אנא, עזרה מנסיונכם.

טוב

New member
אנא, עזרה מנסיונכם.

זה פשוט לא יאמן. אני הולכת לקנות כסא לאוטו לנגה (בת 8 חודשים, בערך 9 קילו), וכבר שבועיים אני משתהה עם זה והולכת מחנות לחנות כי כמספר הכסאות כן מספר העצות. (לא, סליחה, מספר העצות גדול בהרבה). חלק אומרים לי לא להשקיע ביקרים( =אמריקאים), אלא לקנות זולים(= ארופאים), כי ההבדל רק בריפוד. חלק אומרים שהארופאים ממש לא נוחים. חלק אומרים שאוונפלו הכי טוב, וחלק אומרים שהסגירה שלו מאפשרת לילד להסיר את הרצועות מהידים. אנא, אנא, חייבת כבר לקנות משהו, תעזרו לי... (ודרך אגב, בחנות אחת ראיתי כסא שבו הרצועות הן לא סטטיות, אלא כמו אצלנו המבוגרים, שהרצועה נמתחת אם למשל מתכופפים וכדומה. נשמע לכם בטיחותי?)

Iris-1

New member
שלום לך. ../images/Emo91.gif

אז ככה באמת יש בשוק המון כיסאות את צודקת. אנחנו בזמנו קנינו מקסיקוזי - יש לו 3 אפשרויות שינוי מצבים עד כמעט שכיבה. אפשרל הוריד את הכיסוי לכביסה. אפשר למתוח רצועות ולשנות גודל. הילד לא יכול לפתוח בעצמו את הסוגר - מאד בטיחותי וקשה לפתוח לילד מתחת לגיל 3-4. הרצועות לא נמתחות כאשר מתכופפים קדימה (בעת תאונה - שלא תהיה נקווה). והכי חשוב הוא מתחיל מ-10 ק"ג עד 18 ק"ג או 4 שנים לפי המוקדם. רותם בת 6.5 ועדיין יושבת בו והיא כבר עברה מזמן את ה-18 ק"ג. אפרת בת כמעט 8 ועד לפני רבע שנה עוד ישבה בו כאשר היתה מעל 20 ק"ג והוא סחב גם סחב אותה. ודרך אגב הוא מתחבר ממש בקלות לרכב ואין בעיה לפרק אותה זה ממש קל. הכיסא לא בין הזולים אבל אני מאד ממליצה עליו אחרי שבדקתי אז בשוק אחרים.

גם אנחנו מחפשים כסא לתומרון בימים

אלו! גם בעינינו מאוד מצא חן במקסי קוזי פריורי ספורט. קודם כל יש לנו סל-קל מקסי קוזי סיטי שממנו אנחנו מאוד מרוצים (למרות שהוא בלי תושבת וכל פעם צריך לקשור אבל הקשירה נוחה, הסלקל גדול מרווח ונוח ואנחנו עדיין מושכים איתו כאשר תומר כבר בן 10 חודשים ו- 10 ימים ושוקל כבר כמעט 10 קג´). דבר שני הריפוד נראה נוח, הוא בטיחותי והקשירה ידידותית והכי מצא חן בעיני הכריות בצדדים לתמיכה בראש כי כאשר תומרון ישן הראש נשמט הצידה וטוב לי לדעת שיש לו תמיכה. אה כן, והכסא בהחלט בהחלט לא זול!!! אבל גם אנחנו עדיין מתלבטים ולא החלטנו סופית! שירלי.

יונית ש

New member
יש לנו מקסי קוזי פריורי ספורט

ואנחנו מאוד מאוד מרוצים. לא תמצאי בשום כסא אחר כזו תמיכה לראש. מומלץ יונית

אמיר.

New member
אנחנו קנינו מונבבה...

קיבלנו המלצה - ואנחנו מרוצים.. קנינו אפילו שנים (כי היתה תקופה של שנים בכסא גדול).. הריפודים יוצאים לכביסה. דו כווני (אפשר גם לפעוטות נגד כוון הנסיעה). חמישה מצבים של הטיה (כמעט שכיבה). רק מה ? רחב !!!! אם שמים במושב של מכונית ´משפחתית´ רק שני רזים יוכלו לשבת לידו...

טוב

New member
המונבבה והמקסיקוזי האלה

מיזה פירמה הם (ארץ מקור?) בחיים לא ראיתי אותם. וכמה זה "יקר"?

אמיר.

New member
מונבבה - איטלקי.

מחיר.. ממוצע.. לפני ארבע שנים זה היה סביב ה 400 וזה היה מחיר באמצע.

מקסיקוזי ניתן למצוא רק בשילב

אני חושבת. יש את הרגיל ויש את הספורט שיקר יותר ב- 100 ש"ח אבל עדיין לא הצלחתי להבין מה ההבדל ביניהם. לנו בשתי המכוניות יש מקסי-קוזי והקטנה מאוד מרוצה ממנו.

