אנדומטריוזיס באף?!?!?!

ליה1997

New member
אנדומטריוזיס באף?!?!?!

אז ככה.... לפני כמעט שנה בערך החלו לי דימומים חוזרים ונשנים באף בהתחלה אמר לי מומחה בשיבא שזה בטח בגלל ההורמונים ושזה יעבור ... לא עבר ורק לפני שבוע הלכתי למומחה אף אוזן גרון שמצא סוג של כיבים או נגעים באף שצריך לצרוב. שאלתי אותו אם יש קשר לאנדו' והוא אמר שיכול להיות אך זה נדיר במיוחד.... לכן אני צריכה לגשת לקפלן לצרוב את הנגעים האלה ועל הדרך אבקש שיקחו דגימה . אם זה אנדו' מה אני אמורה לעשות??? ואיך לעזאזל זה הגיע לשם???

שמיץ1

New member
היי ליה!

האא"ג עשה רינוסקופיה? (בדיקה שבה מחדירים דרך האף צינורית דקה וגמישה שבקצהה מצלמה).
אם כן, והוא ראה משהו שיכול להיות מוקד אנדו', הייתי מבקשת ממנו את הצילומים (שאני מניחה שהוא עשה) ומראה אותם למומחה אנדו'. נראה לי שחשוב להתייעץ עם מומחה אנדו' לפני שעושים משהו. ייתכן שיהיו לו הצעות טיפול שונות, כי אני מניחה שהאא"ג מבין באנדו' הרבה פחות. כמו כן, חשוב לבקש שיעשו ביופסיה, ולהדגיש שיבדקו ספציפית האם מדובר באנדומטריוזיס. דרך אגב, בדר"כ עושים את הבדיקות באף ממש לפני מחזור, כי אז הנגעים אמורים להיות גדולים וברורים יותר.
למיטב הבנתי, דימומים מהאף יכולים להגרם גם בגלל שינויים הורמונליים, בלי קשר לאנדו', ולכן חשוב לוודא האם מדובר במוקדי אנדו' או לא.

תרגישי טוב, יקירה. רק בריאות.

למעלה