אנא עזרתכן. IVF 7 או ניתוח. חייבת התייעצות

אנא עזרתכן. IVF 7 או ניתוח. חייבת התייעצות

עם המומחיות כאן.
רקע בקצרה: בת 37 וחצי, מנסה להרות הרבה זמן. אחרי אינספור הזרעות עלינו כיתה ל IVF. נקלטתי בסבב 4 שהיה בסייקל טבעי (שאיבת ביצית בודדת) והעובר נפל בשבוע 6.
אני מגיבה טוב לסטימולציה ותמיד יש עוברים. יש לי גם השימוטו ואני נוטלת קלקסן, מיקרופירין ופרדניזון כתמיכה.
אחרי סבב 5 גיליתי שיש לי גם אנדומטריוזיס (עליתי על זה לבד והלכתי ליעוץ אצל ד"ר שינמן) -לטענתו אין אנדומיטריומות ומעורבות שחלתית, אלא מוקד עמוק באגן.
הרופאים שלי מתנגדים מאד לניתוח וגם שינמן לא ממש אמר שזה בטוח ישפר את סיכויי הטיפולים. אבל שתמיד יש חשד שבגלל הדלקתיות יש הפרעה להשרשה.
היום אני אחרי סבב נוסף שנכשל וישבתי עם פרופסור עמית לחישוב מסלול מחדש.
גם הוא מתנגד מאד לניתוח וטוען שאם באמת לא מוצאים שום סיבה אחרת והאנדו' נחשד כגורם, הרי שיש צורך בשינוי פרוטוקול לטיפול ארוך אמיתי:
דקא 3.75, אחרי חודש שוב דקא 3.75 ואחרי שבועיים התחלת פרוטוקול ל IVF.
אנא דעתכן. מישהי עשתה את זה והרתה?....
אני מרגישה שהזמן חומק לי מבין האצבעות ופשוט חסרת אונים ומיואשת...

זואילי

New member
אמממ...

הדבר הראשון שהייתי משנה זה את פרופ' עמית חחח.
אם מעיין שכתבה כאן ממש מתחת תיכנס ותראה - דברי איתה.. או תפני אליה ביוזמתך.

בכל מקרה - האם צילום רחם הראה מעבר תקין בחצוצרות? (לשלול הידרוסלפינגס שגם יכול להפריע להשתרשות).
האם היסטרוסקופיה אבחנתית הראתה שהרחם תקין? (בלי מחיצה, הידבקויות, מיומות ושאר מרעין בישין).
זרע תקין?
האם יש לך דוחות מעבדה? מה מצב הביציות? ההפריות? העוברים?

בוודאי שיש כאן מי שעשו פרוטוקול ארוך קלאסי.
אבל למה לא לנסות לשחזר סבב שהביא להריון? נכון שלאנדואית סבב טבעי יכול להיראות כדי ביזבוז (בשביל ביצית אחת..) אבל אצלך סבב כזה הניב הריון. אבל אם הרופא יכול לשכנע אותך בסבב הקלאסי של אנדואיות - אז אין מה להפסיד. (רק חייבים לתת את הדעת לחוקים החדשים של משרד הבריאות לגבי IVF - חייבים למקסם כל סבב ולשקול כל תוכנית כדי לא לבזבז טיפולים עד שהקופה סוגרת לך את הברז).

בכל מקרה - 7 IVF זה הרבה. ומצריך סקנד אופיניון לדעתי.
ראשית - של רופא פריון אחר, ודעתי האישית לגבי עמית - יפה שעה אחת קודם להחליפו..
ושנית - של רופא אנדו נוסף.

