על התפקיד, אשמח לענות
(אם את מעדיפה, אפשרי גם במסרים...)

בקשר לחתונה של בן דוד שלך, אני לא יודע אך קשה לי להאמין... להפסיד שבוע בקורס כזה זה דבר מאוד מאוד לא מומלץ ובעייתי. מה גם, שלא מדובר בקירבה ראשונה, ככה שלא חלה חובה לשחרר אותך לאירוע... אם וכאשר תתקבלי לקורס, אני ממליץ שתפני למפקדים ישר בתחילתו עם הבקשה הזאת, ואני מניח שהם יבדקו איך אפשר לעזור.

למעלה