אנא עזרכתכם

ranrozenfeld123

New member
אנא עזרכתכם

שלום רב. אני מקוה שהגעתי למקום הנכון... חזרתי לא מזמן לארץ לאחר שהיה ארוכה בחו"ל (שליחות של הסוכנות היהודית). קיבלתי צו להגיע לר"מ 70 לשם הצבה מחדש. ולשאלתי: יש לי בעיה חמורה בברך ימין ואורטופד מומחה קבע שאני צריך לעבור אוטרוסקפיה בברך. האם הדבר ישפיע על הפרופיל שלי?? אני לא בטוח שאני מעוניין לעבור ניתוח זה אבל זו ההמלצה של הרופאים בכל אופן... בתודה מראש, רן

ניר נגר

New member
מה הפרופיל שלך עכשיו? בגדול

אם הפרופיל שלך גבוה זה יכול לפגום לך בפרופיל. בר"מ 70 תגיד להם על הבעיה שלך (אל תשכח להביא את האישורים הרפואיים בנושא) אני בטוח שהם יפנו אותך לוועדה רפואית לשם קביעת פרופיל חדש ובדיקת מצבך הרפואי...זה בתנאי שאתה רוצה להוריד פרופיל :)

ranrozenfeld123

New member
כרגע הפרופיל הוא 72

בגלל בעיית גב קלה. אני בפרוש לא מעוניין להוריד פרופיל אבל אני עוד יותר לא מעוניין לפגום בברך שלי. אפילו עזבתי את העבודה שלי(שהייתה כרוכה בהרבה הליכה והתרוצצויות) ואני כיום עובד בעבודה משרדית-והדבר עזר במעט לברך שלי. מנסיונך-לכמה יכולים להוריד לי? אני לא מעוניין לשרת כפקיד במילואים (תמיד שירתתי בשטחים-ובהרבה אהבה).

ניר נגר

New member
היי ידידי, ניסיוני מתבטא בכך שאני

מכיר אצלי ביחידה אנשים שהיו צריכים להוריד פרופיל ומשום אהבת המדינה, נהשירות והחברים לא מוכנים לעשות זאת. אני אומר שאם אתה לא כשיר לעשות את השירות, והשירות יכול לפגום בבריאותך..אל תעשה אותו! כפי שאתה רואה ניסיוני די דליל :)) דרך אגב, בעיות גב יש ל 80% מהאוכלוסייה, בכל מקרה אתה זכאי לבקש מקצינת הקישור הפנייה לוועדה רפואית, שם יושבים אנשים מוסמכים שיוכלו לבדוק את מצבך ולהחליט בהתאם. בהצלחה ורק בריאות

TJSBZ

New member
לי דוקא יש ניסיון עם ברכיים

למרות שאני אשה ולא איש, לתשומת לבך. על בעיה של סחוסים שחוקים הפרופיל הוא 64, עם פוטנציאל לירידה נוספת, תלוי בחומרת המצב. משהו על אנשים שבשם אידיאל זה או אחר מסתירים בעיות רפואיות: א. עם כל הכבוד לאידיאלים, הם טיפשים, כי הם יגרמו לעצמם נכות בסופו של דבר. היתה איתי בקורס קצינות בסיסי אחת עם בעיה כמו שלי, שהתעקשה לעשות את הקורס לא ככ"מ אלא בצוות רגיל. לקראת סופו התפרצה אצלה דלקת בברך, עד כדי שלא יכלה לעמוד. היא אושפזה, עם אנטיביוטיקה לוריד, ונזק שיישאר איתה. בנוסף, מרוב פטריוטיות ואידיאלים, היא פספסה את ההשלמה החילית שלה, שהיתה השלמה שנפתחת רק פעמיים בשנה... ב. הם פוגעים בעקיפין גם בצה"ל, שאחראי על בריאותם מבחינה חוקית כשהם במילואים. אבל כשהגוף לא יודע מה מצב הבריאות, איך הוא יכול לקחת אחריות? כמו שאמרה לי המפקדת שלי באותו קורס קצינות, כשהסברתי שאחרי שנים עם הבעיה בברך אני יכולה לקבוע לבד מה גבולות היכולת שלי ומבקשת לא להגדיר לי פטורים מראש: "אין בעיה, אבל תזכרי שאם את מפשלת בהשגחה על עצמך, האחריות היא עדיין שלי, וגם המחיר". בקיצור, ניר, אולי כדאי להסביר להם שהם בני אדם הרבה הרבה לפני כל דבר אחר?

