אנא טיפים לפגישה ראשונה עם מתאמן?

אנא טיפים לפגישה ראשונה עם מתאמן?

אנא עזרתכם. אני מדברת על פגישה ראשונית (אני מאמנת מתחילה)..... זו פגישה שאני מנהלת במסגרת הסטאג', נקבעה פגישה (מלאה-כי אני לא גובה כסף אז אין טעם בפגישת הכרות ), אני טרם יודעת מה ומי... איך מתחילים? מציגים עצמכם? את התהליך?קביעת יום ושעה טכנים להמשך? שואלים פרטים על המתאמן כלליים?..שואלים מה הוא רוצה להשיג מהן מטרותיו מהאימון...? עושים את גלגל החיים או בדיקה אחרת של התנהלות חיים????? א אני קצת מבולבלת, עד עכשו אימנתי אנשים שדי הכרתי , והיו תוצאות מעולות, לפעמים לא משהו.....ועכשו פתאום ....מישהו זר. , עם מה מתחילים, כמה זמן מקדישים למה?!?!?!??! מתחילים אימון בפועל ??? תודה רבה !!!!!!!!!!

לא יודעת לגבי אחרים....

אבל אני בהתחלה קודם כל מאפשרת לאדם להרגיש בנוח עם עצמו. ממש מהרגע שהוא מגיע. מבחינתי זה הדבר הכי חשוב בתהליך עבודה עם עוד אדם. שהוא ירגיש בנוח כמו שהוא, ירגיש שמקבלים אותו, שהוא יכול ממש להיות עצמו. אני יושבת מולו/מולה, ואני מבקשת שתספר קצת על עצמה. (או שהוא יספר על עצמו). לפעמים אני שואלת שאלה תוך כדי ולפעמים אחרי שהיא/הוא מספרים על עצמם. אחר כך אני מספרת על עצמי (אלא אם יש אנשים שכבר קראו את כל האתר שלי ויודעים הכל. ויש כאלו
) אני אומרת איך נעבוד (למשל, נעבוד דרך שינוי החשיבה וגם הילינג בחלק השני של המפגש) יש מין תהליך של היכרות הדדית ולהרגיש נוח אחד עם השני. ואז אנו מתחילות. לפעמים זה אומר לבדוק את המטרה של האדם האחר, מה הוא רוצה להגשים. לפעמים הוא כבר אמר את המטרה שלו, אז מתחילים לעבוד על זה. פשוט תלוי באדם, במצבו, וכדומה. רק אחרי התהליך, אני קובעת פגישה. עוד לא קובעת יום ושעה קבועים. קובעת רק את הפגישה הבאה. אחרי שהוא/היא מגיעים לפגישה השנייה, יש כבר קביעה של יום ושעה קבועים. אבל אני חושבת שאני עובדת אחרת ממאמנים אחרים, אז נחכה שאחרים ישתפו גם

שיחה מעוררת השראה

אני מתחיל בשיחה שאיננה שיחת אימון רגילה - אני שואל שאלות שמטרתם להכיר את עולמו של הלקוח ובדרך כלל הלקוח עצמו לומד להכיר על עצמו דברים שלא חשב עליהם קודם. השיחה מתנהלת בפורמט של שאלה, תשובה ולעיתים שאלות משנה בנוגע לתשובה אם כי לא לעומק מדי, ברמת ההבהרה או החידוד, אם עולות תובנות נותנים עליהן דגש. השאלות הן רק תרוץ ליצירת תקשורת ואוירה ביננו ויצירת עומק ביחסים ביננו. השאלות ברובן אינן אינפורמטיביות לגבי הסטטוס שלו היו ואינן כלל מתייחסות למטרות לשמן הוא הגיע לאימון אם כי לא אחת הן עולות כבדרך אגב (עבור המטרות יש התייחסות מובנת אחרת) שתי שאלות לדוגמא ששאלתי כאן פעם במישחק ששיחקנו בפורום ושאני לעיתים שואל לקוחות בשיחת הכרות הן. 1.אם הייתה יכול לחזור בזמן ולפגוש את עצמך בן 16 מה היית רוצה להגיד לו או איזו עיצה לחיים היית נותן לו 2. אם הייתה יכול לנסוע קדימה בזמן ולפגוש את עצמך בן 70 מה הדבר שהכי היית רוצה לשאול? (חוץ ממספרי הלוטו) 3. אילו יכולת לממש רק נסיעה אחת במי היית בוחר, בצעיר או במבוגר? לכי על דמיון, שהשיחה תהיה מעניינת, מעוררת השראה, כמו משחק, יהיה מספיק זמן לאימון רק שאת איכות האימון קובע לא פעם עומק היחסים. ברכות ובהצלחה

תוספת קטנה

להודעות המעולות של אבי ושל מיכל. יש דבר שנקרא ראפור - כימיה אנושית. מצ"ב מאמר על איך ניתן ליצור את הכימיה האנושית הזו - כך שתוכלי להרגיש בנוח עם כל מאומן וכל מאומן ירגיש בנוח איתך. המאמר הינו מאמר בסיסי שנותן ידע התחלתי. שווה ללמוד את הנושא יותר לעומק בקורסים ובסדנאות. בהצלחה מיקי

למעלה