אנא עזרתכם בבעיה

אנא עזרתכם בבעיה

שלום רב. אני אמא לילד בן שנתיים (ועוד אחד בדרך) שעובדת בחצי משרה במוסד תרבותי בארץ. כאשר התחלתי לעבוד, הוחתמתי על חוזה עבודה, וחשבתי שחוזים אלה דברים שמחייבים את שני הצדדים. צויינו בחוזה שעות העבודה שלי, הימים, וגם שאחרי 6 חודשים, מקום העבודה יתחיל להפריש לי לקרן פנסיה, כסף, כהמשך למקום העבודה הקודם שהיה לי. בנתיים, לגבי השעות, אני לא ממש יכולה להיות גמישה, כי אני צריכה לקחת ילד מהגן, ומקום העבודה רחוק מביתי, הנסיעה לוקחת כשעה, לכל כיוון. אנחנו צוות מצומצם, ומנהל המקום כל הזמן מבקש ממני לעבוד שעות נוספות (בהתראה קצרה, ללא תשלום, ובחוזה, לא צויינו שעות נוספות) דבר כזה מצריך ממני טלפונים רבים ולבקש טובות מאנשים, כדי לקחת את בני מהגן... בנוסף חלפו אותם חודשים שהייתי צריכה לעבוד כדי לקבל קרן פנסיה, למעשה חלפה שנה, וכאשר הזכרתי זאת למנהל הוא טען שהמוסד נמצא בקשיים וזה לא הזמן לבקש את זה, וגם לא העלאה במשכורת (אחרי שנה וחצי). מקום העבודה כאן הוא נוח כי אני לא עובדת יום אחד באמצע השבוע וקשה למצוא מקומות עבודה לחצי משרה. עכשיו אני בהריון, אני לא יודעת אם אני אחזור לכאן אחרי הלידה, השאלה אם מגיעים לי הסכומים ברטרואקטיביות, אשר היו צריכים להיות מופרשים, ולא הופרשו. המקום אמנם בקשיים, אבל לא פשטו רגל. אני עובדת שעות שאני לא אמורה לתת, כולל גם מהבית (סריקות במחשב, טלפונים, ארגון רשימות מנויים) וכל זה בהתנדבות. המצב חורה לי, ואני יודעת שמנצלים את המצב בשוק. אנא תשובתכם המהירה.

siv30

New member
אני לא יודעת לענות לך משפטית

כי אני לא עורכת דין, אבל לדעתי כדאי לך לפנות לארגון כמו הסתדרות או, נעמת או ויצו וכד'...

דניאלה1311

Active member
מנהל
אני רוצה להוסיף שזכותך לתבוע את ההפרשים מאחר וזו הפרת חוזה. את תוכלי גם לדרוש עבור שעות נוספות שלא שולמו וכל מה שעוד מגיע לך. אנא הסתכלי באתר המצורף אולי תוכלי לקבל שם ייעוץ.

למעלה