אנא צחקו איתי ולא עליי

yaely2

New member
מנהל
אנא צחקו איתי ולא עליי

שבת שלום כולם,

כנראה שאת הסלק השארתי בשוק. אצלנו הסופרסל פתוח במוצ"ש, אלך לקנות אחר.
 

tamarsharoni

New member
כולה לפת וסלק להחמצה.

כמה זמן ואנרגיה ביזבזת................... ועוד היד נטויה להערב .
בגילנו , האם לא כדאי להגיד "כפרה" על הסלק ולשבת לנוח קצת .
המרוקאים של באר שבע אומרים . אם ניסיתי כלכך הרבה פעמים ולא הצלחתי , כנראה שזה רמז מלמעלה שמלכתחילה לא הייתי צריכה לעשות זאת . האישור מלמעלה מקל על קבלת ההחלטה לבטל את כל "הפרויקט" . שבת שלום.
&nbsp
 

yaely2

New member
מנהל
נכון. כולה לפת וסלק

שלום כולם שלום תמר, הבעיה עם הדברים האלה שהם נבנים בשלבים. קודם כול ראיתי לפת וקניתי. מתה על החמוצים של לפת,
בזה אין כול פסול. גמרתי לרחוץ ולנקות את הלפת ואין...סלק. לא חבל על העבודה של ההכנה? מתלבשים ורצים לשוק בשביל סלק. באתי בשמחה הביתה, מתה על החמוצים האלה. עכשיו חבל לי לזרוק 2 ק"ג לפת ולוותר על הפנטזיה ליהנות מהחמוצים. לכן במוצ"ש אגש לסופר הקרוב (5 דקות הליכה) ואסיים את המלאכה.
רק ברכו אותי בזה שבסופר יהיה סלק.
 

tamarsharoni

New member
יעלי , אם בסופר יהיה סלק , הוא בודאי לא יהיה טרי,

אלא מיום חמישי. את הלפת המוחמצת זכיתי להכיר בעת שירותי הצבאי בבית חולים 10 חיפה . בערבים הינו יוצאים לרחוב הראשי של השכונה וקונים פיתה עם טחינה וחמוצים .אני כקיבוצניקית , שהכיס שלה תמיד היה ריק , קניתי רק חצי מנה , אבל הטעם הרקיע שחקים .
אולי באמת אכין בשבוע הבא צנצנת עם לפת ורודה .
בתמורה לרעיון להכנת סלק אשיב לך כגמולך במתכון ללימון כבוש. גם הוא היה בחצי הפיתה שאכלתי כחילת
לימון כבוש : מתאים לצנצנת גדולה של דבש ,ריבה [המאד זולה, שמיועדת לאפיה] , או גפילטה פיש , בין ג"ר 800 ל1ליטר .
כ6 לימונים יפים מאוד , כי הקליפה נאכלת ,
קצת פפריקה מתוקה ,
קצת מלח
קצת שמן .
רוחצים הייטב 3 לימונים,חוצים כל לימון לשני חצאים, וכל חצי פורסים לפרוסות דקות כ3-4מ"מ . כל חצי לימון פרוס מכניסים לצנצנת , בוזקים 1/4 כפית מלח , קצת פפריקה מתוקה ואז שוב חצי לימון פרוס וחוזר חלילה .דוחסים כמה שאפשר . כשהצנצנת מלאה מוסיפים כ[הערכה שלי ]3/4כפות שמן ומיץ מהלימונים שנותרו .סוגרים היטב היטב את הצנצנת ומטלטלים אותה שכל הנוזלים והתבלינים יתאחדו . זהו , סיימנו .
אני נוהגת להניח את הצנצנת הפוך , לפחות ביומים הראשונים כדי שהנוזלים יתפסו היטב בחלק העליון שלה. משאירים יום/יומים על השיש , אבל אפשר להתחיל לאכול אחרי כמה שעות .
לבעלי לחץ דם גבוה , זהירות יש בזה הרבה מלח , לכן אני , לעצמי , נוהגת לפרוס את הלימון לרוב של 1 מ"מ ומרשה לעצמי שמי פרוצות לכל ארוחה .
 

yaely2

New member
מנהל
הסלק הטרי

לגבי הטריות אני מוכנה להתפשר, כי הסלק הוא במיעוט. אני צריכה את הסלק רק בשביל הצבע.
תודה רבה לך על מתכון הלימון. מימיי לא עשיתי לימון כבוש וגם לא התלהבתי ממנו.. אנסה פעם, אולי הטעם הביתי ינצח.
אגב: אני הבנתי שבמילה"פרוצות" התכוונת לפרוסות. צדקתי?
 

שי1951

Member
שבת
לקראת סיום, ושבוע טוב לכולם


יעלי -
בהכנת הלפת הכבושה (עם או בל הסלק).
תמר - מתכון מעניין (הלימון הכבוש) שפרסמת.

שבוע טוב לסיום השבת ופתיחת שבוע חדש:
https://www.youtube.com/watch?v=bOsHM9O5b-8

ובביצועו של ג'ו עמר
https://www.youtube.com/watch?v=Wmt1BgF-iJ0

ג'ו עמר - ברצלונה
https://www.youtube.com/watch?v=xejh9WAJEHg

 

טובי1952

New member
שבוע טוב

שלום לתמר ולכול הכותבים והקוראים כאן.

אני אוהבת מאוד לימון חמוץ ובעלי עוד יותר. אנחנו זוג די אוהבים את המטבח אבל משום מה אף פעם לא החמצנו לימונים. תודה לך תמר. ננסה.

שוב תודה לשי על השירים שהוא מכניס והפעם תודה על השיר "ברצלונה".

מקווה לקרוא מעוד חברים. איפה גיורא? מקווה שאתה בריא ותכתוב לנו משהו.

שבוע טוב
 

גיורא26

New member
מתייצב לדגל


תודה לך טובי שהיה איכפת לך ממני. אני בריא ושלם ולא כול כך היה לי מה להגיב.

אני אוהב מאוד את פרשת השבוע של יצחק דישון, חבל שהוא אינו משתתף בפורום בנוסף לכתיבת הפרשה. אני מודה שאני עצלן ולא מגיב ליצחק, שצריך להיות בן גילי..
אשתדל לכתוב יותר כי אני אוהב את המקום פה.
 
למעלה