אנא התייחסו ברצינות.

romi67

New member
אנא התייחסו ברצינות.

שלום לכולם. אני בת 29, נשואה 4 שנים. אני באה ממשפחה נורמלית לחלוטין, גם בעלי. שייכים למעמד הבינוני הממוצע. בעלי הוא אדם מקסים, מצחיק, בחור רציני (לטעמי אף יותר מדי לפעמים), לא מציק, לא רב איתי אף פעם (ולא, אני לא מגזימה, במשך שנה אולי אנחנו רבים פעמיים). פשוט אדם טוב. אנחנו מסתדרים מעולה. הכי טוב שיש. כמו אחים שאוהבים אחד את השני. אני אעשה הכל בשבילו וגם הוא יעשה הכל בשבילי. הוא מעריץ את האדמה שאני דורכת עליה (סליחה על הצניעות-אך זה פשוט כך). ולצערי כאן לדעתי גם טמונה הבעיה – זה לא הדדי, אני פשוט לא נמשכת אליו. אני לא נמשכת לגברים כלל. לפני 5 שנים כשרק הכרנו, נמשכתי אליו מאד. אפילו אני זו שהתעקשתי שנתחתן. פשוט רציתי שהוא יהיה שלי (מאד רכושני מצדי, אני יודעת). מאד אהבתי אותו וזו גם הרגשתי עד היום. כך שפגיעה בו תהיה לי מאד מאד קשה. מאז שאני זוכרת את עצמי, עוד בגיל היסודי, התרועעתי עם בנים, תמיד מובילה בראש, תמיד כולם אחרי. הייתי הולכת בלי חולצה (עוד לפני שהציצים גדלו כמובן), מנסה להשתין בעמידה (ללא הצלחה), ממש טום-בוי כזו. היינו מטפסים על עצים, רוכבים על אופניים, משחקים כדורסל, כדורגל, הולכים מכות. הבנתם את הרעיון, נכון? אך כשהגעתי לתיכון הסתובבתי רק עם בנות (היינו חבורה של בנות). מצאתי עצמי נמשכת לנשים, כמו למורה שלי, במשך 4 שנים פשוט הערצתי אותה ופנטזתי עליה רבות. היו עוד מקרים שוליים במשך התקופה הזו אך לבי היה שייך למורתי היקרה. גם כשהגעתי לצבא לא הפסקתי להעריץ ולהתאהב כל פעם מחדש, במכ"ית שלי, בתקופת הלימודים וכך הלאה. נכון להיום זה נרגע, פשוט אין בחורות שוות סביבי ביום יום (לצערי הרב) ואני באמת אוהבת את בעלי כך שטוב לי, בגדול. אני אוכל להמשיך בחיי כמו שהם היום. יש לי חיים מאד נוחים, דירה מעוצבת יפיפה עם נוחות מירבית, רכב מהעבודה, בעל שאוהב, משפחה נורמלית, הורים אוהבים. אנחנו אפילו מתכננים כבר ילדים. אה, שכחתי לציין – אין בינינו סקס (כלומר, יחסים מלאים-חדירה). אני תמיד מנשקת אותו ומחבקת, אפילו באה אליו בטענות למה הוא לא מכרכר סביבי, למה הוא לא מדביק לי נשיקות מדי פעם (הוא פשוט טיפוס כזה-צריך להזכיר לו. וכמובן כשהוא כבר באמת רוצה סקס, לי אין כוח, אין חשק ליתר דיוק) אני תמיד מציינת בפניו שאני לא מובן מאליו, ואז כמובן הוא מדביק לי איזה 8 נשיקות עבור כל השבוע הבא. יש לציין גם ששנינו עובדים מאד קשה, חוזרים מאוחר, כך שזה מתאים לי: חיים שזורמים על מי מנוחות, בלי סקס ובעלי אף לא מ קטר. בהתחלה הוא כמובן מאד רצה, ניסינו אך זה לא הלך, אני בתולה, והחדירה היתה קשה. כך שעם הזמן פשוט הפסקנו אך כפי שציינתי קיים מגע פיזי יומיומי (בעיקר מצדי). אז אתם בטח שואלים מה אני רוצה? ובכן עד שאזרתי אומץ לכתוב (כמובן שאני לא אעיז לדבר על הנושא עם מישהו –מאד קשה לי החשיפה) אני פשוט רוצה לקבל פרספקטיבה אולי שונה ממה שאני חשה. אולי תוכלו להאיר את הדברים באור שונה. אני טיפוס שתמיד חשוב לו שכל הסובבים אותי יהיו מאושרים ושיהיו להם חיים טובים. גם אם זה בא לעתים על חשבוני. אין לכם מושג איך הוריי יגיבו אם בתם הבכורה, גוואתם, שהתחתנה ואף הבטיחה ילדים בזמן הקרוב תצא בהצהרה שכזו. איך כל הסביבה שלי תגיב. אני פשוט מתקשה לדמיין זאת. אני בן אדם שאוהב נוחות (כפי שלבטח הבחנתם) כך שאוכל להממשיך לנהל את חיי אך אין בהם תשוקה, אין לי שום חשק לדוגמא להסתער על בעלי. להשכיב אותו. להתרגש כל פעם שאביט בו. להריח אותו. אני יודעת שגם זוגות אחרים מתקשים להתרגש האחד מן השני אחרי 5 שנים. אני יודעת שצריך תמיד לחדש ורענן את היחסים. אני יודעת גם שזו חלק מהבעיה, אך אני לא יודעת אם הבחירה שלי נכונה. ואני מרגישה שהיא פשוט לא. בחרתי במין הלא נכון. הרצון הזה התעורר בי שוב אחרי שקראתי את הסיפורים באתר "סיפורים" (אתר לגאים ולגאות) באינטרנט. זה כ"כ עורר בי את הרצון להיות עם מישהו שאוהב בכל לבי. בכל גופי. בעבר מאד היה לי קשה לשאת את העובדה שאני אשה, שיש לי שדיים, מחזור. תמיד רציתי להיות בן. היום אני כבר התרגלתי, קיבלתי את עצמי. אני באמת שלמה עם עצמי. אך כנראה שנשארו "שרידים" מהעבר , ההתנהגות הנערית, החשיבה הגברית אולי. עד היום מרתיחים אותי המשפטים "הוא מזיין" אך "את מזדיינת". למה תמיד הגברים הם הדומיננטים, השולטים. הם חודרים. אך אנחנו גונחות. נאנחות. יכול להיות שזה קשור לזה שאני תמיד צריכה להיות בשליטה מלאה? ובקיצור נראה לי שעדיין יש לי בעיה עם הסקסואליות שלי. אני גם לא יודעת אם אילו לא פנטזיות, האם אני באמת מסוגלת לשכב עם אשה. לאהוב אשה. אין לי מושג, מעולם לא ניסיתי, לא העזתי. וגם אם תהיה לי הזדמנות לפתח קשר שכזה אני לא חושבת שיהיה לי האומץ להתחיל עם מישהי. להיות היוזמת. אני רוצה לנסות, לטעום את ההרגשה של להיות עם מישהי, אבל פשוט אין לי אומץ, אני מודה. נמאס עליי המצב הזה, הבעיתיות הזו שאני נושאת עמי כבר אולי 15 שנים. אני רוצה לבחור. כך או כך. אך להיות שלמה עם הבחירה שלי. למצות את החיים במלואם. אני בן אדם מאד טוטאלי, אני יודעת. אני רואה שחור ולבן, אף פעם לא אפור. אני יודעת שזה לא הדבר הכי טוב בעולם-אך כזו אני. אני יודעת שאתם בטח חושבים שכל אחד צריך לחיות את החיים שלו, להחליט מה טוב לו בשביל עצמו. אך המחיר נראה כ"כ כבד שאני לא רואה עצמי מסוגלת בכלל לשנות את הדברים, גם אם אני חושבת שבחרתי. נמאס לי לבזבז כ"כ הרבה אנרגיה על הנושא הזה שמציק לי יום יום, אני רוצה לפתור את הבעיה. לחיות טוב עם עצמי, בשלום עם עצמי. בלי ספקות. בלי הרהורים. אני לא רוצה לחיות חיים כפולים. אני אשמח מאד לשמוע מה אתם אומרים. תודה.