הרבה הרבה הצלחה

הי ותודה. כמה תשובות:

זרע תקין, כל הבדיקות (צילום רחם, היסטרו')- תקין
תגובה טובה מאד לסטימולציה (בין 12 ל- 17 ביציות)
אחוז הפריות טוב ללא איקסי
דוחות מעבדה- מעולם לא הצביעו על בעיה כלשהי בביציות
עוברים- תמיד הוחזרו שניים טובים, השאר בינוניים ואף פעם ללא מוקפאים,
לגבי עמית- זו פעם ראשונה שישבתי איתו, כבר עברתי כמה רופאים.... כולל יעוץ אצל בר-חווה,
לאף אחד לא היו "שפנים" מיוחדים בכובע במקרה שלי... מה שבטוח זה שרופאי פריון לא מצדדים בלפרוסקופיה ורופאי אנדו'- תמיד בעד (הייתי כבר אצל שניים)...
תסכול נוראי.

זואילי

New member

האם את כל הטיפולים עשית באותה המעבדה?

מסכימה איתך לגבי מה שכתבת על הרופאים. זו מחלוקת ידועה. גם דיברו עליה בכנס האנדו האחרון שהיה בתה"ש.

לא. ארבעה טיפולים עשיתי באסותא ראשון

ורק שניים באיכילוב (עברתי בגלל האימבריוסקופ בעיקר. רציתי לדעת אם יתקבל מידע חדש שלא הכרתי קודם),
לגבי המחלוקת, אני יודעת ואף חזיתי במו עיניי בוויכוח חזק שהתקיים בין שני רופאים במחלקה על הקייס שלי,
כל אחד טוען שהשני רוצה לטפל באמצעות ה"כלי" שיש לו: רופא פריון יטפל באמצעות הורמונים כשרופא כירורג תמיד ירצה לנתח (וודאי כשהרבה ניתוחים נעשים במסגרת פרטית),
עכשיו לכי תסמכי עליהם ככה... תסכול קשה במיוחד.
אגב, מה היתה המסקנה/ההמלצה בכנס האנדו האחרון לגבי כך?

לא. ארבעה עשיתי באסותא ראשון

ורק שניים באיכילוב (עברתי בגלל האימבריוסקופ בעיקר. רציתי לדעת אם יתקבל מידע חדש שלא הכרתי קודם),
לגבי המחלוקת, אני יודעת ואף חזיתי במו עיניי בוויכוח חזק שהתקיים בין שני רופאים במחלקה על הקייס שלי,
כל אחד טוען שהשני רוצה לטפל באמצעות ה"כלי" שיש לו: רופא פריון יטפל באמצעות הורמונים כשרופא כירורג תמיד ירצה לנתח (וודאי כשהרבה ניתוחים נעשים במסגרת פרטית),
עכשיו לכי תסמכי עליהם ככה... תסכול קשה במיוחד.
אגב, מה היתה המסקנה/ההמלצה בכנס האנדו האחרון לגבי כך?

liats80

New member
פרוטוקול ארוך ועוד

התסכול שלך מובן לגמרי. זה באמת מצב של חוסר אונים מוחלט.
נכון שפרוטוקול ארוך בדר"כ מתאים יותר לאנדואיות. אבל יש יוצאות מהכלל.
אני באופן אישי העדפתי לעבור ניתוח (במקרה שלי נוסף) ולדעת שאת מה שאפשר מבחינת האנדו עשו.
לא רציתי להמשיך לנסות ולגלות בדיעבד שלא היה לי סיכוי...
אני חושבת שבגלל שאצלך יש פרוטוקול שהצליח וכן נקלטת שווה לנסות לחזור עליו.
יש בנות שנקלטו בעקבות פרוטוקול ארוך, אבל זה לא מעיד על איך הגוף שלך יגיב.
אני לא יודעת להמליץ לך באיזה כיוון ללכת. שלושת האופציות (ניתוח, פרוטוקול ארוך, סייקל טבעי) הגיוניות ואי אפשר לדעת מה יעשה את ההבדל.
מאחלת הרבה הצלחה ודיים מלאות במהרה!
ליאת.

