אנארכיזם, אני רוצה לדבר על התאוריה

MxIxAx

New member
אנארכיזם, אני רוצה לדבר על התאוריה

הזאת, אין לי לאן לפנות כבר, אני מנסה פה

MxIxAx

New member
אני רוצה לראות מה אתם מבינים

אני אומר ובצדק שזאת התאוריה העילאית של האנושות. תתחילו להכנס בי, יאללה

hilabarak

New member
במקום שננסה להיכנס בך, אולי תנסה

לענות על 3 שאלות, שעולות במוחי : 1. איך היא מביאה אותך אישית רחוק יותר, מאשר את השאר ? 2. איך אתה יודע שהיא הביאה אותך רחוק יותר, מאשר הבודהיזם הביא אותי? 3. מהו רחוק יותר, לפי התיזה שלך. או במילים האחרות מהי המטרה שלך שהתורה השיגה לך? אם יש לך תשובות, אז אולי אפשר יהיה להסכים או לא להסכים.

MxIxAx

New member
אענה על הכל ביחד

האנארכיזם מספק תשובות לבעיות שנולדו בטעויות לוגיות שקיימות משחר החשיבה וההתפלספות האנושית שהובילו לקפיטליזם, הבודהיזם מספק אסקפיזם עם מידת חיוניות רבה, אך ללא תשובות מלאות לבעיות העכשוויות של הגזע האנושי. רחוק יותר? סיום שואת בעלי החיים והרס כדור הארץ על ידי הגזע האנושי המשועבד על ידי הקפיטליזם בתוך שנתיים לערך.

hilabarak

New member
אני אנסה לתרגם לשפה של אנשים

שלא לומדים פילוסופיה (אני ביניהם), אז תרגיש חופשי לתקן אותי אם אני טועה בהבנתך. אתה טוען שהבודהיזם פונה לרמת המיקרו האנושית. הוא עוזר לאדם לפתח עצמו, אך נשארת בעיית המקרו של ההתנהלות ההרסנית שלנו כאוכלוסיה. אם זו אכן טענתך, זה מעניין, אז אתה יכול להמשיך. רק אל תניח שכולם יודעים מה זה בדיוק אנארכיזם. פשוט תתאר בכלליות ותסביר איך זה פותר בעיות ברמת מקרו בזמן כה מהיר.

MxIxAx

New member
אנארכיזם פרימאלי

שבטיות אתאיסטית צמחו-טבעונית

hilabarak

New member
תשמע, תיאוריות נהדרות יש אין סוף

כל תוכנית עיסקית מציגה בתיאוריה איך העסק ירוויח. הבעייה היא איך להפוך למעשה. מה בדיוק יגרום לתיאוריה שלך לשנות עולם ? איך אפשר לגרום לה לעבוד ? אם היא סתם דיעה חכמה להתנהלות נבונה, אני בטוח שאנשי החוג לפילוסופיה בכל אוניברסיטה יפנו אותך ל1,000 תורות כאלו שנזנחו באלף השנים האחרונות, כי אי אפשר היה להפכן למציאות. נניח שאתה מנסה לגרום לי להאמין בה. מה עליי לעשות ? לזנוח את עבודתי ? להפסיק לאכול בשר ? מדוע שאני אעשה זאת בעוד שאני יודע שאף אחד לא יעשה זאת יחד איתי ? זה כמו להגיד שהכי הגיוני שבזמן שריפה כולם צריכים לצאת בצורה מסודרת. כי אם ירוצו רק ירמסו אחד את השני. בפועל לך תנסה לעשות זאת.

MxIxAx

New member
כל מה שצריך זאת טקטיקה סקסית

אני מתכוון לשכנע להקות לבוא לארץ כדי להגיע לקהל לאט לאט, כמה שיותר

ספי אחד

New member
מסכים ולא לשם ההסכמה

חבוב יקר, כשאתה בא ליצור טיעון, בטח ובטח כזה שגורס כי סוף העולם מגיע עוד שנתיים, כדאי שתיצור עולם מושגים שווה לצורך הדיון, שכן אם תבחר לא ליצור אותו, הצהרתך תישאר בגדר פרובוקציה זולה- ותישאר - כמו שאתה יכול להיווכח- רק עם טיעוני ad-hominem , כן, כאלה שיופנו נגדך להבדיל מכאלה שיופנו לתוכן דבריך. אשמח לקרוא עוד על התיאריה שלך, שכן גם אני סבור שהעולם מתקדם בקצב מהיר והרסני לכליה בידי עצמו, אולם בהיעדר מושגים משותפים והנחות בסיס לדיון, אין מקום לאשש או להפריך טענות אלה, בין אם הן נכונות ובין אם לאו. אז יאללה, דבר!

