אנאסטסיה מוצ'קייב קבעה תוצאה טובה מקריטריון B

אנאסטסיה מוצ'קייב קבעה תוצאה טובה מקריטריון B

אנסטסיה מוצ'קייב 'בוערת'. אחרי שיפור השיא הישראלי בשבוע שעבר היא לא עוצרת, וגם היום (שבת) היא עשתה זאת במסגרת המחזור השני של ליגת ניו באלאנס הבין-אגודתית באצטדיון הדר יוסף. כבר בניסיון הראשון שלה היא הרחיקה את הכדור ל-17.22 מ', שיפור של 4 ס"מ לשיאה הישראלי הטרי ותוצאה טובה ב-2 ס"מ מתוצאת קריטריון ב' האולימפי, אם כי התחרות היום לא מוכרת כרשמית לקביעת קריטריון אולימפי, ולכן מוצ'קייב תצטרך לשמור על כושרה הנוכחי לאליפות ישראל בעוד כחודש וחצי ו/או לאליפות אירופה בעוד חודשיים. האתלטית ממכבי בני הנגב ב"ש המטופחת בפניית נעורים ע"י המאמן רומן כץ, אמרה בסיום התחרות: "אני מרגישה שיש לי בידיים עוד הרבה מקום לשפר. אני למעשה רק בתחילת הדרך כהודפת ויש לי עוד דברים רבים לשפר".

לאור הכושר הפמטסטי שלה בשבועות האחרונים, בהחלט סביר שהיא תחזור על התוצאה ואולי אף תשפר אותה באליפות ישראל או אירופה. במקרה כזה היא תתמודד על כרטיס הצעירים באתלטיקה מול דימה קרויטר אם הוא יקבע 2.28, דבר שכרגע נראה רחוק מאד.

BentzWatchJudo

New member
שמחתי לקרוא.

מקווה שהיא תשמור על הכושר ושהוועד הישאלי יאשר יותר מ- 3 כרטיסי צעירים.

PRINCER

New member
שאלה

למה אנסטסיה תהיה חייבת לקבוע את הקריטריון רק באליפות ישראל או באליפות אירופה? למה שהיא לא תשתתף באיזו תחרות בינ"ל בחו"ל עד אליפות ישראל? תקציב?

אלה בכל מקרה תחרויות השיא ששה

האתלטים בונים את עצמם כך שיוכלו להגיע פעמיים עד שלוש בשנה לשיאם. אליפות ישראל היא תחרות חשובה מבחינתה בגלל המרכזיות שלה, אם כי אין לה שם מתחרות. מה שחשוב יותר זה להגיע לשיא באליפות אירופה ולהשיג תוצאה מכובדת.

צריך לזכור שבתחרויות גדולות בחו"ל האתלטים לא פעם מתרגשים יותר ולכן יתכן שיהיה לה קל יותר להגיע לשיא דווקא באליפות ישראל באווירה הביתית.

PRINCER

New member
השיא באמת צריך להיות בישראל

אבל אם כבר משתתפים בתחרויות בדרך, למה לא להשתתף בתחרויות שבהן תוצאת קריטריון B באמת נחשבת?

למעלה