אנא קראו, למרות שזה ארוך...

אנא קראו, למרות שזה ארוך...

בגלל שדיברנו על זה שזה יותר מדי כסף לכנס, עלתה שאלה במוחי... אם היה לי כח הייתי משאיר את ההודעה רק עם משפטה הראשון, ומחכה שתשאלו מה היא, אבל אין לי כח... פעם אחרת... ובחזרה לעינייננו... חשבתי... נגיד כל אחד משלם X כסף לטיול... יש סיבסודים... אז כולם כמעט משלמים X לטיול... טוב מכאן זה קשה להסביר, אז אנא עקבו אחריי טוב... נגיד ושלושה ילדים יוצאים ממחוז מסויים שלושה ילדים (במקרה זה יצא במקרה בלבד שזה ממחוז גבעת אדה או איך שלא כותבים את זה), הסכום שאמור להתקבל הוא 3X... אם אחד מסבסד אז זה קצת פחות... נגיד שהסבסוד חוסך בשקל... אז הסכום המצטבר הוא 3X-1... ברור עד כאן? אם לא קראו שוב מאיפה שכתוב שקשה להסביר, והפעם תתרכזו... האנשים שצריכים לקבל את הכסף, כגון החברת אוטובוסים, אכסניה (הלוואי) ועוד, מקבלים הכל כמובן, כי הם לא יוותרו על כספם, ואז כולם שמחים... שם היינו משלמים 3X היינו מקבלים בדיוק אותו דבר, אבל היה יוצא שמישהו מאיתנו שילם פחות... אז מה קורה לשארית הכסף עם שילמנו 3X??!?! שלא תבינו אותי לא נכון... אני מאוד בעד סיבסודים,ולא על כך אני דן בכלל... אני אומר, שבטוח יש פה איזה כסף שהולך לאנשהו ואין לי מושג לאן... אם תגידו לי שזה הולך לתנועה, אז זה אסור על פי החוק לתנועה לעשות זאת כי אנו משלמים בידיעה שזה לטיול... עוד דוגמא??? סבבה... בהרצליה מסי הקן הם 360... אני שילמתי 360... די ברור לכולנו שלטוב או לרע לא נקבל דברים בשווי 360 ש"ח... לרב זה לרע, אבל זה לא כל כך משנה... אתם לא מריחים משהו מסריח פה, ולא, זה לא בגלל מיץ של התנועה, שחשוב לציין שגם עליו שילמנו כסף!??!?! נ.ב גם מישהו יכול להגיד לי למה חייבים לשלם דרך הטלפון ולחכות חצי שעה עד שסוף סוף עונים, ומבקשים תעודת זהות שלי, ואז לא נעים לי מהאחרים שמחכים חצי שעה כמוני, אז אני מנתק, הולך להביא את תעודת זהותי, שוב מחכה חצי שעה, ואז מוזכר כי הייתי צריך להביא גם את התעודת זהות שלי?!?!?! למה אי אפשר פשוט להעביר לקומונרים!??!?!

טוב ששאלת, אחרת איך תדע.

מסי הקן הולכים לקן שלך, בצורות שונות ומגוונות, ולא בהכרח באופן ישיר אליך. אף על פי כן- הם הכרחיים. אנא קרא, למרות שזה ארוך:) מסי קן חוזרים לקן בצורת קופה קטנה. שזה לפעילות השוטפת של הקן- צ´ופרים, ערבי תרבות, חומרי ניקיון וכ"ו. לעומת זאת- הם גם הולכים על אחזקת המבנה, ביטוח, תשלומים שונים לעירייה, חשמל וכ"ו. בנוסף- הם מגיעים למסגרת שבתוכה הקן פועל, דהיינו תנועת הנוער. קינים חדשים, קיני משימה, תפעול המרכז, הכשרת הקומונרים, הוזלת טיולים יקרים או סמינרים, בלתמ"ים... כל מיני. זה, אגב, כן חוקי. הקן שלך הוא רק אחד מיני רבים. הוא לא יכול לפעול בלי שאר הקינים. שאר הקינים לא יכולים לפעול בלי מרכז חי שממפקח על הפעילות השוטפת.... הכל מחושב היטב! דבר נוסף הופך מיסי קן לחיוניים כל כך בתנועה- העובדה שזה מה שהופך את התנועה לשל החניכים. שלושה גופים עיקריים מחזיקים את הסתדרות הנוער העובד והלומד מבחינה כלכלית (שזה דבר באמת קשה): ההסתדרות, התק"ם(תנועה קיבוצית מאוחדת) ומשרד החינוך. לא נכנס לכמה כל אחד מהם נותן, אבל זה בעיקר הם. אבל מה שהגופים האלה נותנים, זה את הכסף הגדול: את הכסף לשיפוץ מבנים, את הרכבים התנועתיים, את המשכורות לכל הצוותים, את האשל"ים לקומונרים ולתנועת הבוגרים, את אחזקת מרכזי הסמינרים (רביד, כפר החורש...), את הקיבוצים, את שאר המגזרים... את כל הדברים הגדולים. מה שיש לחניך לעשות, זה לקחת חלק במה ששייך לו: תנועת הנוער. שזה בערך לאן שמיסי הקן שלך הולכים. התנועה הזאת היא באמת הרבה יותר גדולה ממה שאתם חושבים! יש בה הרבה יותר מהמגזר החינוכי. כמה מכם ידעו שיש לתנועה מפעל בלוקים משל עצמה? זהו. אז לכל מי שלא שילם מיסי קן עד עכשיו, אני מקווה שתבינו שזה בדיוק מה שהופך אתכם לחברים בתנועה, שזה סטטוס נפרד לגמרי מ"חניכים", בעיני. עלו ושלמו מיסי קן!

