יעלי , אם בסופר יהיה סלק , הוא בודאי לא יהיה טרי,
אלא מיום חמישי. את הלפת המוחמצת זכיתי להכיר בעת שירותי הצבאי בבית חולים 10 חיפה . בערבים הינו יוצאים לרחוב הראשי של השכונה וקונים פיתה עם טחינה וחמוצים .אני כקיבוצניקית , שהכיס שלה תמיד היה ריק , קניתי רק חצי מנה , אבל הטעם הרקיע שחקים .
אולי באמת אכין בשבוע הבא צנצנת עם לפת ורודה .
בתמורה לרעיון להכנת סלק אשיב לך כגמולך במתכון ללימון כבוש. גם הוא היה בחצי הפיתה שאכלתי כחילת
לימון כבוש : מתאים לצנצנת גדולה של דבש ,ריבה [המאד זולה, שמיועדת לאפיה] , או גפילטה פיש , בין ג"ר 800 ל1ליטר .
כ6 לימונים יפים מאוד , כי הקליפה נאכלת ,
קצת פפריקה מתוקה ,
קצת מלח
קצת שמן .
רוחצים הייטב 3 לימונים,חוצים כל לימון לשני חצאים, וכל חצי פורסים לפרוסות דקות כ3-4מ"מ . כל חצי לימון פרוס מכניסים לצנצנת , בוזקים 1/4 כפית מלח , קצת פפריקה מתוקה ואז שוב חצי לימון פרוס וחוזר חלילה .דוחסים כמה שאפשר . כשהצנצנת מלאה מוסיפים כ[הערכה שלי ]3/4כפות שמן ומיץ מהלימונים שנותרו .סוגרים היטב היטב את הצנצנת ומטלטלים אותה שכל הנוזלים והתבלינים יתאחדו . זהו , סיימנו .
אני נוהגת להניח את הצנצנת הפוך , לפחות ביומים הראשונים כדי שהנוזלים יתפסו היטב בחלק העליון שלה. משאירים יום/יומים על השיש , אבל אפשר להתחיל לאכול אחרי כמה שעות .
לבעלי לחץ דם גבוה , זהירות יש בזה הרבה מלח , לכן אני , לעצמי , נוהגת לפרוס את הלימון לרוב של 1 מ"מ ומרשה לעצמי שמי פרוצות לכל ארוחה .