אנא עצתכם:

אנא עצתכם:

רוקדים" הוא שם העסק שלי. העסק הוקם בשנת 1986 והשם "רוקדים" ניתן לו בשנת 1991. זהו עסק ייחודי ויחיד בארץ מסוגו. אני מייצר ומוכר קלטות וידאו ללימוד ריקודי-עם, ודיסקים וקלטות עם המוסיקה לריקודים אלה. בנוסף אני מפיק מגזין צבעוני בשם "רוקדים" הנשלח למנויים בארץ ובחו"ל ובו כתבות בעברית ובאנגלית ולוח ההרקדות בארץ ובעולם. את החנות מכירים עשרות אלפים רוקדים בארץ ובעולם. בשנת 1998 הקמתי אתר בשם www.rokdim.co.il המספק את אותם השירותים באינטרנט. האתר מוכר את המוצרים בעיקר לחו"ל וכבר יש לי אתר דומה ביפן בשם www.rokdim.co.jp אותו מפעיל חבר יפני המשווק את המוצרים ביפן. בשנה האחרונה הקמתי אתר גם בעברית הנותן את אותם השירותים בארץ. לפני מספר חודשים הקים אחד המדריכים בירושלים אתר בשם www.rokdim.com מדריך זה מנוי אצלי על המגזין, קנה מוצרים רבים ואף שיווק קלטות שלי לרוקדים שלו (מכאן שהוא מכיר את כל עיסוקי). לדעתי הוא מנצל את השם שלי כדי להביא גולשים תמימים לאתר שלו בהטעיה. הסברתי לו ובקשתי שימצא שם אחר, אך הוא מתעקש וטוען שהאתר שלו רק מביא לי יותר גולשים (גם את אלה המחפשים אותו). העסק שלי חוקי מכל הבחינות, אך אינני חברה בע"מ והשם "רוקדים" אינו רשום על שמי בשום מסגרת משפטית. למרות זאת השם מוכר ומקושר לעסק שלי בין כל העוסקים במחול בכלל ובריקודי-עם בפרט. מה עלי לעשות??? אנא עצתכם. האם יש מקום לפניה לארכאות?

שם ../images/Emo104.gif

אין הכרח שתהיה לך חברה בע"מ או שתרשום את הכינוי המסחרי. אם אתה אכן יכול להוכיח שהשם נמצא בשימושך מזה שנים רבות, וכי הקמת אתרי אינטרנט תוך שימוש בשם זה ואנשים מקשרים בין השם ובינך גם באינטרנט, יש באפשרותך למנוע מהמדריך לשעבר להשתמש בשם זה. התביעה איננה מכח זכות יוצרים, אלא מכח עשיית עושר שלא כדין, ועוולת גניבת עין. לתשומת לבך - לפני זמן לא רב זכתה לשכת עורכי הדין בתביעה כנגד אדם שהקים תר בשם "הפרקליט", מאחר והלשכה מוציאה עיתון בשם זה מזה שנים רבות, וציבור משייך את השם ללשכה.

למעלה