אנגלית

אנגלית

התחלתי הסמסטר תואר שני ובלשון המעטה... האנגלית שלי לא משהו. הבעיה ה"יחידה" שלי היא בשיחה וכתיבה וכשכל היום מתרוצצים מסמינר לסמינר באנגלית העניין מתחיל להעיק... רציתי להתייעץ עם מי מחברי הפורום שלקח קורסי אנגלית למיניהם, מה לדעתכם השיטה העדיפה - בתי ספר ללימודי שפות כמו ברליץ ודומיהם או מורים פרטיים, או שמא יש למישהו רעיון יותר מוצלח? אני פשוט לא יודעת עד כמה כל אחת מהאפשרויות תוכל באמת להכין אותי לאנגלית ברמה אקדמאית גבוהה, לצורכי הצגת מאמרים, שיחה עם אורחים מחו"ל וכו... תודה מראש על העזרה
 

22ק ו ס ם

New member
לדעתי הכי טוב זה להמשיך מה שאת עושה

לאט לאט האנגלית תשתפר. אם את קוראת ומאזינה הרבה לאנגלית אז זה טוב. גם לא להתבייש לשוחח באנגלית גם אם היא לא מושלמת.
 

RoyceGracie

New member
אנגלית, אנגלית...

כאחד שבכרכור מחצבתו האנגלית איננה שגורה, גם אני לקחתי אינסוף קורסים. סיכומם מזוית הראיה והניסיון האישי לגמרי יוצגו להלן: א. הקורסים באוניברסיטה לא תורמים הרבה. בטח שלא לניהול שיחה וכתיבה באנגלית (עברתי את אלו של תואר ראשון ושני). ב. יש קורסים בתארים מתקדמים שמיועדים לשפר את יכולת הכתיבה. לא לקחתי כך שלא יכול לומר. לעומת זאת, ג. לקחתי מורה פרטית ולמדתי פעם או פעמים בשבוע במשך כמעט שנה. לא הרגשתי שאני מתקדם יתר על המידה. לפחות לא לרמה המתוארת על ידך שהיא גם היתה המטרה שלי. ד. לקחתי שני קורסים בברליץ. רק מילים לא טובות יש לי עליהם. למרות הצגת הפירסום באשר ללמידה יחידנית בסביבה אנגלית תומכת וגמישות בהתאם לצרכים, הרי שכל אלו לא באו לידי ביטוי. התוכנה שלהם לא גמישה, עם קשיי זיהוי וההתקדמות שם חסרת משמעות. אני חש שממש בזבזתי שם את הזמן. מצד שני שמעתי על לפחות אדם אחד שהיה מרוצה מהם וחש ששיפר את האנגלית שלו. יש כמובן עוד דרכים, הרי אנו מכירים אוטדידטים שלימדו עצמם שפה, בעזרת ישיבה עיקשת מול טייפ (פעם) או טלויזיה (היום) הקשיבו, סיכמו, רשמו מילים ולמדו אותן בע"פ. אני פשוט לא משתייך לקבוצה זו ולא יכול ללמוד כך שפה. או שאולי חסר לי את הנכונות למאמץ. מצד שני, הקריאה האינסופית של מאמרים שכולם בנוצרית מדוברת, שיפרה מאד את הקריאה אבל לא קידמה בכהוא זה את יכולת הדיבור. בעקבות המצוקה הכוללת (חוסר היכולת לנהל שיחה אקדמית ראויה לשמה, חוסר יכולת לכתוב מאמר באנגלית ולא בעברית מתורגמת), הובילה אותי למסקנה שהדרך הטובה ביותר הינה לעשות שנה במרחבי ארה"ב ולו כדי ללמוד לדבר כראוי. לכך הוסיף המנחה: אז תעשה גם פורט בהזדמנות זו....". התוכנית הגאונית ירדה לטימיון עקב אורית. ריבה נאה שהפכה לחברתי ואת האנגלית למשנית. עם זאת, ולמרות אורית, הרי שאני באמת חושב שללמוד אנגלית, לצרכים שלנו - צריך פשוט להיות בחו"ל. או ללמוד שם מלכתחילה, או לעקור לשם לשנה לפחות. כל זאת אם רוצים להתקדם באקדמיה. אם אין לך כוונות כאלו והכוונה הינה רק לסיים תואר שני. הייתי פשוט עובר את הקורסים הנדרשים בתואר ובזה מסיים. לדעתי הצעה זו נכונה בכל מקרה לשלב זה. קודם גומרים את תואר שני. ואז, אם יש כוונה להמשיך לתואר שלישי שווה לחשוב על מה שכתבתי כאן. שוב פעם, זו דרכי האישית מאד. אני משוכנע שיש אחרות - אולי עדיפות ממנה.
 

מעיןבר

New member
הניסיון שלי

מאז הצבא אני קוראת בעיקר באנגלית, גם קריאה של שעות הפנאי. ככל שקוראים יותר באנגלית קל יותר להבין ולכתוב. דיבור זה כבר עניין של תרגול, אבל זה בהחלט משתפר עם הזמן. עוד דבר חביב הוא לפתוח טלויזיה בערוצים דוברי אנשלית ללא התרגום. בהאזנה ניתן ללמוד הגיה נכונה של מילים. כל זה משפר את רמת השפה בכללותה. לצרכים האקדמיים, זה תלוי תחום, אבל חשוב מאוד פשוט להיחשף לטקסטים באנגלית מהתחום המדובר. סמינרים, מאמרים וכו'. אלה מסייעים למקצע את האנגלית בתחום שלו את נזקקת. שיהיה בהצלחה.
 

seani

New member
בתואר הראשון עשיתי מנוי לעיתון יומי באנגלית

בהתחלה זה לא היה פשוט אבל לאט לאט התחלתי להבין יותר מילים ונעזרתי פחות במילון. לגבי דיבור, הייתי רואה סרטים באנגלית בלי תרגום ושר עם הדיסיקים שלי (בהזדמנות זאת אני מבקש סליחה מהשכנים שלי). אחרי התואר השני, קניתי ספרים באמזון (מידי פעם יש להם מבצע של 4 במחיר של 3) ובאופן כללי אני משתדל לקרוא רק באנגלית.
 

shay4442

New member
הנסיון שלי עם גרמנית כאנלוגיה לאנגלית

הלימודים שלי במיוחד לקראת התואר ה-2 דורשים קריאה של מאמרים וספרים בגרמנית(מה קרה לימים שאנגלית היה מספיק
) בכל מקרה לימודי שפות זרות באוניברסיטה(מתחילים ומתקדמים) התגלו כבדיחה עצובה(למי שבאמת מעוניין לנהל דו-שיח או לקריאה שוטפת) ולכן הלימוד(האמיתי שלי) שלי נעשה באופן עצמאי בעזרת ספרי לימוד,סרטים עם כתוביות, וצפיה שוטפת בערוצים הגרמנים אמנם בהתחלה היה קשה לעקב אבל לאט לאט לומדים לפרק את המשפטים למילים ואת המילים המחוברות שלהם למילים בודדות(מסתבר שפרסומות שבאופן עקרוני מופנה למכנה המשותף הנמוך ביותר תוך כדי שימוש בשפה פשוטה ונקודתית דואגות שנבין במה מדובר מאוד עוזרות ללמידת השפה........) -קל זה בטוח לא, ולעיתים אף מייגע אבל סבלנות ושקידה מביאה לתוצאות
 
למעלה