אנגיומיוליפומה

eidan888

New member
אנגיומיוליפומה

שלום, אני בת 39 ולאחר כאבים שהופיעו אצלי בבטן מתחת לקיבה,במיוחד לאחר האוכל - נשלחתי לעשות אולטרא סאונד בטן. התוצאות הראו כי אין אבנים בכיס המרה,אבל מצאו דבר אחר: תוצאות הבדיקה, הכליה הימנית-תקינה,ללא עדות לאבנים או להדרונפוזיס. הכליה השמאלית- תקינה, ללא עדות לאבנים או להדרונפוזיס. אבל מצאו לי גם : אנגיומיוליפומה בקוטר 1.7 ס"מ בחלק העליון של הכליה. יש לי כמה שאלות: 1) מה זה אומר? האם זה מסוכן או ממאיר חס וחלילה? 2) האם זה קורה ממאמץ פיזי? 3) האם ישנה דרך למנוע את גדילתו? 4) האם לגודל כזה צריך לוודא שוב ולבצע בדיקת C.T ? 5) אם הגוש יגדל , האם צריך לנתחו? תודה רבה.

אנגיומיוליפומה

כאבי בטן עליונה לאחר אוכל- יתכן מאוד וקשורים לאבנים בכיס המרה, ולצורך זה בוצעה בדיקת האולטרסאונד. אל הממצא בכליה יש להתיחס כאל ממצא מיקרי שלא היה מתגלה לולא האבנים בכיס המרה. מדובר בגידול שפיר שאינו מסוכן בגודל הזה. אין קשר למאמץ פיזי. הסכנה העיקרית בגידולים מסוג זה הינה כאשר הגידול מתפתח וגדל, לעיתים מתרחש דמם ספונטני לתוך הגידול. אין צורך בהתערבות ניתוחית בגידול בגודל הזה. את צריכה מעקב של רופא אורולוג שיפנה אותך למעקב באולטרסאונד על מנת לעקוב אחרי הגודל. לגבי האבנים בכיס המרה וכאבי הבטן- חיזרי אל הרופא הכירורג שלך שייעץ לך לגבי הצורך בניתוח כיס המרה. בברכה

למעלה