אנא תשובתכם האדיבה והמהירה

Pini1

New member
אנא תשובתכם האדיבה והמהירה

בן משפחה שלי קנה רהיט בסכום שלטעמי מטורף של 14000 ש"ח. הוא שילם בישראכרט 12 תשלומים שוים. לאחר שהבעתי את דעתי , נפל לו האסימון והוא רוצה לבטל את העסקה , שנערכה אתמול במוצ"ש. הוא מוכן לשלם אפילו קנס בגין הביטול , למרות שהיה צריך לקבל את הרהיט בעוד חודש לפחות. האם אפשר לחייב את בעל העסק לבטל עסקה? אם הוא מסרב , איך פועלים מול חב´ האשראי לביטולה? מיותר לציין שהאיש קצר במזומנים ובהכנסות , ופעל בהתלהבות אותה ניצל (בצדק) המוכר. תודה , פיני

ציפי ג

New member
אין לו עילה לביטול

זה נקרא טעות בכדאיות העסקה. מה שכן, שינסה לשכנע אותם לוותר לו, תמורת פיצוי על הביטול. להבא תלך איתו לקניות.

fantom

New member
בכל קנייה בכ.א ../images/Emo47.gif

אני לא בטוח אבל בכל קנייה בכרטיס אשראי יש אפשרות לביטול העיסקה תוך פרק זמן מביצוע העיסקה אבל אני לא מומחה בעיניין מה שכן הוא יכול באמת לגשת למוכר ולתת ולשאת איתו או לשאול את חברת האשראי מה הם הכללים ויש גם את הגנת הצרכן לפניות מסוג שכזה בהצלחה

אני חולקת עליך פנטום.

ההבדל בין רכישה באשראי ורכישה בשיקים או במזומן, היא במקרה בו לא סופקה הסחורה, או שסופקה סחורה פגומה וכד´. אז לרוכש בכרטיס אשראי יש זכות להודיע לחברת האשראי לזכות את כרטיסו בעלות החפץ. אולם במקרה רגיל אין עילת ביטול. מצ"ב שני בעיפים רלבנטיים מחוק הגנת הצרכן, וניתן להסיק מהם מתי אפשר לבטל עסקה. . איסור ניצול מצוקת הצרכן [תיקון: תשמ"ח, תש"ס] (א) לא יעשה עוסק, כדי לקשור עסקה, דבר - במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה, או בכל דרך אחרת, שיש בו ניצול (1) חולשתו השכלית או הגופנית של הצרכן; (2) אי ידיעת השפה שבה נקשרת העסקה. (ב) לא יעשה עוסק דבר - במעשה או במחדל, בכתב או בעל פה, או בכל דרך אחרת, שיש בו ניצול מצוקתו של הצרכן, בורותו, או הפעלת השפעה בלתי הוגנת עליו, הכל כדי לקשור עסקה בתנאים בלתי מקובלים או בלתי סבירים, או לשם קבלת תמורה העולה על התמורה המקובלת. 32 ביטול מכר [תיקון: תשמ"ח] (א) נמכר נכס והוברר כי נעשה לגביו מעשה או מחדל שיש בו משום הטעיה או ניצול מצוקה כאמור בחוק זה, והם מהותיים בנסיבות הענין, ובהטעיה - אף אם לא המוכר היה המטעה, רשאי הצרכן, תוך שבועיים מיום עשיית העסקה או מיום מסירת הממכר, לפי המאוחר, לבטל את המכר בהודעה בכתב למוכר ; בית המשפט רשאי, מטעמים מיוחדים, לבטל את המכר גם אחרי התקופה האמורה. (ב) בוטל המכר כאמור בסעיף קטן (א), יחזיר המוכר לקונה, תוך שבעה ימים מיום שקיבל הודעה על הביטול, את התמורה שקיבל, והקונה יחזיר את הנכס ; עשה הקונה בינתיים שימוש בנכס, אשר הפחית באופן ניכר מערכו או גרם לו נזק, רשאי המוכר לנכות מן התמורה המוחזרת את הסכום שבו פחת שווי הנכס לעומת שוויו בעת המכירה. (ג) השר רשאי בתקנות לקבוע פרטים אשר אי-גילויים לצרכן ישמש עילה לביטול המכר ; הוראות סעיף זה יחולו אף על ביטול כאמור.

fantom

New member
מובן ../images/Emo47.gif

למדתי משהו היום בזכותך אמרתי שני לא כל כך מבין בזה ובזכותך החכמתי קצת המון תודה

למעלה