ניר נגר

New member
אנ אצטט שוב פעם את מה שאמרתי...

אני אומר שאם אתה לא כשיר לעשות את השירות, והשירות יכול לפגום בבריאותך..אל תעשה אותו! אבל בניגוד אלייך אני לא קורא לאותם חיילים טיפשיים, אלה אנשים שלוקים בחוסר שיקול דעת מה יותר חשוב בחיים...

maoz9

New member
שלום רן רעי לנשק

לאור מה שאתה מתאר אני חושב שזה ברור מאליו שאתה צריך לתת קדימות למצב בריאות הרגל שלך, ..כמה שהראש רוצה: בסוף לומדים דרך הרגליים... האמת היא שאתה מתאר סיטואציה דומה מאוד לזו שנתקלתי בה על בשרי- ברמה הפרקטית אני מציע שתיגש לאורטופד מומחה שינפק לך מסמכים עניניים לקראת וועדה רפואית ובנוסף תצרף את כל האישורים הרלוונטים. בקשר לנמיכות הפרופיל- לא הייתי דואג יתר על המידה . טוב שהצד הבירוקרטי צה"ל ידע את המגבלות הרפואיות שלך. מצד שני כאדם שלא לקה בריקבון הערכי שהתפשט כאן אצל רבים כמגיפה אני חושב שאתה יכול להיות די אופטימי - ביום הוועדה עם קבלת הפרופיל החדש אני מציע שתעביר מכתב לקצין מילואים ראשי בו אתה מביע את רצונך לבצע שירות משמעותי בשירות המילואים שלך למרות המגבלות הרפואיות. אני בטוח שהוא ישמח לעזור לקראת הצבתך מחדש בתפקיד מהותי כפוף למגבלות הרפואיות. שמת אצבע מדויקת על האיזון הנכון בעיני בין הצרכים האינדוודאולים שהם חשובים מאוד הבריאות לבין הצרכים הכוללים של כל החברה שגם הם בריאות... כל עוד לא נצמדים בקנאות לאחד מהם מצליחים לחיות ואפילו לא רע בגוף בריא ופיסת אדמה לדרוך עליה.... כשזובחים כעובדי אלילים לקוטביות אחת ... נשמעים הבלים בגרוש מהסוג שהפקידה נושאת הארונות לשעבר מהבילה לנו כאן מאיזה יומנוער... - .."הפרט הוא היחיד שרשאי לבחור את דרכו וגם היחיד שאת דרכו מותר לו לבחור".. נבין שאילו היינו עבדים נרצעים למזבח אלוהות האינדוודואליזם כפי שמי שנראה כי בעיקר מנהלת מפלרטטת נמרצות ביחסי שלום עם בלות גילה.. לא היתה קמה כאן חברה עברית ריבונית, היא לא היתה ממשיכה להתקיים וגם אין לה שמץ של סיכוי לקיום בעתיד. דרך צלחה - תמיד שמח לשמוע שיש עוד אנשים כמוך

maoz9

New member
רן, ד"א בניגוד לאינפורמציה הפשטנית

שקיבלת כאן מהפקידה המשתחקת בהתמדה... הסעיף הספציפי לבעיות ברכיים משליך על סקאלה שנעה בין פרופיל 72 ל- 31 (אפילו עם ירידה לפרופיל 31 שכזה אני מכיר אנשים שמבצעים שירות סמי קרבי בשירות המילואים).

ranrozenfeld123

New member
תודה חברים על העידוד. הפחד הגדול

שלי נובע מנסיון עבר מר עוד כשהייתי בסדיר. שירתתי באחת הסיירות עד שהתעוררו בעיות גב-האורטופדים המליצו על MRI אבל מכיוון שהבדיקה הזו יקרה מאד-הצבא החליט לא לבצע אותה ולהוריד לי פרופיל. גם הפעם יש לי המלצה ל MRI מרופא אזרחי-וגם הפעם אני מפחד שהצבא לא יסכים לבצע את הבדיקה הזו כי מי כבר ישקיע כל כך הרבה כסף בחייל מילואים(ואני כותב זאת בהבנה ולא ברוגז). לכן הפחד שלי הוא שיורידו לי פרופיל בלי לשאול שאלות ובלי לבצע בדיקות נוספות.