xanadu

New member
משפט אחד קפץ לי לעין

המחיר נראה כ"כ כבד שאני לא רואה עצמי מסוגלת בכלל לשנות את הדברים ומצד שני את רוצה להפסיק לחיות חיים כפולים. יש פה סתירה שלא מתיישבת לי. אני חושב שעד שלא תגיעי למסקנה שאין ברירה, לכל צעד בחיים יש מחיר ואת בראש צלול מוכנה לשלם אותו, תמשיכי לחיות באי הודאות הזאת.

DJNYC

New member
Welcome to the real world.

הי רומי, את נמצאת במצב בו יש לך משהו שמציק לך בחיים שלך, הצלחת להתעלם ממנו במשך 15 שנה, ואת מבינה שאת לא יכולה לחיות בהכחשה. המצב כפי שהוא עכשיו הוא ´נוח´ מכיוון שהוא בטוח, מוכר ומקובל, אבל עם כל הנוחיות את מוותרת על האמת. מה שאמיתי בשבילך רק את יודעת, אבל מקריאת ההודעה שלך די ברור שמה שיש לך כרגע הוא לא זה, ושיש בך את הרצון לצאת ולחקור את מה שנכון ואמיתי לגבייך, החיים שלך והמיניות שלך. אחת הסיבות שאת נשארת במצב הזה הוא הסביבה, את כותבת שמאוד חשוב לך שהסובבים סביבך יהיו מאושרים, את מדברת על ציפיות של ההורים שלך וגם כנראה שלך בעלך. אני מאמין שאם את תהיי מאושרת ושלמה בכל מה שתבחרי יהיו לך יותר כלים ויותר כוח להשפיע על הסובבים אותך. אוטו, דירה, ומשכורת אלו פרטים מאוד חשובים בחיים אבל הם רק פרטים אשר סובבים את החיים שלך ובהחלט אינם המהות. אין ספק שאת עומדת בצומת דרכים שתדרוש ממך הרבה אומץ, ותדעי שאם תבחרי ב´אמת´ לא תקבלי יותר מהאמת ולא תקבלי פחות. לחיות חיים כפולים זה מאוד קשה ולא פייר - לא לך ולא לסובבים אותך שאינם זוכים להכיר אותך. את בת 29, ולא משנה אילו בחירות עשית עד עכשיו, כל האפשרויות פתוחות לפניך, אני גם חושב שאולי לא יזיק לפנות לייעוץ.

Liroy25

New member
מסכים עם הדיג´יי!

היי רומי וברוכה הבאה! אין לי פתרון או משפט מוחץ סטייל ורדה לתת לך. אחלה שאת דואגת לכולם, ונהדר שיש לך בעל מקסים, אבל יש לי שאלה אחת - מה איתך? לדעתי את צריכה לקחת פסק זמן כלשהוא ולהחליט בדיוק מה את רוצה מחייך ולו בכדי לא לקום פתאום בגיל 70 ולגלות שבזבזת את מיטב שנותיך על חיים שיכלו להיות טובים ומספקים יותר. שלך תמיד,

