אנא עיזרו לי! יש לי פירוט מלא...

שגיב18

New member
אנא עיזרו לי! יש לי פירוט מלא...

אז ככה, קודם כל רצוי להגיד כי אני בן 20 חייל קרבי בצבא. אני עומד לצאת לקורס קצינים שמתחיל עוד כחודש. הקורס הוא פיזי וכולל מבדקי כושר למיניהם. לפני כחודש עברתי תאונת דרכים ולאחר בדיקות וצילומים (מיפוי עצמות ו CT) התקבלו הנתונים הבאים (הכאבים הם בגב התחתון): *שבר דחיסה קל בגוף חולייה L4. *בלט דיסק קל בגובה L5-S1, ללא לחץ על השק או שורשים *שינויים ניווניים קלים של המפרקים הפאצטליים בגובה S1-L5. אלו התשובות שהתקבלו מהבדיקות. אני אומנם יכול ללכת ולא מרגיש כאב בד"כ אך בתנועות מויימות אני חש בכאב בגב התחתון. אנא אימרו לי מה אומרות התוצאות הללו, האם אני יכול להמשיך להתאמן וחשוב יותר- האם אני אהיה קשיר לקורס הקצינים בעוד כחודש? בתודה מראש, ש.

AMI-101

New member
שגיב

שגיב תירגום שבר דחיסה קל בגוף חולייה L4 = איבוד גובה מועט של החוליה (העצם). דרך אגב זה קורה בדרך כלל בנשים אחרי גיל המעבר. איך התזונה שלך? האים יש לך גם אסתמה? בלט דיסק קל בגובה L5-S1, ללא לחץ על השק או שורשים = הדיסק שבין החוליות ומשמש כאין בולם זעזועים פגוע, והחומר בפנים לוחץ ומשנה במקצת את צורת הדיסק, כמו צמיג שיש בו בליטה. הטוב זה, שהפגיעה קטנה ולא לוחצת על מערכת העצבים שעוברת ליד הפגיעה. שינויים ניווניים קלים של המפרקים הפאצטליים בגובה S1-L5 = בין החוליות ישנם בנוסף לדיסקים גם אזורים שבהם הבליטות של החוליה באות במגע אחד עם השני( facet joints, יעני, מפרק) כמו מפרקים אחרים (הברך לדוגמה) ישנו בלאי שיכול לקרות כתוצאה מפגיעה או שימוש יתר. אזורי הפגיעה שלך הם בגב התחתון ליד עצם בשם sacrum. חשוב אבל לציין שישנם אנשים עם צילומים נוראיים ובלי כאבים, ואנשים עם כאבים עם צילומים יפים ומושלמים. אז אלא אם אתה מרפא של תמונות זה טוב לדעת, אבל החשיבות של התמונות זה לחזק את הממצאים הפיזיים, ולא בשונה מהם. אני לא יודע הרבה על הסימפטומים שלך אך הבנתי שישנם כאבים באותו אזור. כדאי לקבוע תור לפיזיותרפיסט לבדיקה, ובינתיים המנע ממה שגורם לכאבים אך השאר פעיל בשאר. Hmmm... כדאי אולי גם להמנע מקפיצות מגובה עד לבדיקה שבת שלום עמי

שגיב18

New member
קודם כל תודה, דבר שני..

האם יש לך תשובה לתת לי על השאלה שבאמת מטרידה אותי- האם אני אהיה כשיר עוד כחודש לצאת לקורס קצינים קרבי והאם אני יכול להתאמן (ריצות) לקראת הקורס?

בגלל הממצא

של שבר דחיסה קשה לענות על זה בלי ברור מקיף.צריך לראות במה מדובר. האם מדובר בממצא ישן ואז אין סיבה שלא תוכל להתאמן עם טיפול מתאים. אם הממצא חדש יש להניח שיעשה ברור לגבי הסיבה.

שגיב18

New member
הממצא חדש לחולטין

הגב שלי היה בריא עד התאונה (שהייתה לפני כחודש)

אם כך,

לדעתי אסור לך לעשות פעילות גופנית מעבר לזו הנדרשות לתפקוד היום-יומי שלך עד להמשך ברור.תתייעץ אם אורטופד לגבי העיתוי של חזרה לפעילות. באופן כללי,ותוך הסתייגות כי חשוב לראות איך זה נראה בדיוק,הייתי ממליצה על חזרה הדרגתית ואיטית לפעילות מאומצת לאחר שהאורטופד מאשר זאת.

למעלה