אנא עיזרו לי לבנות תוכנית אימונים מאוזנת ביתית

• פותח הנושא Hagoo
  • פורסם בתאריך

Hagoo

New member
אנא עיזרו לי לבנות תוכנית אימונים מאוזנת ביתית

שלום רב לכולם. קצת מידע כללי - בעברי התאמנתי במשקולות למשך כמה שנים למטרות היפרטרופיה וכוח. הטכניקה שלי טובה ואני יודע כיצד לבנות לעצמי תוכנית אימונים טובה בחד"כ, כולל סרגל מאמץ, בניית עצימות, לשלב תקופות מנוחה, וכו.

לפני כמה שנים התחלתי להיסחף יותר ויותר לכיוון אימונים נגד משקל גוף, לעיתים עם עזרים כגון זוג דאמבלים, רצועת גומי, מוט מתח וכדומה. מצאתי שהאימונים האלו גרמו לי להרגיש פיזית הרבה יותר טוב מאימוני הכוח והמאסה הכבדים.

כעת אני חוזר לכושר לאחר כמה שנים של הפסקה (מתוך עצלות בלבד. גם התחלתי והפסקתי לעשן במהלך השנים הללו. זה מה שאמסטרדם עושה לך). אני רוצה לחזור לסגנון האימונים ממנו הפסקתי - אימוני סיבולת שריר וקרדיו, עם דגש על תרגילים בהם משתמשים בכל הגוף.

דוגמא: התרגיל האהוב עלי ביותר היה למצוא קיר בערך בגובה הראש, להניח עליו ידיים, ואז בתנועה המשלבת קפיצה, עליית מתח, כפיפת בטן ועליית מקבילים - להגיע למצב שאני עומד על הקיר בעמידת צפרדע. לאחר מכן מנתרים בזהירות מטה ועולים שוב. תאמינו לי, 5 דקות כאלו זה אימון מעולה.

אני זקוק לעזרה בהינדוס תוכנית אימונים ביתית ומאוזנת (יש לי מתח, דאמבלים, ארגז, ואת הקיר הנ"ל) השמה דגש על עבודה מלאה של כל הגוף, סיבולת וקרדיו. בהתחלה נסיתי קרוספיט (פשוט לפי האימון היומי באתר שלהם), אבל יש שם כל מני דברים שאין ביכולתי לעשות (טיפוס על חבל, זריקת כדור משקל כנגד קיר, ועוד כל מני).

בנוסף זה קצת כאוטי מדי עבורי לעשות כל פעם משהו שונה. אני מאוד אוהב גיוון, וחשוב לי שתהיה לי תוכנית מגוונת, אבל בכל זאת הייתי רוצה תוכנית קבועה. נאמר 5-7 אימונים, שבכל אחד יש 2-3 תרגילים שונים. חשוב לי שבתמונה הגדולה, אחרי כל רוטציה של כל האימונים, לא יהיו חלקי גוף מוזנחים בעוד שאחרים יקבלו דגש רב מדי. זה לא צריך להיות מאוזן פרפקט, רק מספיק טוב.

יש לי את הידע הטכני לבצע את רוב התרגילים שתוכלו להראות לי.

catch 2 2

New member
תבדוק את התוכנית של Gymnasticbodies.com

קח בחשבון שאין ממש תחליף הולם לסקווט ודדליפט בשביל הרגליים.

Hagoo

New member
רב תודות

וודאי שאין תחליף לסקוואטים ודדליפטים. גם אין תחליף לספרינטים או ניתורים. למשל אתה מוזמן לנסות:

-ספרינטים. 10 אינטרוולים של 30 שניות בשיא המהירות.
או
-קפיצה על משטח לגובה מטר. 3 סטים של 3 דקות ניטורים.
או
-לרוץ מדרגות. 6 סטים של 3 קומות בשיא המהירות.

הסטים והנפח של כל סט הם סתם מספרים שהקרצתי פה בשביל שיהיו מספרים. אני משער שמתישהו יגיע פה מאמן שמבין יותר ממני ויתקן ויוסיף כמה דברים. כמובן שניתן לתאם את מספר הסטים והנפח של כל סט לפי רמת הכושר. ניתן לשחק עם פרמטרים רבים:
-אני למשל רץ ספרינטים בעליה ולא במישור.
-לפעמים במקום לקפוץ על משטח בגובה מטר, אני פשוט מנטר במקום הכי גבוה שאני יכול (מאמן יופי את הבטן).
-במנוחה בין סט לסט ניתן לשלב עבודה על קב' שריר אחרת כדי לשמור על דופק הלב גבוה.
-אפשר לעבוד על סיבולת גם דרך עבודה איטית וממושכת. נתקלתי בתרגילים כאלה בכיתת קראטה שהשתתפתי בה פעם. למשל לעשות מכרעיים נגד משקל גוף, רק מאוד לאט. נניח 10 שניות אקצנטרי 10 שניות קונצנטרי (את ההחלפה בין הרגליים לעשות רגיל כמובן) למשך 5 דקות.

Hagoo

New member
בבקשה חוות דעת על שתי תוכניות אימון אלו - קרוספיט

קודם כל תודה שוב על ההמלצה על GymnasticBodies.com. זה נראה מעניין מאוד, ובעיון קצת מסביב גם ברור שזו תוכנית ידועה אמינה ומומלצת. אמנם טרם בא לי להשקיע כמה מאות שקלים, אם כי אני בוודאי אנסה זאת בעתיד. כך שכרגע, מה דעתכם על שתי תוכניות האימון הבאות?

שוב - בגדול המטרה שלי היא סיבולת ואירובי, אך כמובן שגם אימוני כוח פה ושם זה סבבה.

http://dailyburn.com/life/fitness/beginner-crossfit-workouts/

http://www.mensjournal.com/expert-a...kouts-anyone-can-do-20140408/lunges-and-jumps

שוב, לא מחפש איזון פרפקט של תוכנית. רק לבדוק שהיא לא מזניחה מדי קב' שרירים מסויימת. שבגדול היא עובדת יפה על כל הגוף.

למעלה