old crow

New member
חביבתי

את מגיעה לסביבות השלושים. זה הגיל שבו הקוביות האחרונות נופלות למקומם. שלושה ימים לבד ברויאל ביץ´ באילת (בהנחות מאד גדולות כרגע עפ"י "הארץ") יבהירו לך שהגיע הזמן להחליט ולבצע. מצד שני יש את אישך. שאלת את עצמך אי פעם מדוע הבחור שסוגד לאדמה עליה את דורכת מוכן בכלל לחיות איתך חמש שנים ללא חיי אישות (אם הבנתי נכון את טוענת שאתה בתולה)? בעצם מדוע בכלל ניאות להתחתן איתך -רובנו, הזכרים, מעדיפים שנים ארוכות של חיים בחטא עם חיי אישות מלאים לפני ההתיצבות מתחת לפרוכת. אולי יש לו, לאישך, פן אחר שאת כלל לא מכירה? ממליץ (מתוך אותו עיתון) על מלון הנסיכה להכרות האמיתית ביניכם.

merman

New member
היי הו רומי

דבר ראשון, את כותבת שאת אוהבת נוחות וביטחון. לא נוחות ולא ביטחון תקבלי מלהיות במצב פנימי שאת לא שלמה איתו. אולי "נוחות" שקרית וחיצונית, אולי "ביטחון" שהוא בעצם השארות במקום, ולא ביטחון אמיתי. אני לחלוטין לא אומר שאת צריכה להפרד מבעלך ולפרוץ בחיים חדשים תוך שנייה. אני גם לא חושב (לפי מה שכתבת) שברור לך כל כך מה הם החיים החדשים האלו. נראה לי שבעיקר את לא מרוצה מהמצב הקיים, וגם מהרבה גורמים במצב הקיים, לא רק המיניות. את אומרת שאת לא רבה עם בעלך - זה נשמע לי מוזר ומעלה צילצול אזהרה רם. קשה מאוד ליצור יחסים בעלי משמעות ועומק בלי מריבות סוערות ועסיסיות מדי פעם. המריבות האלו מראות שאנחנו *נוגעים* במקומות העמוקים של האדם השני. גם הנושא של המין - הקשיים באינטימיות שאת מדברת עליהם (אני חושב שרוב הלסביות שגולשות פה הן בעלות ניסיון עם גברים - חדירה והכל) שנראה לי לאו דווקא קשורים בלעדית לנושא של נטייה מינית. מעניין מה העמדה של בעלך, זה מצב לא רגיל שבעל יחייה שנים בלי יחסי מין. יכול להיות שגם לו יש כל מיני תשובות שיפתיעו אותך... (ניחוש פרוע באפלה) אני גם רואה בדברים שלך חוסר סיפוק מהתפיסה שלך את עצמך ביחס לסביבה - מין רצון להיות מוצלחת, ולמלא את החלומות שלך הסובבים אותך (משפחה, הורים, חברים) במקום למלא את החלומות העמוקים שלך. בקיצור, אני חושב שאת צריכה לעשות בירור עמוק ויסודי עם עצמך בנוגע לציפיות שלך מעצמך ומהחיים האלו, מכל הבחינות. נראה לי שהנושאים שאת צריכה להתמודד איתם הם רבים יותר מהנקודה של נטייה מינית - הרבה פעמים יש לנו נטייה לזרוק על נושא אחד שמטריד אותנו את כל הטרדות הרבות והמגוונות שלנו - במיוחד נושא של נטייה מינית שהוא מאוד "בוער" לנו. פתאום ברגע שאתה מתחיל להסתכל על זה לעומק, אתה רואה שאיגדת תחת הנושא של הנטייה המון המון פחדים שונים ומשונים - שצריך לטפל בהם אחד אחרי השני, ולא תמיד הם קשורים זה לזה. אני ממליץ על ייעוץ מקצועי, לפעמים קשה לעשות את הבירור הזה לבד, ופסיכולוג טוב ידע להנחות אותך בסבלנות ובלי זעזועים מיותרים (מיותרים - כי כל דרך להגשמה עצמית מלווה בזעזועים חזקים ביותר) למקום שבו באמת תרגישי שאת חיה את החיים שלך, למען עצמך. גיל 29 זה גיל צעיר. את עדיין בהתחלת החיים שלך ויש לך את כל היכולת להפוך את חייך למשהו שיגרום לך סיפוק ואושר. בכל מקרה, המון בהצלחה!

