אנא קיראו את המאמר המצורף

ornelia

New member
אנא קיראו את המאמר המצורף

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2946725,00.html

אורנליה יש לי את הספר בבית, אבל

אני חושבת שלמרות שהוא כותב באופן ספציפי על מחלת הפיברומיאלגיה שאישתו חלתה בה ואיך הוא טיפל בה... הבעיה היא שהוא כותב על סל תוספי מזון בלתי מבוטל שצריך לקחת בכל מקרה (ללא קשר לחוסרים או אי חוסרים בגוף) ומכיוון שאתה לא יכול לקחת 30 תוספים ביום , אז הוא ממליץ ללכת לחברות הגדולות לתוספי מזון "איכותיים" לדבריו ואז יש להם מספר תוספים בכדור אחד. כאשר הלכתי עם הרשימה המאוד ארוכה המומלצת למספר חנויות יצא עדין שיש צורך ב7-8 תוספים שעלותם יצאה למעלה מ3000 ש"ח לחודש. אם היה לי את הכסף הזה אז אולי הייתי יכולה לנוח ולא לעבוד כל כך קשה. אני בטוחה שהכוונה של הרופא הזה היא טובה ושזה באמת הקל על אישתו אבל, במקרה שלו כסף לא היתה הבעיה. לשיקולכם, זו רק חוות הדעת שלי שירלי

ornelia

New member
תודה שירלי - זה באמת יקר מאד

והלוואי והיה כדור אחד שמתמצת את כל התוספים האלה באחד. בקיצור יקר להיות חולה

dorgad

New member
שירלי - אני חושבת שחסכת לרובנו

עוגמת נפש וכיתות רגליים בזה שעשית כבר "סקר שוק" בעניין. דור

dorgad

New member
אורנליה וכולם - נושא לדיון

קראתי את הכתבה ב-ynet בריאות ואני חושבת שלא כדאי להיסחף בהתרגשות רבה מדי. א. שווה לבדוק בספר אם הוא מציע תזונה ותוספים ספציפיים לתסמונות שלנו. ב. גם אם כן, לא ברור אם בוצע מחקר העונה על הקריטריונים המדעיים (כפי שגורס המחבר בעצמו) לגבי התסמונות שלנו. ג. התסמונות כ"כ מורכבות, שגם אם יש המלצות - מדובר בנטילת מספר רב של תוספים, מה שמקשה גם על הכיס וגם על המעקב. אשמח לקרוא דעות והתייחסויות נוספות בנושא, דור

למעלה