אנדומטריוזיס וחום, האמנם?

ענבל ח1

New member
אנדומטריוזיס וחום, האמנם?

שלום בנות,לפני קצת יותר משנה וחצי הפסקתי גלולות אחרי הרבה שנים ואז התחילה ציסטה ועוד נגעים של אנדו׳ שהתגלו עם תחילת טיפולי פריון. כמו כן יש לי נוזל בחצוצרה שהבנתי שמקושר לאנדו׳. לאחרונה, שמתי לב לתופעה חוזרת שזמן מחזור יש לי חום עם כאבי גוף כאילו של שפעת (זה מעבר לתסמיני הכאבים בזמו יציאות שיש לי מהאנדו׳).האם החום זה דבר שייתכן שקשור לכך? מוכר לכן?כמו כן, בקרוב אעבור כריתת חצוצרה עם נוזל וכשהייתי בייעוץ אצל פרופ׳ רבינוביץ׳ הוא ייעץ לי לו לגעת באנדו׳ בניתוח כי הוא לא מפושט וכי תפקוד השחלות שלי בטיפולים גם ככה לא משהו אז שלא ייפגע יותר...המנתח שלי יהיה גולדנברג ורבינוביץ אמר לי למסור לו לגבי המלצתו לא לגעת באנדו׳.האם יש צורך שאלך למומחה כמו שינמן כדי שיתן המלצתו לגבי ניתוח לאנדו, כן/לא? מישהי המליצה לי להתייעץ איתו כי אמרה שרבינוביץ לא מומחה לאנדו וגם לא גולדברג. מה דעתכן?תודה.

simba1231

New member
כן

החום קשור לאנדומטריוזיס, ככה גילו אצלי את המחלה (חום, בחילות, עייפות קיצונית, תחושה של כמעט התעלפות ובסוף גם הקאה כל מחזור). לגבי המומחים שאלה טובה, גולדנברג נחשב למנתח מעולה אבל לא נראה לי שהוא מומחה לאנדו.

ענבל ח1

New member
תודה רבה

שמיץ1

New member
בהחלט

הייתי ממליצה לך להתייעץ עם מומחה אנדו' כמו שיינמן, קאופמן או סוריאנו. גם אם אנדו' לא מפושט יש לעיתים המלצה לנתח. יש עדויות לכך שניתוח מוקדם יכול למנוע החמרה של המחלה בגיל מאוחר יותר.
ייתכן מאוד שהחום קשור לאנדו', בייחוד כשאת מתארת קשר לתקופת המחזור. חום הגוף שלי עלה מאז שהאנדו' התפרץ (מ-36.4 החום הקבוע שלי הוא עכשיו 37.2). גם אני סובלת מתחושת חולי קשה סביב המחזור, כולל בחילות, הקאות, התעלפויות וכאבים מפושטים.
&nbsp
תרגישי טוב.

spirt20

New member
שאלה בשבילי ובשביל ענבל

נגעים של אנדו נמצאים באגן, האם אפשר להסיר את הנגעים של האנדו רק מהאגן ואז זה לא יפגע בשחלה?.. כי עקרונית רק צ׳יסטה אנדומטריה היא זאת שפוגעת בשחלה ואם מסירים אותה יכולה להיווצר פגיעה נוספת למה שקיים, האם זה נכון?

simba1231

New member
לא בטוחה שהבנתי את השאלה

אם השאלה היא אם אפשר להוציא רק את הנגעים מהאגן ולא מהשחלה אז אני מניחה שזה אפשרי אבל לא ברור אם יש בזה היגיון. מניחה שסביר שחלק מהכאבים יעלמו אבל חשוב לזכור שהציסטה עצמה פוגעת בשחלה כל חודש שוב. זה נכון שיש סיכוי אפשרי לפגוע בשחלות אבל לפי מה שהבנתי הסיכוי לפגיעה בשחלות נמוך ביחס לתועלת (וגם לא בהכרח פוגע יותר משאיבה בIVF), אני יודעת כמה זה מדאיג, אצלי היה צריך להוציא ציסטות משתי השחלות, נראה לי שסוריאנו כמעט התעלף כששאלתי אם אפשר לנתח רק שחלה אחת:)

spirt20

New member
היי מאמי

לי אין צ׳יסטות בשחלה/ אנדומטריה, נאמר לי שהשחלות נקיות. אין גם נגעים ברחם והחצוצרות .. אך הנגעים שלי הם באגן ומטיילים איפשהו בגוף

spirt20

New member
אני גם לא סובלת מכאבים בכלל

רק כתוצאה מטיפולי פריון עלו על הבעיה בעת נטילת הורמונים

simba1231

New member
אז זה מצב אחר

בד"כ הסיבות לניתוח הן או פגיעה באיכות החיים או בשביל לשפר את הסיכויים להרות. גם אם אין לך כאבים שווה להתייעץ עם מומחה לאנדו ולשאול אם נראה לו שזה ישפר את הסיכוי להריון.
ואגב סיבה נוספת לניתוח היא לשמור על הבריאות שלך, הנגעים האלו נדבקים לאיברים ויכולים לגרום לנזק בכליות, במערכת השתן ועוד... אגב, גם אם כרגע מומחה אנדו' לא ממליץ על ניתוח חשוב להקפיד לעקוב עם השנים במחלה היות והיא יכולה להחמיר.
מקווה שהפעם הבנתי...