ניר נגר

New member
כשנגיע לגשר נקפוץ ממנו :))

בוא נראה מה הצבא אומר והאם הוא באמת יוריד לך פרופיל רק בשביל לא לעשות בדיקה רפואית (לי זה נשמע מוזר וחלמאי) נשמח לעדכונים, תרגיש טוב

TJSBZ

New member
דוקא ניסחתי לבד

שזה יותר ממה שאתה יכול להגיד על המשפטים הבלתי-קוהרנטיים שאתה כותב. ניכר בך שמבחינתך אתה הוא היחיד שרשאי לקבוע ולשפוט את דרכו של כל העולם, אשתו וחמותו. התפוח לא נפל רחוק מהעץ. גם בעילגות, גם בהתייצבות בצד הפופולרי של העניינים, וגם בשתלטנות הכוחנית. החברה העברית הריבונית קמה, אגב, מתרומתם של אנשים כמוני, שלא נענו לצו העדר שקרא להישאר בעיירות היהודיות בגולה ולהקפיד על קיום מצוות ותפילה בלבד כסגולה יחידה לשלום. החברה העברית הריבונית קמה מאינדיבידואליסטים, שידעו לרתום עצמם למען החברה בשעת הצורך, אבל לחשוב עצמאית.

maoz9

New member
התחלתי לצחוק, אבל ראיתי שזה ....

מתחיל להיות באמת לא נעים... מילא שהיית מספרת שרכב החלל על המאדים עוד ימצא אותך בקרוב, מילא היית מספרת שאת מנוגה... .... אבל כשבורות לשמה וסילוף העובדות מתנגשים בלא מעצורים בלקות קוגנטיבית רק כדי לסלף את ההיסטוריה הציונית למען להצדקת אגוצנטריות וטפילות שנראה שאת משתכשכת בה מזה תקופה ארוכה זה כבר מתחיל באמת להיות פחות מכעיס, למעשה סתם מעורר רחמים... " החברה קמה מאינדבדואליסטים, שידעו לרתום עצמם לשעת הצורך..." מעניין מאוד.... כשלשרוליק בא הוא נלחם באויב הערבי ופינה אזור מחיה לעם היהודי....כשלשרוליק בא הוא יבש ביצות... הוא היה מוכן להיהרג למען אותם מטרות... ואולי את מתכוונת כשלשרוליק נשבר הזין הוא אמר "לא בא לי והתחיל" להסתרבן...כשלשרוליק בא הוא גילגל את עיניו בתמהון איך זה שחיילי ישראל מעיזים לטרטר את הציבור במחסומים... ובאותה נשימה מתפלאים בלא פחות תמהון ש"זה ממש מחדל של (חיילי צה"ל כמובן) שמחבלים מנצלים את אותה רוח אפיפיורית בדיוק כדי להתפוצץ להם בפרצוף עיין מקרה מחסום ארז... האמת היא שכאן אתקשה לעזור לך גברתי- זה באמת קשור בתפישה לוגית בסיסית... כל קבוצה מורכבת מאינדוודואלים (זה נכון הצלחת לגלות את זה וזה כבר התקדמו...ת) אבל מתברר שזה לא הספיק בעבר, לא מספיק היום וגם לא יספיק בעתיד כדי להשרד כאן אפילו לא יום אחד מיותר, מתברר שכל האינדוודואלים האלה התלכדו סביב מטרות וערכים משותפים כמו ערבות הדדית, "כיבוש הארץ והשממה", יצירת שטח מחייה בר קיימא ליהודים, לוחמה בלתי מתפשרת בכל מי שניסה למנוע מהם זאת, כולל מתן חייהם למען המטרה. למזלנו היו הרבה פחות אנשים מסוגך שיודעים לשבת בצד תוך התכסות באגוצנטריות פרטית שהשתלטה כמחלה על כל חייהם והם כמיסיונרים מנסים להפיץ אותה כמי שאחז בו השיגרון ואובדן הפרופורציות. למזלנו בדור המייסדים היו הרבה יותר אנשי עשייה ועבודה שלמרות ש'מרדו' בסדר הישן ינקו מהיהדות את השאיפה להגשמת האתוס הלאומי הן ברמה המדינית והן בהקשר החברתי והיו מוכנים לתת את חייהם למען אותה מטרה. אין ספק כי לו היו יותר אנשים מסוגך- מן הסתם השטח בין מטולה לאילת היה חלקה האינטגרלי של סוריה הגדולה. נראה כי לעולם לא תביני את הצורך לאזן בין צורכי הפרט לזה של הכלל (ששלומו וחוסנו הוא תנאי לקיומו של אותו פרט) לכן לא תביני לעולם את הצורך בקיומו של צה"ל אסרטיבי שידו צריכה להיות על העליונה בכל עימות. לכן אנשים מסוגך לא יבינו לעולם את חשיבותו של מערך המילואים וימשיכו להאיר רק צידו אחד של המטבע. לכן על כל חייל או כל אדם בעל אחריות חברתית לקחת הערות של אנשים מסוגך בעירבון מוגבל ממי שבאמת איננו מבין את הצורך בהמשך קיומה של החברה הזו. מי שמכיר את היסודות היהודיים של שותפות ערבות הדדית והקטנת פערים סוציו-אקונומים יודע שמקורה דווקא ביהדות. לעומת זאת רוח האינדוודואליזם והשגת מקסימיזציית הרווח האישי מקורה בנצרות הקלוויניסטית.