לי הסבירו....

שהכסף של הקן נשאר בקן כי ככה זה מבחינה חוקית. אבל בהקשר הזה דיברו איתנו במצב שהמועצה המקומית נותנת כסף, ככה שאני לא יודעת מה עם מיסי הקן. דבר שני- לא הזכרת שחלק מהכסף הולך לקומונרים, זאת אומרת לא לכיס האישי, אבל לחוות ואוכל (שמנים!!!!) וכל מיני... (לא שאני מתלוננת!) המצב של הקן שלי, מבחינת כסף, הוא ממש (אבל ממש!) ירוד, המועצה שלנו לא נותנת לנו כסף (אפשר להבין... אין להם מאיפה...) אבל דבר אחר שאני לא יכולה להבין זה שהיא רוצה שנשלם ארנונה של 25,000 (!!!) ש"ח. כמובן שאין לעזאזל מאיפה. אין כל כך הרבה חניכים בצעירה, כל הבוגרת שלנו שילמו מיסי קן, אבל רוב חניכי הצעירה לא מבינים עד כמה שזה חשוב. רובם פשוט לא רואים את עצמם כחניכים בקן- לא יודעת למה...

לא עניתם על שאלתי...

לא דיברתי על המיסי קן... טוב נו קן דיברתי, אבל לא אליהם התכוונתי... מה עושים עם הכספים העודפים מן הטיול? הרי אותם חוקית, אין להעביר לקן או לחווה, ואף פעם לא ייצא שאנו משלמים בדיוק את אותו הסכום, כך שלא ישאר עודף...

iftach17

New member
ניסיתי להבין..

אבל איפשהו פה התפספס. אני אנסה להסביר ואולי תבין: נגיד וטיול עולה 200 ש"ח. למה הוא עולה 200 ש"ח? 180 עבור כל הסידורים +20 שקל לקופת סיבסודים. נגיד ונרשמו לטיול הזה 100 איש. מה זאת אומרת? שבקופת סיבסודים יש 2000 ש"ח, זאת אומרת יכול לממן 11 אנשים (180*11=1980) ועוד הנחה של 20 שקל למישהו. לגבי מיסי קן: 360 ש"ח - חצי מזה הולך לביטוח על הפעילות שלך בקן. אלו שלא משלמים אין עליהם ביטוח, פשוט מאוד. החצי השני הולך לפעילות השוטפת של הקן כמו שאתה יודע, וזה לא מה שאתה מקבל אלא מה שהקן על כל אנשיו מקבל: פלקטים, ציוד משרדי, ציוד לפעולות של המד"צים וכו´. לגבי מוקד התשלומים: זוהי לא חברה בתוך התנועה אלא חברה שהתנועה משתמשת בשירותיה. גם לדעתי השירות גרוע וכדאי מאוד שיעשו משהו בנוגע לזה, אבל להעביר לקומונרים לא נראה לי כי יהיה בלאגן אחד גדול בארגון המפעל התנועתי (למשל: מספר מדוייק של חניכים ששילמו - צריך להתחיל לברר עם כל הקומונרים, או לבקש ממוקד התשלומים הדפס. מה יותר פשוט...?). עוד טענות עליהם אשמח להשיב.??

לא מדוייק יפתח.

תנו לי להפתיע אתכם: נניח ואתם משלמים על טיול 400 ש"ח. מתוכם בערך 500 הולכים על הוצאות+ ביטוח. מעכלים?

גם זה לא עונה לי!!!

כל מה שאני אומר זה שאף פעם לא ייצא בדיוק סכום הכסף המבוקש, ותמיד ייצא שהכסף שצריך לשלם הוא קטן מן הכסף שמשלמים... אין אני אומר כי זאת שחיטות, כי אין דרך אחרת, אבל אני שואל לאן הולך הכסף!!!

יש עודפים!!!