MxIxAx

New member
אני אשמח לענות על שאלות

יש לי תשובות להכל, רק תשאלו וזה לא סוף העולם, זה סוף ההיסטוריה, רק שאולי זה יקח יותר זמן מהניחוש שלי

hilabarak

New member
תשמע, נניח לרגע שיש לך בית מדהים

שאתה רוצה למכור ואתה מאמין שכל אדם שיגור בו יהיה מאושר. עכשיו אומרים לך תתאר את הבית, ואתה עונה תשאלו שאלות ואני אענה? אני צריך לשאול האם זה בית פרטי או בית דירות, אם זה בית פרטי האם הוא מהודר או רגיל. מה גודלו באיזה איזור האם הוא פונה לכביש וכולי.אחרי שעה של חקירה אני אדע, את מה שיכולת להגיד לי מראש ב10 מילים. אדם נורלמי שמוכר בית אומר : בית פרטי, שכונה כזו וכזו יש בריכה עולה כך וכך כולי. ואז אני אשאל אותך דברים שמענינים אותי. האם בנייה טרומית או רגילה האם הקרמיקה חומה או אדומה. החקירה שלי חייבת לבוא אחרי התיאור שלך. אתה חייב לתת מפרט בסיסי על מה אתה מדבר. משם כבר נשאל כדי להרחיב. עד כה נכתבו כבר 6 או 7 שאלות ותגובות וכל מה שאני יודע זה שאתה מתלהב נורא מזה וזה קשור באקולוגיה ואתאיזם. וזה לדעתך משהו שמנבא בצורה חלקית עתיד. עכשיו התיאור הזה כל כך כללי שהוא יכול להתאים אפילו לאדם שהוא נורא איכפתי ומתעניין באקולוגיה ויודע לראות תהליכים בצורה יפה. אני מבין שיש לך תיאוריה ואתה לא מנסה למכור לנו אדם בשם "אנרכיזם". אבל תיאור כל כך כללי הוא חסר תוחלת.

MxIxAx

New member
האנרכיזם האולטמטיבי:

הפניית עורף למצב הנוכחי של החברה, שנשטפת בשקרים מאז שחר ההיסטוריה, בהתחלה אלה היו הפגאניזם הנצרות האיסלאם היהדות וכו, בשלב יותר מאוחר של ההיסטוריה הקפיטליזם השתלב בכולן ולכן אני פונה לכל הדתות כקפיטליזם, המדינה ודת השלטון לסוגיהם הם התגשמות הפאשיזם. המקור לבעיות העולם הוא הקפיטליזם, שמקיים את שואת בעלי החיים והרס כדור הארץ על מנת להרוויח כסף בקלות. הפתרון? אנארכיזם פרימאלי, דהיינו, חזרה לרמת מוסר שבטית אך אתאיסטית פציפסטית(מושג קפיטליסטי אך נכון) וצמחונית, סיפוק כל צורכי האדם והובלתו להבנה שהמצב שהוא הגיע אליו הוא שיא התפתחות הגזע האנושי, וכולם יהיו מאושרים וחופשיים, ויעברו לתרבות של הנאה. סיפוק צורכי האדם יעשה בחינם, האוכל יהיה בחינם, שירותי הרפואה, בעזרת הטכנולוגיה שהאנושות הגיעה אליה יפתרו כל הבעיות. עלתה לי בנוסף המחשבה על איום של גזע לא אנושי מחוץ לכדור הארץ, וסופקו לי תשובות שאמרו שלמעשה אין סיכוי שזה יקרה, וגזע חוצוני לא יזדקק לבני אדם משועבדים ככוח עבודה. עוד שאלות, אני אענה על כולן, תהיות, נאצות, הכל, רק תגיבו

ספי אחד

New member
מסכים ש...

הקפיטליזם הרסני. ברגע שהאדם התחיל, כמו שכבר נהגה ע"י אריסטו לפני 2,500 שנה, ליצור עוד לשם הדבר עצמו, הון למטרת השגת הון, כלומר- כסף בשביל עוד כסף כמוצר שתכליתו היא מותרה ולא תכלית מעשית, התחילה ההשחתה של האדם. אולם אתה בודאי מבקש להביט קדימה לשם פיתרון ולא אחורה. איך אתה מבקש ליצור את ההפיכה הדרמתית בחיי האדם? מבחינה מעשית ובלי ססמאות. כי להפוך את נוהגי המוסר של האנושות היא לא משימה קלה... ואיך אתה מתייחס לעובדה שהטכנולוגיה עצמה עשויה להיות הרסנית לטבע, גם אם היא מקדמת אותנו?

hilabarak

New member
אני לחלוטין עם ספי, צריך לזכור

שגם כשכל פרט בחברה מסכים על התנהגות מסויימת שהיא טובה לכלל, החברה כחברה לפעמים נוהגת בניגוד לדעת כל הפרטים בה. המקרה של שריפה באולם קולנוע הוא קלאסיקה. כולם מסכימים שצריך לצאת לאט, רק משום כולם רצים החוצה.

MxIxAx

New member
פתרונות:

להפוך את נוהגי האנושות? הסברה בעזרת אירועים שמושכים קהל כמו הופעות של להקות הטכנולוגיה? בעזרת הטכנולוגיה אפשר להגיע למצב קיום אנארכיסטי מלא, זאת ממש לא בעיה להפסיק את הרס הטבע.

tiger lady

New member
אז ככה:

מכיוון שלהקות פאנק הן די עניות אני חושב על כיוון של להקות מטאל, שזה סגנון שהוא מעין בן דוד של הפאנק, רק פחות מפותח מכמה בחינות שלא אפרט עכשיו כי בטח לא תכיר. להקות מטאל יותר עשירות, ויוכלו לממן הרבה מהעניין.

tiger lady

New member
זה נמרוד, MxIxAx, אני במשתמש אחר

יעני משתמשת טרילילילילי אנארכיזם אחים שלי

למעלה