ההבדל בין הפריורי הרגיל לספורט

הוא שהספורט דגם יותר חדש ורק בו יש את כרית התמיכה לראש שתומכת משני הצדדים. לי זה נראה סופר נוח וחשוב. אני לא זוכרת אם יש גם הבדל בריפוד?! שירלי.

כסאות בטיחות

אז ככה - אורן בת 11.5 חודשים ומגיל 7 חודשים נמצאית בכסא בטיחות ולא סלקל (היה לה צפוף בו). קנינו כסא של CENTURY עם רצועות + מחסום מרופד ואנחנו מאוד מרוצים ממנו. מאוד מרווח לילדה, יש כמה דרגות לרצועות ושני מקומות להכניס את הצ´ופצ´יק. כמו כן, יש אפשרות להרחיק ולקרב את המחסום ככל שהילד גדל. לצערי בעלי נסע למילואים עם הכסא באוטו ונאלצתי לקנות כסא נוסף. לא היה להם את ה- CENTURY ןקניתי כסא זהה של אוונפלו. הפלוס בכסא של אוונפלו, נוסף של של ה- CENTURY, זה שהריפוד נתפס מאחור עם גומיות ולא זז כל הזמן. כל אחד מהם עלה כ- 500 ש"ח מאוד מאוד מרוצים וזה עד גיל 4 שנים

iris & ben

New member
האיוונפלו כסא מצויין../images/Emo45.gif

אפשר לשים אותו עם ונגד כיוון הנסיעה לנו יש דגם מדליון עם כיסוי של אושקוש שניתן להוציא בקלות ולכבס אותו ולהחזיר אותו בקלות גם כן כמו כן להכסא יכול להיות במצב של כמעט כמו סלקל

עירית ל

New member
גם לנו יש Century

יש לנו Century SmartMove, שעלה כ-750 ש"ח. יש לו יתרון בטיחותי על האוונפלו - שכבת קלקר בולמת זעזועים. אפשר להושיב בו נגד הכיוון עד 16 קילו כמדומני והוא גבוה כך שהילד יכול להסתכל החוצה. יש לשים לב שהכיסא ענק ולא מתאים לכל רכב. חגית - אם יש לכם אותו דגם, אנא גלי איפה מצאתם אותו במחיר כה אטרקטיבי.

anat30g

New member
הכיסא שבמבצע

יש לי 4 ילדים... בנסיך הגדול השקענו - קנינו כיסא מתכוונן, 72 מצבי צבירה, 32 צורות קישורה... אפילו קפה הוא ידע לעשות... אמנם לקנות דירה זה יותר זול מלקנות כיסא כזה לאוטו - אבל לילד שלנו - הכי טוב. כעבור תקופה - הריפוד נקרע... הורדנו לכביסה כמה מפעמים, והוא נשחק והתבלה... רצינו לקנות ריפוד חדש - אבל זה עלה כמו חצי כיסא. למספר שתים - לנסיכה - קנינו כיסא שהקשירה שלו יותר נוחה - מעין משולש פלסטיק שננעל בלי רצועות... כמו הקודם - 72 מצבי צבירה, 32 צורות קישורה... אפילו קפה הוא ידע לעשות... אבל יום אחד זה השתחרר ופצע את הסנטר של הנסיכה... אגב גם הריפוד שלו התלכלך נורא ונשחק. לתאומים קנינו את הכיסאות הכי זולים שמצאנו. כיסא איטלקי עם תו תקן וריפוד פשוט וזול - לא כואב הלב שזה מתלכלך - (שנה וחצי בשימוש - עוד לא נקרע). למה החלפנו כיסאות - כי כיסא שמעורב בתאונה (שהיה באוטו מעורב בתאונה) הוא כיסא לא בטיחותי. כיסא בן 6 שנים הוא לא בטיחותי. ז"א כיסא שהיה בשימוש מעל 6 שנים גם אם לא היה בתאונה מוגדר לא בטיחותי. חפשי תו תקן - את הקפה תכיני בבית. ענת

בלי שום בושה

אני פשוט ביקשתי מבעל החנות ללוות אותי אם הכיסא מהתצוגה לרכב, שם בדקתי את ההתקנה של הכיסא (לא כל הכיסאות יושבים טוב, ומה שיושב טוב מאחור לא תמיד טוב מקדימה ולהיפך) וגם הנחתי בכיסא את ספיר ובדקתי אם נח לה, ואיך הקשירה (אם נח לי לקשור) ואיך ההתרה, וגם בדקתי: 1. אם הכיסוי יורד לכביסה בקלות, בלי מאבק ברצועות 2. אם הרצועות חזקות 3. אם ההקטנה וההרחבה של הרצועות קלה 4. אם הכיסא מאפשר, מעבר להרחבה, מספר גבהים של הרצועות. לכל ילד נח משהו אחר, לכל אמא נח משהו אחר. אל תתביישי לבקש מהמוכר לאפשר לך לבדוק את הכיסא ברכב שלך, ואם צריך - תשאירי לי תעודת זהות או משהו שלא יילחץ. אין כמו לבדוק בידיים ובעיניים.

למעלה