תשובות נוספות
הקורס הזה מוביל למאות, אם לא אלפי, תפקידים שונים ומשונים ולכן קשה להתחייב על מה יהיה לך יותר או פחות מעניין. מבחינת אופי העבודה גרידא, זו אותו אופי עבודה. מבחינת התוכן אנחנו מדברים כאן על הקריה שמחולקת כמעט ל-10 נושאים, שכל אחד מתחלק לפחות לשני תתי-נושאים, שמתחלקים לעוד ועוד תת-תתי נושאים... וומול יש לנו שלושה פיקודים, שכל אחד מהם עוסק בכמה גזרות ובכל גזרה יש מספר נושאים שונים... רק במהלך הקורס תיחשפי לתכנים עצמם של התפקידים ועל הושני הנושאי בין הפיקודים לקריה ואז תוכלי לגבש דעה טובה יותר מה את מעדיפה (מחוץ לתנאי הת"ש כמובן).
אישית, הנושא שאני רציתי לעסוק בו קיים גם בקרייה וגם בפיקודים, ולכן העדפתי אותו בפיקוד. ולדעתי, גם יותר משפיעים והוא יותר מעניין כשמתעסקים בו מהפיקוד ולא מהקרייה (אך כמובן שמי שמשרת בקרייה יגיד לך דבר הפוך בדיוק...)
איזה מידע מגביר מוטיבציה את רוצה לשמוע?
אני אומר את זה כשאני משוחד כמובן, אבל לדעתי מדובר באחד התפקידים היותר מעניינים שיש בחיל המודיעין. הקורס מוביל בעצם לתפקידן שנמצא בקצה של התהליך המודיעיני. התפקיד שלנו הוא לרכז את כל מה שעשו לפנינו, להסיק מסקנות, לתת תובנות ולהעביר את זה הלאה למקבלי ההחלטות (הן הדרג הפיקודי שמעלינו, והן לדרגי השטח) בליווי הערכה להמשך.
מדובר בתפקיד מאתגר מאוד, כשהמון מונח על הכתפיים! תפקיד מעניין שדורש עבודה עם המון גורמים (איסוף, גורמים עמיתים, וכמובן קשר עם הצרכנים).
אם יש שאלות יותר ספתציופיות על התפקיד, אשמח לענות
(אם את מעדיפה, אפשרי גם במסרים...)
בקשר לחתונה של בן דוד שלך, אני לא יודע אך קשה לי להאמין... להפסיד שבוע בקורס כזה זה דבר מאוד מאוד לא מומלץ ובעייתי. מה גם, שלא מדובר בקירבה ראשונה, ככה שלא חלה חובה לשחרר אותך לאירוע... אם וכאשר תתקבלי לקורס, אני ממליץ שתפני למפקדים ישר בתחילתו עם הבקשה הזאת, ואני מניח שהם יבדקו איך אפשר לעזור.