אנא עיזרו לי לזהות

laVaca

New member
אנא עיזרו לי לזהות

שלום לכולם

אני מצרפת תמונה של מין עוגייה מבצק שקיפלו אותו.
העוגייה הזו לקוחה מאתר הונגרי והמתכון לא פורסם בו (תמונות הועלו לאינסטגרם ),
אבל היא ממש מזכירה לי עוגייה מרוקאית אני חושבת, לא בטוחה, שהבצק מקופל ככה, ללא שום מילוי. עוגיה לא מאוד מתוקה. ואת העוגייה הזו אני רוצה.
אם מישהי מצליחה לזהות ואולי לתת שם לעוגייה שאני מחפשת, ואולי אפילו מתכון, זה יהי נפלא.

תודה מראש!

תמונה המציגה את הקיפול
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/99/14/62/9914622dc0f20b87e6cb6cc5453153e8.jpg
אתר המקור אליו מובילים לבסוף כל הלינקים
http://www.m.mindenegybenblog.hu/kreativ-kutyuk/otletes-finomsagok-ahol-a-fotok-magukert

 

laVaca

New member
תודה רבה, אבל..

תודה לך אבי. השבקייה נראית נפלא אבל העוגייה שבזכרוני היא אפוייה ולא מטוגנת
 
במאפה הזה מה שחשוב הוא העיצוב ומכינים מכל מיני בצקים ומליות.

העיצוב הזה מסתובב ברשת כבר זמן ממושך. יש שמכינים מבצק של דניש ויש מבצק עלים או בצק פריך. גם המליות מגוונות החל בגבינה, ריבה, תפוחים וכו'.

מבחינת המראה יתכן ואתה מתכוון ל"קשקשניות" .בצק מטוגן בצורת עניבות .
למעשה לרוב העדות יש גירסה כזו או אחרת של טיגוניות הבצק האלה.
במזרחיות בדרך כלל טובלים אותן לאחר הטיגון בסירופ סוכר.
בגירסאות האירופאיות רק זורים אבקת סוכר
כאן תוכל לראות את הגירסה שלי
קשקשניות:
שיחקתי קצת בעיצובים והכנתי מלבד העניבות גם מעט ורדים או שבלולים (תלוי בנקודת המבט).
והמתכון:
רכיבים:
400 גר' קמח
קורט מלח
2 כפות סוכר
80 גר' חמאה מומסת
4 חלמונים
3 כפות רום לבן
100 מ"ל שמנת חמוצה

שמן לטיגון

אבקת סוכר

אופן הכנה:
ללוש בצק די קשה מהמצרכים.

לתת לנוח בין חצי שעה לשעה.

לרדד לעלה דק ככל שניתן.

לחתוך למעויינים ולחרוץ חריץ לאורך במרכז כל מעויין.

להעביר את אחת הפינות בחריץ ולמשוך בעדינות ליצירת עניבה.

לטגן בשמן חם משני הצדדים עד להזהבה.

להניח על נייר סופג ולפזר אבקת סוכר.

מומלץ להגיש עם ריבה חמצמצה, ממנה מניחים מעט על הקשקשנית

 
למעלה