תודה ליאת. אין לי בעיה עקרונית לעבור ניתוח לו

הייתי יודעת שזה ישפר סיכויים, אבל כולם ענו לי חד משמעית שהסיכוי שזה ישפר תוצאות- אינו גדול ושאם הייתי בשלב של נסיונות להרות טבעי- זה היה הגיוני אבל מאחר ואני כבר ב IVF אין לזה הרבה משמעות.
הייתי גם אצל שינמן שאמר שמאחר ואין מעורבות שחלתית ואין אנדומיטריומות, גם הוא לא יודע כמה זה יעזור (אולי רק בשיפור איכות החיים אבל מאחר ואינני סובלת מכאבים כאלה נוראיים, זו לא הסיבה שהייתי בגינה שוקלת ניתוח)... בקיצור- מבלבל, כי מצד שלישי אומרים שאולי בגלל הדלקתיות שהאנדו' מייצר זה מפריע להשרשה.... ומצד רביעי- זו הסיבה שהוצע לי פרוטוקול כזה, כדי "לייבש" את הדלקתיות, אם באמת היא זו שמפריעה...
כך או כך או כך, אין לי מושג איך לבחור.... אף פעם לא עשו לי פרוטוקול ארוך עם דיכוי כזה כך שאינני יודעת איך אגיב ומפחיד אותי לבזבז שלושה חודשים...
אשמח לשמוע איך/אם הניתוח סייע לך ומה ניסית לפני כן...
תודה!

liats80

New member
בכל מקרה מדובר בהימור

אי אפשר לדעת מה מהדברים יעבוד עבורך וזה עניין של ניסוי וטעיה.
במצב שאת מתארת אני מניחה שהייתי מנסה את הפרוטוקול הארוך - הוא עשוי להרגיע את המערכת ואם הוא יצליח אז גם לעזור לך להגשים חלום.
אם הוא לא יצליח - אמנם עברו שלושה חודשים, אבל האופציה לניתוח תהה עדיין פתוחה. בכל זאת, *בדר"כ* פרוטוקול קל יותר עבור הגוף (לאו דווקא לנפש) מאשר ניתוח.
אני עברתי שני ניתוחים. בראשון צרבו מוקדים וסובבו חצוצרה שהיתה מסובבת ודבוקה. מצב החצוצרה מן הסתם הפריע לקליטת ההריון לפחות מביצית מהצד ההוא. ובצד השני הסתבר אח"כ היתה שחלה עצלה, כך שלא היה לי הרבה סיכוי. דרך אגב, כמו שכתבת נוזל בחצוצרות יכול גם הוא להפריע לקליטה בגלל רעלנים שבו.
בכל אופן, הניתוח מאוד עזר לי לכאבים (היו סימפטומים שנשארו אבל רובם נעלמו), אבל לא פתר את בעיית הפוריות.
עם תחילת הטיפולים היתה שוב החמרה והכאבים חזרו בגדול. לאחר שתי הזרעות והפריה אחת עברתי ניתוח נוסף (שנה מהניתוח הראשון).
הניתוח זה הוסרה רקמה שנראתה כמו אנדומטריוזיס, אבל בבדיקה פתולוגית לא נמצא אנדו. מה שהסירו היתה כנראה רקמה שנצרבה בניתוח הראשון.
בכל אופן, למרות שכביכול לא נעשה כלום מבחינת האנדו - השיפור היה עצום! הכאבים נעלמו לגמרי. עברתי עוד שלושה סבבי הפריות (עם החזרת מוקפאים אחת באמצע).
בסבב ההפריות הרביעי במספר (סה"כ) הריתי.
אני לא יודעת אם לניתוח היה קשר להריון.
אבל הרגשתי הרבה יותר טוב ואני מניחה שזה משפיע.

ליאת.

וואו! חתיכת דרך עברת.... שני ניתוחי אנדו'??!!

אני משקשקת להכנס לאחד....
אחרי יומיים של הטרפה עצמית החלטתי לתת לגורם שלישי להכריע וקבעתי תור לפרופסור משיח.
לא בא לי על הימורים עוד (למרות שאני יודעת שזה ניסוי ותהייה/טעיה) אם ממש יבוא לי להמר אני אטוס ישר לווגאס

תודה על השיתוף... אני מרגישה שדווקא חיזקת לי את הכיוון של דיכוי על פני ניתוח...

