אנאפרניל - תופעות לוואי

ShiranAway2

New member
אנאפרניל - תופעות לוואי

שלום חברים, אני לא כל כך כותבת בפורום כי רק גיליתי שיש לי OCD. כרגע אני מטופלת בכדור אנאפרניל (75 מ"ג), כדור אחד ביום, את מול בלילה לקחתי את הכדור הראשון וכבר יום שלם שאני סובלת. יש לי תופעות לוואי כמו שכתוב בעלון, בעיקר רעידות בכל הגוף, כאבי ראש וכאבים חזקים מאוד בבטן. מישהו לוקח את התרופה הזאת יכול לומר לי כמה זמן עד שהתופעות לוואי יעברו? זה ממש סבל...

קצת מהנסיון שלי...../images/Emo184.gif

אני לוקחת אנאפרניל מ 2003, במינון של 300 מ"ג שזה המקסימום. עליתי אליו בהדרגה כמובן, בתקופה של בערך 4 חודשים. אני לא יודעת אם זה מה שצריך לקחת לאחרים, לי היה צורך כי הייתי צריכה לתקן את הנזק של ההפסקה לא הדרגתית של תרופה שלקחתי לפניה שלא עבדה. גם הייתי צריכה להיגמל מקסנקס שזו תרופת הרגעה. אני לא יכולה להגיד לך באיזה תופעות לוואי בזמן העלאת המינון היו לי כי אפשר לבודד את הנתונים. היום, נשארו לי רק רעידות קטנות בידיים (תמי המנהלת של הפורום תגיד לך שאוכל יעביר את זה), אצלי זו פשוט רעידה שאני מסתגלת אליה. לא נוראה בכלל. שווה את הטוב שהיא נותנת. בזמן לחץ והתרגשות גם יש יובש בפה וזו תופעת לוואי שמשתפרת וקורית נדיר. תרופה לאחד לא מתאימה לשני ולהיפך. למצוא תרופה זה ניסוי וטעיה. שיהיה לך ב ה צ ל ח ה !. אני פה לעוד שאלות, כולנו נעזור לך. ברוכה הבאה לפורום דרך אגב

אמא11

New member
היי שירן וערב טוב

עד כמה שאני זוכרת, כאשר בתי התחילה לקחת אנאפרניל היה לה קצת יובש בפה, טיפה בחילה וקצת סחרחורות בין שכיבה/ישיבה/קימה. הכל עבר אחרי שבועיים או שלושה. אני חושבת שכדאי לך מאד להרים טלפון לרופא שמטפל בך ולשאול לגבי תופעות הלוואי שציינת. יש ב"קישורים" שלמעלה בשורה הכחולה, קטגוריה של "תרופות" ואולי כדאי שתכנסי ללינק של אינפומד ותקראי קצת על תופעות הלוואי. האם הרופא שרשם לך אנאפרניל הוא פסיכיאטר או רופא משפחה? שיהיה לך ערב טוב תמי

ShiranAway2

New member
תודה על התגובות,

תודה על התגובות. את המרשם נתן פסיכיאטר. בגלל שסבלתי כל כך בלילה הוא אמר לקחת במשך 3 ימים חצי כדור כל יום. הרעידות האלה די מדאיגות אותי וגם הכאבי בטן ולעיתים הקצב לב עולה ממש מהר ללא סיבה (למרות שזה כתוב בתופעת לוואי).

רק אנאפראניל הציל אותי >../images/Emo184.gif../images/Emo41.gif../images/Emo70.gif../images/Emo91.gif|

היי לך יקרה נוטלת אנאפראניל מאז שנת 97 אחרי המון התנסויות בתרופות כמו-פרוזאק, סרוסקסט, לוסטראל, פבוקסיל(תרופות ממשפחת הSSRI-מבוססות על סרוטונין), שהיו נוראות-גרמו לי בדיוק מה שאת מתארת-רעידות,בחילות קשות, דופק מואץ עד חוסר שינה, כאבי ראש ומה לא.
( זה אגב מדוייק מה מה שאנטיתזה אומרת- כי כל מקרה לגופו ועל כל אחד משפיעה תרופה באופן אחר.. מה שלא טוב לך ייסע לאחר) אנאפראניל היחידה שגרמה לי לעמוד על הרגליים ושיקמה אותי למרות שגרמה לי- נמנום קשה ועייפות (המינון היה 3 כדורים של 75 מ"ג ליום) שעברו כמה חודשים עד שהסתגלתי אליו . יובש בפה. עצירות. סחרחורות ועלייה במשקל (זה מאיט את המטבוליזם-חילוף החומרים בגוף) ולכן שימי לב לתזונה ולפעילות ספורטיבית בעיקר) ויש צורך לבדוק תפקודי כבד כל חצי שנה בבדיקות דם. אח"כ ניסו עליי שוב תרופות אחרות שהיו קשות לי. ירדתי במשקל ושוב החזירו אותי לאנאפראניל- כיום 2 כדורים למרות החשש הכבד להשמין שוב
ושוב כמוך בעצם התמודדות עם העייפות הקשה ותאמיני לי שזה לא קל.. אבל מתמודדת כמוך. בהצלחה
דנה

למעלה