maoz9

New member
השקעתי.... דווקא בנאסד"ק

ובינתים השוורים קורעים את הצורה למטאדור (והמבין יבין).... האמת היא שלא מדובר כאן במשהו אישי. אלא באותה בעיה חברתית שצצה כאן אנשים שלא נוקפים אצבע בעצמם (ואולי זה דווקא הדבר היחידי שהם עושים.. והמבין יבין) יושבים על התחת כל היום מטיפים מוסר לאחרים ה'מוזרים' האלה שנושאים בנטל. רק מי שנושא בנטל בפועל רוכש לעצמו את הזכות לבקר את המערכת. ובקשר להשקעה - יש לי מן חולשה כזו להעמיד את הדברים במקומם כאשר השמאל ה"חדש" (מותנה בורות וחוסר ידע יש לומר) מסלף את דברי ימיה של הציונות.

TJSBZ

New member
אכן אתה אוהב להעמיד פנים שאתה שור

אבל אינך... אני אומר לך משהו על אנשים שרק נוקפים אצבע - לפעמים נקיפת האצבע שלהם מצילה חיים. הם נושאים בעול לא פחות ממך, אולי יותר. הם תורמים יום יום לחברה בדרכים שאתה לא תבין, כמו התנדבות להצלת חיים. בנוסף לעול שבו אתה נושא ועל שמו קרוי הפורום הזה.

ניר נגר

New member
אני תמיד נפעם מחדש כשאני רואה

את פרץ היצירתיות שלך בעלבת האדם שלו את כותבת את תגובתך...לידיעתך אפשר גם לכתוב תגובות מבלי להעליב את הצד שכנגד, נשבע לך. תפנימי שיש אנשים שמתנגדים לדעות שלך...ואת לא תמיד חייבת להיות צודקת בהכל

wwwwsoftcoil

New member
מה צריך לעשות, קש"ב

www.wsoft.co.il לוחם וותיק ועיקש באנשי הקבע, אוכלי החינם ועושקי המדינה סא"ל מיל', לא איש קבע אל איש פרוטקציות

למעלה