ELP

New member
דעתי בעניין...

אני חושב שאת צריכה פשוט לדבר איתו בצורה הכי פתוחה שאפשר, אם הוא חשוב לך אז זה מגיע לו שתספרי לו הכל (ואני מתכוון מגיע לו בצורה הטובה), וחוץ מזה, לא יכולתי לפספס את הקטע עם המין, ולפי מה שתיארת זה מזכיר לי קצת את עצמי בתקופה שהייתי מאורס, ושמעי יכול להיות שגם הוא לא כל כך בטוח בזהות המינית שלו, אבל בשביל להגיע להבנות אתם חייבים לשבת ולדבר בצורה הכי פתוחה שיש, בלי סודות...

.m

New member
יש רק בעיה אחת...

נכון, בעקרון הדרך הטובה ביותר היא כנות, אבל בשביל לשבת ולשם את הכל על השולחן, רצוי להגיע קודם כל להבנות ברורות עם עצמך. רומי אומרת בבירור שהיא לא יודעת מה היא רוצה ואיך היא מרגישה. כדאי שתבחן את הנושא עם עצמה או אפילו תפנה לפסיכולוגים שיש ב"אגודה" (נו, כאלה שלא ינסו לתקן אותה...) ותגיע לאי אילו החלטות, לפני שהיא מוסיפה לבלבול שלה גם את הבלבול של בעלה (שבאמת מגיע לו איזה |גביע| אם הוא נשאר איתה 4 שנים ולא זיין מהצד. נגיד שזה באמת ככה...).
mai

ELP

New member
יש בזה משהו...

אבל אני חושב שגם אם היא לא בטוחה, עדיין היא צריכה לשתף אותו במחשבותיה כי סה"כ הם חולקים חיים משותפים, כשאני יצאתי מהארון, חברה שלי, שגם היינו מעין מאורסים, לא הייתה כל כך בשוק בגלל שבמשך כל הקשר שיתפתי אותה לגבי המחשבות שלי... ובקשר למין, כמו שאמרתי אם גבר נשוי 4 שנים ואין מין, אז משהו לא בסדר שם... או שיש לו משהו מהצד, או שבאמת הנטיות המיניות שלו הן לכיוון השני... אבל זאתי רק דעתי.. אז בבקשה לא להרוג אותי

.m

New member
להרוג? בטח שלא!

אולי לסקול בקרמבואים
כמו שאמרתי, קשה לי להאמין שהוא לא מזיין מהצד (ואם כן זה באמת לא רלווני אם גברים או נשים...), אבל אני חושבת שהיא צריכה להבין עם עמצה מה קורה, לפני שהיא משתפת אותו, אחרת הבלבול שלו יונח על כתפיה, בנוסף לבלבול שלה עצמה. זה נראה לי הרבה מאוד בלבול בשביל אדם אחד...
mai

BOOGY BOOGY

New member
"אני בן אדם מאוד טוטאלי...

... אני יודעת. אני רואה שחור ולבן, אף פעם לא אפור." ובכן רומי, למרות שאת מגדירה את עצמך כאדם טוטאלי, אדם של שחור ולבן, ואף פעם לא אפור, את למעשה חיה באפור אחד גדול. את בחרת אפור אחד גדול. לא שחור, לא לבן. אפור. אני חייבת לציין שגם בן זוגך חי באפור.וזאת אני מסיקה רק ממה שכתוב כאן, לכן קחי זאת בערבון מוגבל. אני לא חושבת שאוכל לעזור לך ולומר לך חד משמעית אם את לסבית או לא, את זה רק את יכולה לדעת, את צריכה להסתכל לתוך האמת הפנימית שלך. את לא צריכה לדאוג מה אחרים יחשבו על החיים שלך מהסיבה הפשוטה שהם אינם חיים אותם, הם דואגים לאושר שלהם ואת צריכה לדאוג לאושר שלך. ואת היחידה שיכולה למצוא את האושר שלך ואת הדרך אליה. יכול להיות שבחרת את הגבר הלא נכון, יכול להיות שאת לסבית,יכול להיות שאת דו.. הכל יכול להיות. אני שמחה בשבילך שהחלטת לחפש את הדרך לאושר שלך, זאת דרך מאוד חשובה, יש משהו בגיל 29 שגורם לנו לעשות זאת. לכן אני מאחלת לך דרך צלחה והצלחה בכל מה שתבחרי, בוגי.