אוקיי... רשמתי כבר הודעה שלמה והיא נמחקה לי, אז אני ארשום זאת מהר ככל ששאוכל, כי לא יודע מה... יש עודפים, וקראתי את כל מה שהיה כתוב שם פעמיים... לא ענית לי... אסביר את עצמי: תחילה אגיד, שכמו שאמרתם רב המיסים הולכים לארנונה וכאלה... בקני יש כ100 ילדים. נגיד וכל אחד מהם משלם 360 שקלים חדשים... יש לנו 36,000 שקלים... נחזור לנקודת ההתחלה, שאומרת שהמיסים לא הולכים רק אליי, והולכת גם לקן עצמו ובלה ובלה בלה... נגיד 10,000 שקל הלכו לארנונה, עוד איזה 10,000 לעוד איזה חובה של הקן, וכל שאר ה6000 זה למספריים, מכונת סוכר וכאלה... נחלק את זה למה שמשלם כל ילד... ילד משלם 100 שקל על ארנונה, 100 שקל לעוד איזה חובה של הקן, וכל שאר 60 שקל זה לפינוקים עצמיים של טושים וכאלה... נגיד הצטרף עוד ילד לקן... כל ילד משלם עכשיו לא 100 שקל לארנונה אלא פחות, כי הארנונה לא משתנה ע"פ כמות הילדים, ולכן יוצא שכל ילד שילם על הארנונה ...99.00990099 על הארנונה, 100 לעוד איזה חובה של הקן, וכל שאר 60 השקלים הנותרים, לפינקוים עצמאים וכאלה... יצא שכל אחד היה צריך לשלם 359.99009901 שקלים... מה יעשו עם האגורה הנותרת??!?! אני יודע... אגורה זה לא באמת משנה... אך נתתי פה דוגמא קיצונית לחלוטין, והרי ברור לכולנו כי זה הרבה יותר קיצוני לצד שני. מקווה שהבנת כעת...

טוב שמע....

תקשיב: אני הבאתי לך את הפירוט של הוצאות טיולים ששאלת והראתי לך שאין עודפים. אני לא ממש יודע לאן הולכים בידיוק הכספים של המיסי קן אבל בין היתר דיברו במזכירות על זה שכל קן יכול להקים ועדת כלכלה שקובעת תקציבים ומה קורה אם איזה וכמה כסף בקן!. לפי מה שניראה לי ומה שאני יודע בין היתר ה100 ש"ח האלה שהיו הההבדל בין המחיר המקורי לבין המחיר שנגבה לטיול זה כסף מהמיסי קן , סיבסודים למיסי קן באים ממיסי קן של אנשים אחרים וראית שארנונה זה דבר הרבה יותר יקר למשל לי מקן עתלית כתבה שהארנונה 25,000 ש"ח זה יותר והמבנה שלהם נמצא במום לא הכי גדול ולא מבקום כזה יקר. חוץ מזה יש הוצאות מים חשמל כל מיני פעיליות והוצאות של הקן וגם לקייצת! ואני לא יודע אני מניח שאם נישאר כסף מוצאים מה לעשות איתו והוא לא הולך לאף כיס של אף קומונר ואף בוגר! אתה יכול ליפנות לאחת ממחלקות התנועה שקובעת תקציבים ולבקש את הפירוט אני די בטוח שהם יסכימו לתת לך את הפירוט! או תיפנה לקומונר

אתה יודע מה....

עכשיו חשבתי על זה עוד הפעם ואני לא באמת יודע על מה הולך כל הכסף שאני משלם אני יברר עם הקומונרים ועם האנשים מהבוגרים שקובעים את זה ואני יעלה את זה לפה!

הנוער העושק והגונב

זיו, יש לי בשבילך עוד כמה נקודות למחשבה: יוצרים כחול-אדום לדוגמא-למה לעזאזל שילמנו החופש 170 שקל בשביל ארוחה אחת בעשרים שעות שכללה לחם ירקות גבינה ושוקולד?!?! מיסי קן אצלכם זה 360? אצלנו זה 290. יש עוד הרבה דברים כאלו ואני הייתי רוצה לברר אחת ולתמיד על מה הולך כל הכסף שלנו. עלה והגשם!

כסף

צר לי לאכזב אותכם אבל הרבה ממיסי הקן לא מגיע לקן אלא לקיני משימה למשכורות של מקבלי השכר בתנועה ככה המים החשמל בקן שלי לפחות משולמים ע"י העיריה הארנונה ע"י ההסתדרות (כל מיני סיכומים משונים) ומסי הקן הולכים לסיבסוד מיסי קו של קנים אחרים פרט לרמתיים וכך יוצא לדוגמא שמשפחה מהוד השרון (קן רמתיים) עוזרת בתשלום למשפחה בקרית אונו חלק הולך למשכורות חלק לביטוח ואז מגיע חלק שהוא התקציב של הקן לכל מיני מטרות קיניות(ציוד וכו´) עם ילד יצרף פשוט מאוד יהיה יותר כסף לסיבסודים ותקציב הקן השגתי את המידע משיחות עם קומונרים שנה שעברה

למעלה