אנא המלצותיכם: מי המבצעים הכי טובים של בטהובן

אנא המלצותיכם: מי המבצעים הכי טובים של בטהובן

לצערי יש יצירות שלו המבוצעות בתדירות גבוהה, ואחרות כמעט ולא, והמבצעים נשמעים בד"כ שחוקים. כתבתי כבר שהדבר נכון גם לגבי באך ומוצרט. הפעם הייתי שמחה להמלצות על ביצועים מצטיינים של בטהובן. על בארנבוים ולאחרונה על הלן גרימו ("הקיסר") אני יודעת. אגב הביצוע הזה של גרימו טוב, אך לדעתי לא במידה המופלגת שמייחסים לו. האם בארנבוים הוא גם מנצח מצטיין על יצירות בטהובן?

GustavM

New member
בארנבויים, וכו'

אני אישית מעריך את ההקלטות של בארנבוים כפסנתרן הרבה יותר מאשר כמנצח. כמנצח הוא ללא ספק מנצח מעולה, אבל יש טובים ממנו. כפסנתרן לעומת זאת הוא הגיע להישגים נדירים, בייחוד בסונטות של בטהובן (עד כמה שזכור לי הוא הפסנתרן היחיד שהקליט את כל הסונטות של בטהובן פעמיים), ובקונצ'רטי (בהקלטה עם קלמפרר). הבקשה שלך היא לא מספיק ספציפית. אם תגידי איזה יצירה/יצירות את מחפשת יהיה הרבה יותר פשוט לעזור לך. ביצועים מצטיינים של "הקיסר" למשל? אני לא הייתי הולך על הלן גרימו. היא פסנתרנית טובה אבל עוד יש לה לאן ללכת. לעומת זאת בהחלט הייתי הולך על מיצוקו אושידה (שאני בכלל מאוד אוהב אותה בכל הקונצ'רטי של בטהובן), ו-ווילהלם קמפף. לא מזמן שמעתי בתוכנית של אלכסנדר תמיר ב"קול המוזיקה" עוד שני ביצועים שלא הכרתי קודם (די למבוכתי הרבה) שהיו שניהם מאוד מעניינים - קלאודיו אראו וולדימיר אשכנזי. גישות מאוד שונות ושתיהן מרתקות, לאותה יצירה אדירה.

Petrus

New member
ברנדל הקליט אפילו שלוש פעמים

פעם ראשונה בחברת VOX בשנות ה-60, בפעם השניה בפיליפס בשנות ה-70, ופעם שלישית בפיליפס בשנות ה-90. לדעתי גם פרידריך גולדה הקליט את המכלול לפחות פעמיים, ואני בטוח שיש עוד פסנתרנים שהקליטו את המכלול יותר מפעם אחת.

jonbaum

New member
גם קמפף

שתי ההקלטות בדויטשה גרמופון. פעם בשנות החמישים ופעם בשנות הששים. ויש לו סט כמעט מלא משנות העשרים-שלושים.

L m a o

New member
זה די משתנה.

את בארנבוים אהבתי בפנטזיה הכוראלית עם הפילהרמונית של ברלין- בהקלטות אחרות פחות.

Reign In Blood

New member
זה עניין של טעם..

אני אישית, בניגוד למה שאמרו חברי הפורום הנכבדים מעלי, פחות אוהב את ברנבויים בפסנתרן ויותר כמנצח, אך לא בבטהובן דווקא בואגנר. בשביל הסמפוניות של בטהובן הייתי ממליץ על הסט של קאראין מ-63 שהיה עליו דיון לא מזמן.. והרבה יסכימו איתי על פורטוונגלר כמשהו נדיר, ואסור לשכוח את טוסקניני (בייחוד 7), ולטר (בייחוד 6), קלייבר (בייחוד 5) וברנשטיין (רק ב-3).. ישנם הרבה ביצועים מובחרים לסמפוניות של בטהובן, אני בטוח שישנם עוד המון המלצות.. בקשר לקונצ'רטי לפסנתר שלו, דווקא אחזק את מה שאמרו מעליי חברי הפורום הנכבדים, אושידה וקמפף- ללא צל של ספק.. על טעם ועל ריח אין מה להתווכח, אך כל אחד וטעמו..

אלכסייי

New member
לגבי סונטות בקהאוס או גולדה

לגבי קונצרטים רדו לופו או לאון פלישר או אראו

jonbaum

New member
בקשר לקונצרטי

יש הקלטה מופלאה של מארי פראיה Murray Perahia עם התזמורת של אמסטרדם.

למעלה