../images/Emo4.gif את כנראה "קצת" לסבית ..

כן.. יש דבר כזה... כולנו נעים על רצף המשיכה, מעטים נמשכים לחלוטין לבני מין אחד, והיתר נעים לאורך הרצף... אז את קצת נמשכת לנשים, וקצת בבעיה , שאולי איננה קשורה כלל למשיכתך לנשים - לגבי גבר/ים. אני הייתי מתחילה בשיתוף בן הזוג בבעייתך איתו. כלומר: כדאי לדבר על חיי המין שלכם, לא?

spainbar

New member
מדוע שלא נתיחס ברצינות ?

אחרי תקופה די ארוכה שכמעט לא הספקתי להיכנס ראיתי את ההודעה שלך שדי שימחה אותי לרגע כי עם כל מה שסיפרת - שלצערי אני אישית מבולבל בדיוק כמוך וכל 5 דקות אתן לך פיתרון אחר, שימחה אותי העובדה שמצאת מקום, (כמו שאני מצאתי לפני די הרבה זמן כבר) שבו לרגע אפשר לפרוק מטען שישב על ליבך תקופה כל כך ארוכה ושלא היה לך למי לספר. אז אולי לא יתנו לך פתרון מיידי עכשיו למה שכתבת, אבל אם תישארי, תקראי, ואולי גם תכתבי אז תלמדי ממה שאחרים יספרו ויעברו סביבך פה, ובסופו של דבר לדעתי כל המידע הזה יביא אותך קרוב יותר לאיזושהי תשובה - להיכן שאת רוצה ללכת. בהצלחה. :} ס´

יעל נור

New member
רק קצת מילים (ואולי עוד בלבול...)

