אן מקאפרי

Josephin

New member
אן מקאפרי

אני קראתי שניים מספריה של אן מקאפרי- "שירת הגבישים" ו"מעוף הדרקון". את מעוף הדרקון מאוד אהבתי, וזה היה ספר הפנטסיה שמשך אותי לקריאת ספרים אחרים (חברה קראה אותו גם, היה לנו על מה לדבר, והיא הביאה לי במשך שנה את כל ספרי הפנטסיה והמד"ב שהיו לה בבית, שזה המון. למי ששם לב, החברה הזו מככבת כמעט בכל הודעה שלי כי היא סיפקה לי את רוב ספרי הפנטסיה והמד"ב שאני אוהבת). את שירת הגבישים פחות אהבתי כי זה היה קצת מוזר לטעמי, ולא ממש התחברתי אליו (וכמובן שהייתה לי אכזבה בגלל שציפיתי למשהו טוב יותר- אחרי מעוף הדרקון). אשמח לתגובותיכם!

Boojie

New member
מעוף הדרקון ספר נהדר,

וקראתי כבר חלק די גדול מהסדרה שבאה אחריו (ולא תורגמה לעברית, קריזה...) מדע בדיוני עם פרצוף של פנטזיה, אבל רקע מדעי לחלוטין, שנפתח בצורה מרתקת בספרים הבאים. לגבי שירת הגבישים - בפעם הראשונה שהתחלתי לקרוא אותו (באנגלית, הרבה לפני שהוא תורגם), לא הצלחתי לסיים אותו. לאחרונה לקחתי את הגירסה המתורגמת שוב וקראתי אותה עד סופה, ואחר כך קראתי את "קילשנדרה", ההמשך (לא תורגם, רק באנגלית כרגע). הבעייה עם "שירת הגבישים" זה שלא ממש קורה בו הרבה. כלומר, מוצג לנו העולם, ומוצגת לנו קילשנדרה, והמעבר שלה להיות זמרת גבישים (מה זה משוררת גבישים לכל הרוחות ואיך זה מתאים לעזאזל לשאר המושגים בספר? למה בשם אלוהים משוררת גבישים?), אבל חוץ מזה לא ממש קורה כלום בספר. זה כאילו כל הספר הזה הוא אקספוזיציה שמחכה לעלילה אמיתית. לעומת זאת, "קילשנדרה" הרבה יותר מעניין, כי כבר יש לו עלילה. חוץ מהמשך סיפורה של קילשנדרה רי, מתפתחת גם עלילת מתח במשימה שהיא מקבלת למלא. הספר הזה כבר הרבה יותר מעניין, קצבי יותר ושווה יותר. אבל אין מה לעשות, חייבים לקרוא את שירת הגבישים קודם... אגב, שווה מאד לקרוא את "הספינה המזמרת" (ספר הפתיחה של עוד סדרה של אן מקאפרי שקיבלנו רק את הספר הראשון מתוכה) שהוא אחד החביבים עלי. מספר על עידן שבו משתמשים באנשים שנולדו נכים (בעלי שיתוק מוחין, למשל), כמוח שמפעיל ספינה, ולמעשה מחליפים את גופם הלא פועל בגופה של ספינה שמחוברת אל מערכת העצבים שלהם. הספר מספר על ספינה כזו - הלווה - ועל מה שקורה לה. יש הרבה ספרי המשך שלא תורגמו.

ברנן

New member
גם אני מאד אהבתי את מעוף הדרקון

לעומת זאת יכולתי להסתדר בלי לקרוא את שירת הגבישים - לא משהו

shirkhan1

New member
גבישים../images/Emo54.gif

שירת הגבישים הוא רק אחד משלושת הספרים העוסקת בעולם המחצבים של מקפרי הראשון הינו CRYSTAL SINGER. הרעיון שכדי לקצר את משך זמן התקשורת בין עולמות רחוקים מצריך גבישים מיוחדים הנמצאים בעולם אחד בלבד מעניין. לא כל אחד יכול לקוטפם צריך להיות בעל כישורי מוסיקה טובים וחוסן גופני. ובנוסף יש לשלם מחיר כבד אובדן הזכרון, האם אתם היתם מוותרים על הזכרון רק כדי לחבר את העולם ברשת תקשורת והיכולת לשתות אלכוהול כמעט ללא הגבלהץץ וכן לחיות עוד איזה 200 שנה?

למעלה