לדעתי האישית בלבד

הייתי הולכת על הניתוח.
7 הפריות זה מספיק הרבה מבחינתי כדי להבין שמשהו בגוף צריך שינוי.
אני עשיתי 6 הזרעות ו5 הפריות ואז כשהבנתי שיש לי אנדומטריוזיס פניתי לניתוח.
הכאבים נעלמו וזו סיבה מספיק טובה מבחינתי לעשות את הניתוח- זה עולם אחר ושווה כל רגע.
ומבחינת הטיפולים שאחרי...לא הזדקקתי יותר לאיקסי (למרות שתמיד הייתי צריכה- אפילו שלא היו לי הדבקויות בשחלות אפילו ולא נגעו בהן), כמות העוברים שהצליחו ליצור גדלו
וגם הריתי בטיפול ה3..בערך חצי שנה אחרי הניתוח..הריון ראשון שנקלט במשך 3 שנים של נסיונות.

הטיפול המנצח אצלי היה פרוטוקול קצר דווקא...
ואני דרשתי "שפן" מהכובע ואכן הוחזרו 3 עוברים (זה היה בקבוע) אבל על 2 מהם נעשה תהליך שנקרא "הנצה".
אני הייתי משוכנעת שהכל בסדר ופשוט יש בעיה עם העוברים שהם פשוט לא מצליחים להשתרש.
בתהליך הנצה עושים חור קטן במעטפת של העובר באמצעות לייזר במעבדה לפני ההחזרה. וכך קל יותר לעובר לפתוח את המעטפת ולהשתרש ברחם.
עשו לי על 2 עוברים מתוך 3 וכיום אני בחודש חמישי עם תאומים.
ואני נותנת קרדיט לניתוח שריפא לי את הגוף וגם לתהליך ההנצה. משערת שזה שילוב של 2 הדברים.
אני לא יודעת מה באמת קורה לך בגוף ואני לא מומחית אנדו כמו השאר פה...אני רק יודעת שאצלי גילו דברים שלא ידעו לפני שהתחיל הניתוח. יש דברים שמגלים רק אחרי שמתחילים ולא מאתרים את זה לפני כן..אז מי יודעת מה יש אצלך..וגם אני עשיתי את כלללל הבדיקות לפני כן

אז נשאר לי לאחל לך בהצלחה בכל בחירה שתעשי...תלכי לכמה רופאים ותקבלי הרבה חוות דעת. מקווה שיהיה סוף טוב

shirani

New member
דוגמא לפרוטוקול ארוך שהצליח...

אצלי גילו את האנדו עוד לפני שהתחלנו לנסות להכנס להריון. עשיתי ניתוח בעיקר לצורך שיפור איכות החיים והוצאה של אנדומטריומה די גדולה. מייד אח"כ התחלנו הזרעות (6) ואחרי שלא הצליח הלכנו לIVF. בארבעת ההחזרות הראשונות שהיו עם פרוטוקול עיכוב קצר לא קרה כלום (בגג היה כימי). בהחזרה הרביעית אחרי עיכוב של חודש עם דקא 3.75 נקלטו שני עוברים שהפסיקו להתפתח בשבוע 10. ובהחזרה השישית, אחרי עיכוב של שלושה חודשים עם דקא נקלט הבכור שלי שהוא היום בן 5. לתחושתי מה שעשה את ההבדל אצלי זה הדקפפטיל ולא שום דבר אחר.... התגובה אצלי מאוששת את ההסבר שניתן לך לגבי דלקתיות שמפריעה להשרשה. אך ברור שאין דרך אחת מוצלחת ולכל אחת יש את הנכון שלה. בכל מקרה אם את רוצה יותר מידע את מוזמנת לפנות אלי במסר פרטי. בהצלחה!!!!!

למעלה