רומי, קראתי את מילותייך והן עשו לי עצוב. עצוב כי הדרך שאת עומדת בפניה היא לא קלה. וזה לא משנה מה תבחרי, בכל מקרה יהיה לא קל. ואני לא אומרת את זה כדי לייאש אותך, אני אומרת את זה כי לפעמים מוטב פשוט לומר את האמת. חבתי איך אפשר לעזור לך ולא מצאתי תשובה. בסוף החלטתי לאסוף לך קטעים מתוך דיונים שקשורים למשפחה ולזהות הלסבית שערכתי עם אנשים לאורך התקופה הזאת של מחוץ לארון (בעצם דיונים מהשנה האחרונה, אבל הם מסתכלים גם אחורה). אני לא חושבת שיש לי תשובות בשבילך. לאף אחד אין. אני רק יכולה לספר לך מעצמי שכששחשבתי שאני לסבית פתאום נתקלתי במספר טלפון של מישהי שידעתי שהיא לסבית. זה נראה כמו יד הגורל. והתקשרתי אליה, וסיפרתי לה. היא שתקה רגע ואז אמרה "לא נראה ליש את מתלבטת, נראה לי שאת יודעת". ואז הבנתי שהיא צודקת. ההתלבטות שלי לא הייתה לגבי מי ומה אני, ההתלבטות שלי היית המה לעשות עם זה. עוד לא הייתי נשואה, אבל כמעט. וזה לא היה קל לבוא ולומר למי שהייתי אמורה לחיות איתו "בעושר ואושר עד עצם היום הזה". שכל החלומות שרקמנו יחד מתנפצים. אבל היום, קצת יותר משנתיים אחרי, כשהאישה שלי ישנה במיטה מאחוריי, אני לא יכולה לומר שאני מצטערת... חיוך... קחי את הזמן שלך לחשוב על הדברים. ואחרי שהם קצת יתגבשו לך אני מציעה לך ללדבר עם בעלך, נדמה לי שהוא הרוויח את הזכות לדעת, גם אם זה לא יהיה לו קל. המון בהצלחה בכל דרך שתבחרי. מתוך דיון שהתפתח על "האם הייתי בוחרת להיות לסבית לו יכולתי לבחור": אני חושבת שהלסביות שלי גם היא מתגמלת, אני חושבת שהגעתי בתוך עצמי לדברים שלא הגעתי אליהם לפני ההכרה. אני חושבת שהזוגיות שלי הרבה יותר משמעותית מבחינתי וכך גם המיניות, אבל זה מלווה בכל כך הרבה ייסורים (ואם שלי קצת פחות הרי של הסובבים ובעיקר של האישה שלי שאצלה קצת יותר קשה) שלפעמים אני חושבת שלוואי והייתי יכולה להיות אחרת. בכל התקופה שלי עם גברים לא הבנתי מה כל כך נעים וטוב בנשיקה. כלומר, לשון רטובה משתלחת לתוך הפה שלי ויש לה ריחות וטעמים זרים. טיפות של שפם דוקרות שפתיים רכות. כאילו... הא? מה רוצים ממני בכלל. וככה זה היה עד הפעם הראשונה שנישקתי בחורה (יותר נכון היא נישקה אותי) ופתאום כשכל הגוף שלי עיקצץ ושר, אז הבנתי. האסימון האחרון נפל ועוד ניסיתי לשמר קצת את מה שהיה וניסיתי לבחור בו, אבל ידעתי שהוא כבר הפסיד. ידעתי גם שגם אני הפסדתי משהו שאולי היה ממשיך להיות נהדר. ידעתי שאני שמה בצד את החלומות, את ההכנות לחתונה, את המשפחה (קצת אחרי שזכיתי בה שוב) והולכת בנתיב חדש ולא מוכר. המון שנים לקחתי אחריות על האושר של כולם. זה הביא אותי אל סף תהום שכמעט ולא יצאתי ממנה. מאז אני משתדלת מאוד לא לעשות את זה. כלומר, זה שלאמא שלי רע זה לא משהו שאני לוקחת עליו אחריות, אבל זה לא מונע בעדי מלהרגיש החמצה מסויימת מכך שאני גורמת לה עצב. זה סוג אחר של תחושה מלהרגיש שאני חייבת לעשות הכל בשביל שהיא תהייה מאושרת. וכייף לשמוע אותך משוכנעת כל כך שהאושר שלי ימיס בסוף את העצב שלהם. יש בזה תקווה." וממשהו שכתבתי למישהי לגבי הלסביות שלה ושלי: "אני נדהמת, ואולי קצת מקנאה, מאיך את מקבלת את עצמך. את הלסביות שלך. בתור משהו נתון ואהוב. כלומר, אני מקבלת את עצמי, ועם השנים (והיציאה מהארון כלפי עצמי ואח"כ גם כלפי הסביבה) למדתי גם לאהוב את עצמי, ואני חושבת שאני אפילו אוהבת אותי של עכשיו (הלסבית) יותר מאותי של פעם, אבל עדיין אם הייתה לי אפשרות לבחור הייתי מעדיפה להיות "סטרייטית", בעיקר - כי זה יותר קל. (כי אני רוצה ילדים, כי אני רוצה חתונה, כי אני רוצה שהכל יהיה יותר קל גם לסובבים אותי, ובעיקר לאישה שאני אוהבת...)" ואם את צריכה אוזן קשבת, אז אני כאן (ובעיקר במייל).

למעלה