spirt20

New member
כן מאמי הבנת

עקרונית אם ננקה את הנגעים באגן המצב יכול לשפר את הפריון מאחר ויש מצבים באנדו שמספיק נגעים באגן בשביל להרוס את הזרע ולמנוע השרשה( שוב לא אצל כולן, יש מלא חולות אנדו ללא בעיות פריון). הייתי אצל מומחה לאנדו... כרגע אין צורך בניתוח וכמובן שאני אעקוב אחרי המחלה

זואילי

New member
הי

גם אני מצטרפת להמלצה כן ללכת לייעוץ אצל רופא אנדו.
בעבר השם של גולדנברג היה פה חם יותר מאשר היום. בעיקר כמנתח.
כיום השמות שהוזכרו - הם המנוסים עוד יותר ואלו שגם מנהלים מרפאות אנדו, מה שגולדנברג לא..
ובאופן אישי, מנסיון מאוד לא נעים עם רבינוביץ - אני לא הייתי סומכת על שום מילה שלו... אז גם הייתי מליצה לך ללכת לסקנד אופיניון אצל רופא פוריות נוסף. כזה שעובד עם אנדואיות וכזה שגם מתייחס לאנדו ובקשר עם רופאי האנדו בזמן טיפול.

aa02

New member
פרופ׳ גולדנברג

על סמך איזה מידע את אומרת בביטחון שסוריאנו, שיינמן ושות׳ מנוסים יותר מגולדנברג? אני חושבת שלא שומעים על גולדנברג בהקשר של מומחה אנדו׳, כי הוא בחר שלא ״ללוות״ אותנו מאובחנות האנדו׳ באופן שוטף, אלא רק לנתח. אבל אולי אני טועה...
בנוסף, לפי מיטב הבנתי, ברגע שיש אנדומטריומה ההסתברות שיש גם נגעים והידבקויות באגן היא גבוהה והרי אנחנו יודעות שלא ניתן לדעת בוודאות את החומרה עד שלא מבצעים לפרסקופיה. לכן, אם יש אנדומטריומה בגודל של למעלה מ- 4-5 ס״מ ומחליטים על ניתוח להוציא אותה, אז למה ללכת לייעוץ נוסף? לדעתי צריך לבחור את המנתח הכי טוב שיש ולפי בדיקות שביצעתי (עברתי 2 ניתוחי לפרסקופיה) גולדנברג עדיין נחשב למנתח מעולה ובעל ניסיון.

שמיץ1

New member
כמדומני

אף אחד לא אמר שפרופ' גולדנברג הוא לא מנתח מעולה. הוא אכן כירורג מעולה, שבחר לא לעסוק ספציפית באנדו' - זכותו המלאה.
בכל מקרה, גם עם מומחה אנדו' ממליץ על ניתוח, תמיד כדאי לשמוע חוות דעת נוספת ולהתרשם מכירורג נוסף. חלק מהעניין זה גם כימיה מסוימת עם המנתח שעוזרת בעיקר בשביל השקט הנפשי של המטופלת. מה גם שסביר כי מנתח שמקדיש עצמו לטיפול בחולות אנדו' יראה וינתח יותר חולות אנדו', ולכן נסיונו בתחום הספציפי הזה עשוי להיות רחב יותר.
&nbsp
&nbsp

זואילי

New member
כתבתי כך כי כל האחרים

מנתחים גם בציבורי ומנהלי מרפאות אנדו.
אין לי ספק בהיות גולדנברג מנתח מצויין, רק שעצם זה שהוא בוחר לא ללוות מאובחנות אנדו, לדעתי האישית די משאיר אותו מאחור. גם מבחינת מספר ניתוחי אנדו וגם מבחינת היכרות יותר מעמיקה עם מצבים.
ויכולה לספר לך שהוא נמנע מלגעת בכמה מחברותיי האנדואיות כי המקרה שלהן היה גדול עליו. ואלה בנות שנמצאות כאן...

למה ללכת ליעוץ נוסף? כי תמיד זה טוב וכדאי כשמדובר על ניתוח. כדי לראות אולי יש בדיקות מקדימות להשלים שישפכו עוד אור על המקרה. כדי לדעת מראש אם צריך עוד כירורגים מתחומים אחרים ועוד.

אני אישית תמיד שומעת כמה חוות דעת, ואף התייעצתי עם הרב פירר. גם כשידוע לי שאני הולכת לרופאים בעלי שם.

aa02

New member
אני לגמרי לא נגד חוות דעת נוספות אלא בעד

אך שימו לב שהתייחסתי למקרה מאוד ספציפי שבו כמעט ואין ספק גם בספרות העולמית - אנדומטריומה מעל 4-5 ס״מ מומלץ להוציא.
גם אני הייתי אצל פירר והוא ממליץ בארץ על רופא אחד מבין השלושה. לא נראה לי שהופך את האחרים לפחות טובים

ואגב, לי היה ניסיון מאוד לא טוב עם רופא בעל שם, אז הם לא עושים עלי רושם...
רק בריאות ושלא נצטרך לפרנס מנתחים ורופאים!!!!

שמיץ1

New member
בדיוק מהסיבה הזו

שווה להכיר כמה רופאים ולקבל החלטה מושכלת יותר לגבי בחירת מנתח.

למעלה