אנאיזומטרופיה משמעותית

תנכיסט

New member
אנאיזומטרופיה משמעותית

שלום רב,
לפני 4 חודשים אובחנה אצל בני בן השנתיים אנאיזומטרופיה גדולה מאוד.
עין שמאל -ראייה תקינה. עין ימין עם קוצר ראייה: מינוס 9 וצלינדר פלוס 3.5, ציר 180.
כעבור חודשיים עם משקפיים עם עדשה: מינוס 4, וצלינדר מינוס 3.5, ציר 90
עשינו בדיקה אצל רופאת עיניים נוספת והתוצאה היתה:
מינוס 6.25, צלינדר מינוס 3.5, ציר 70
וכעבור עוד חודשיים תוצאת הבדיקה היתה:
מינוס 5.5, צלינדר מינוס 2.5, ציר 90

מאחר וכל תוצאה רשומה שונה איני יכולה להשוות בינהן ולראות את ההתקדמות. איך ניתן להמיר את תוצאות שלושת הבדיקות לאותו ציר ולאותה צורת כתיבה (לגבי המינוסים והפלוסים) כדי שאוכל להשוות בין התוצאות?

שאלה נוספת: אם הצלינדר השתנה ממינוס 3.5 למינוס 2.5 אין זה אומר שיש להחליף את ההעדשה מצלינדר 3.5 ל 2.5? הרופאה לא אמרה לי לעשות כל שינוי בעדשה-אולי שכחה ואולי לא הבנתי אותה נכון ויש לי בעיה ליצור איתה קשר כך שאיני יודעת אם המשך הרכבת המשקפיים הנוכחיים היא דבר נכון ולכן אני נמנעת כרגע מלהרכיב לו אותן.

האם צלינדר יכול להסתדר ולהגיע למצב שלא יהיה צורך בתיקון צלינדר כלל?

אשמח לתגובה מפורטת ומסבירה כי הרופאה שלי מאוד תמציתית ולרוב שאלותיי לא קיבלתי תשובות שסיפקו אותי.
תודה רבה,
דפנה

אנאיזומטרופיה

מאחר ואני עובד עם פלוס צילינדר אתרגם לך לפלוס צילינדר את שתי הבדיקות האחרונות
מינוס 9.75 פלוס 3.5 צילינדר בציר 160 והבדיקה האחרונה פירושה מינוס 8.0 פלוס צילינדר 2.5 בציר 180
אם הצילינדר השתנה וירד יש לשנות את הצילינדר
קשה לי להאמין שהצילךינדר יעלם לגמרי

ככלל הנוסחא למעבר בין פלוס צילינדר למינוס צילינדר ולהפך היא חיבור בין הספר והצילינדר בצורה אריתמטית כדי לקבך את הספר ולהשאיר את הצילינדר בערכו רק להפוך את הסימן מפלוס למינוס ולהפך ולשנות את הציר בהתאם בתשעים מעלות

תנכיסט

New member
תודה רבה על התגובה ושאלות נוספות

עכשיו משהשוויתי בין התוצאות ראיתי שאצל הרופאה השניה (
בבדיקה כעבור חודשיים לאחר תחילת הרכבת המשקפיים) המספר עלה מ-9 ל-9.75 והצלינדר לא השתנה. ובבדיקה האחרונה שבוצעה אצל הרופאה הראשונה (כעבור חודשיים נוספים של הרכבת משקפיים) המספר ירד ל-8 והצלינדר ל-2.5. שתי הבדיקות בוצעו עם טיפות להרחבת אישונים אצל רופאות מומחות וטובות בתחום זה וכשהילד שיתף פעולה איתן למופת. מה ניתן להסיק מתוצאות שונות אלו?
האם זה עשוי לנבוע מהבדלים בין הבדיקות מבלי שבאמת היה שינוי בראיית הילד? ואם כן היה שינוי בראייה, האם תוצאות אלו הגיוניות?

תודה רבה,
דפנה

למעלה