אנא עזרה במתכון לחמין אשכנזי

luthi

New member
אנא עזרה במתכון לחמין אשכנזי

שלום לכל באי הפורום המכובדים/ות אנא עזרתכם/ן האדיבה במתכון לחמין אשכנזי (צ'ולנט) ללא "קישקע" על בסיס החומרים , שעועית לבנה ואדומה, גריסים, תפוחי אדמה (כמובן שום ובצל אם צריך) וכמובן בשר. אודה מאד מאד מקרב לב להסבר מפורט על שלבי ההכנה כולל משלב ההשריה המון המון תודה
 

חנהפ

Active member
הנה - חמין

לסיר גדול (10 ליטר): שמן 2 בצלים, כמה שיני שום 3 תפוחי אדמה גדולים מקולפים 4 כוסות שעועית לבנה בינונית - לאחר שהורתחה במים וסוננה. 1/2 1 כוסות גריסי פנינה - שטופים ומסוננים עוף שלם מחולק (בלי החזה) - לאחר הרתחה ושטיפה. אפשר גם קוביות בשר בקר -שריר ביצים לפי כמות הסועדים לא חובה 8 כוסות מים 1/2 כפית קטנה פלפל גרוס כ 3 כפיות גדושות מלח 2 כפיות פפריקה מתוקה קיגל (מתכון בנפרד) 1. מרתיחים בסיר עם מים את השעועית, שופכים את המים ומסננים. 2. מטגנים בשמן את הבצל והשום הקצוצים 3.את יתר הדברים מניחים בסדר הבא: תפוחי אדמה, שעועית , גריסים , עוף. 4. את הביצים עם הקליפות מניחים מעל - מסביב כשבאמצע נשאר מקום לקיגל. 5. מערבבים את המלח והפלפל עם המים. מוסיפים מים עד לכיסוי העוף ומבשלים על אש גבוהה עם מכסה עד שהמים רותחים (בינתיים מכינים את הקיגל). הקיגל: 5 כפות קמח 4 כפות סולת 3 כפות סוכר כף פפריקה מתוקה 1/2 כפית מלח, כף אבקת מרק אפשר לקצוץ קוביות קטנות של קבנוס להוסיף שמן עד שהחומרים היבשים מתרטבים, ואח"כ להוסיף מים לקבלת כדור בצק שנפרד מהדפנות 6. כשמתחיל לרתוח, מורידים את אש ומבשלים כחצי שעהעושים כדור מהקיגל ושמים במרכז הסיר 7. מעבירים לפלטהמכסים את הסיר במגבת מטבח מקופלת לשניים
 

יוכי68

New member
מעולם לא טעמתי חמין "אשכנזי" אבל לפי

המרכיבים זה די דומה לחמין "הספרדי". בחמין שאני מכינה אין כל צורך לבשל את השעועית בנפרד ולסנן אלא לטגן בצל ולהוסיף שעועית או חומוס שהושרו במים למס' שעות.......להוסיף קוביות בשר גדולות/עוף/גרונות הודו, להוסיף תפו"א קלופים, בטטה קלופה, ביצים כמס' הסועדים....מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה מעט סוכר או סילאן ואבקת מרק ומים שיכסו את כל הכבודה. בשקית קוקי אני מכינה את החיטה/הגריסים: יש לבשל את החיטה/הגריסים חצי בישול ולאחר מכן להעביר לשקית ומשם לסיר. את הקיגל לא טעמתי אבל יש משהו דומה: חזה עוף חתוך לחתיכות קטנות, בצל קצוץ, פטרוזילה קצוצה, ביצה, תבלינים: מלח, פפריקה, פלפל, א. מרק.....להוסיף סולת לתערובת ומעט מים עד ליצירת בצק שנוח להכנת קציצות.....מטגנים קלות את הקציצה ומוסיפים לסיר של החמין. מישהו יכול לתאר לי או שיש לו תמונה של הקיגל שחנה הציעה?
 

חנהפ

Active member
טוב, אנחנו לא מצלמים בשבת ,אבל

זה נראה כמו גוש כתמתם, שניתן לפרוס, במרקמו של דחוס במיוחד בשל הסולת וטעמו מתקתק פיקנטי
 

ל י א ת א

New member
זה נשמע כמו קוקלות

חמותי מכינה ושמה בחמין ספרדי שמכיל חומוס וסלרי ושקית אורז(עם גזר מגורד ופטרוזליה) לקוקלות משתמשים בסולת,פפריקה,שום כתוש,ושומן של בקר...
 

חנהפ

Active member
אה והענין שלהרתיח ולסנן, למנוע את תופעות

הלואי שיש לשעועית..
 

רותי410

New member
גם אני. ואני לא אשכנזיה.

ואת הרעיון של הדבש קיבלתי מתימניה!!!
 

שחמטית

New member
אני אשכנזיה ולא שמה בכלל בצל ודבש../images/Emo3.gif

אחרי השריה של השעועית- לבנה/חומה או שניהם וגריסים, במשך שעתיים/לילה אני שמה אותם במים עם חצאי תפו"א- כמספר המנות, מרתיחה ואז מתבלנת ב: 1 כף פפריקה מתוקה 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור 1/2 כפית אבקת שום 1/2 (בערך) כוס שמן ואז מוסיפה קוביות בשר בקר מבשלת במשך ארבע שעות לפחות ואח"כ על הפלטה.
 

רותי410

New member
על קטשופ לא שמעתי, אבל רסק או עגבניות

חתוכות או מגוררות - כן. וזה יוצא טעים. אבל בשביל לגוון, אולי אני אנסה בלי ונראה מה יגידו.
 

מחל

New member
אפשר לתת כאן מתכון מספר? יש לי מתכו מנצח! וגם

אני שמה כפית סוכר חום בחמין נותן טעם וצבע...
 

רותי410

New member
אני ממש לא יודעת מה המדיניות של מתכונים מספר

צריך שהמנהלים יבררו את העניין ויודיעו לנו. יש אומרים שאסור בכלל ויש אומרים שרק מספרים חדשים אסור, ומספר שכבר קיים בשוק זמן רב - אפשר. אבל אני לא יודעת בוודאות.
 
למעלה