אנדומטריוזיס

• פותח הנושא gui1
  • פורסם בתאריך

gui1

New member
אנדומטריוזיס

לפני שבוע עברתי ניתוח בפרלפרסקופיה והתגלה לי אנומטריוזיס בדרגה של 4 [ הכי גבוה ] ועכישו ממליצים לי על טיפול הורמונלי והפסקת מחזור האם יש משהו בהומאופטיה שיכול לעזור לי ?

שלום לך ותודה שבאת

ברשותך אסביר מעט לטובת כולם מהי לפרסקופיה ואנדומטריוזיס. לפרסקופיה = בדיקה של חלל הבטן באמצעות טכניקה אנדוסקופית ( מבנה צינורי המורכב מסיבים אופטים ) . בדרך כלל הבדיקה מתבצעת בהרדמה כללית. לאחר שהעור חוטא, נעשה בו חתך קטן, בדרך כלל בטבור. לאחר מכן האנדוסקופ מוחדר אל חלל הבטן ודרכו הרופא יכול למצוא את מה שהוא מחפש. דרכו ניתן גם לקחת ביופסיה ( דגימה רקמתית ) לבדיקות מעבדה ואפילו לבצע פעולות כירורגיות. אנדומטריום = רירית הרחם, הרפידה הפנימית של גוף הרחם, שבאופן נורמלי מתעבה בכל חודש לאחר תום הווסת. אם האישה אינה נכנסת להריון במהלך המחזור הזה, רוב הרקמה המעובה נושרת ונוצר דימום שהוא הווסת החודשית. אנדומטריוזיס = זהו מצב פתולוגי שבו חלקים מהרקמה האנדומטרית חורגים אל מחוץ לרחם. בדרך כלל התופעה מוגבלת אל חלל הבטן או לשטח החיצוני של האיברים שבסביבה. הרקמה האנדומטרית שחרגה מגבולותיה נדבקת אל השחלות ולרצועות התומכות את הרחם. לעיתים נדירות היא נדבקת אל השטח החיצוני של המעיים, לשופכנים, לשלפוחית השתן, לנרתיק וכו'. לעיתים נדירות היא אף עלולה להגיע עד לריאות. מאחר והרקמה הזו מגיבה אל אותם הורמונים שהרחם מגיב אליהם, היא מדממת במהלך הווסת וגורמת לעוויתות, כאב, גירוי והיווצרות של רקמה צלקתית. סיבוכים שעלולים להיות הם הדבקויות בין איברים פנימיים שברגיל אינם מחוברים זה לזה. זה עלול לגרום להפרעה בתפקודם של האיברים. הטיפול הקונבנציונאלי עבורה הוא - דיכוי של פעילות השחלות והאטת צמיחת הרקמה האנדומטרית וכולל הורמונים שונים המשפיעים על הפעילות ההורמונלית במוח ובמערכת הגניטלית. צריבה בעזרת לייזר, או מכשיר חשמלי אחר. פרוגנוזה - בדרך כלל יש הכרח לנתח, כאשר בניתוח מוסרת רקמה גדולה ככל האפשר, תוך התחשבות בעתידה הילודי של האישה. בדרך כלל התופעה חוזרת על עצמה ובנוסף יש צורך לעיתים בטיפולים הורמונליים כדי לאפשר הריון. רק כריתה מוחלטת של השחלות תמנע את הישנות התופעה ( אבל מי מעוניינת בכך ). זה יומלץ רק אם יש כאב שאינו מגיב למשכחים או שאין תוכניות ללדת. עד כאןזה קופת חולים. מבחינה הומיאופתית התופעה מעניינת הרבה יותר ועת עתה אסתפק בשאלה החשובה מכל - איך קורה שאיבר שנקרא רחם רוצה להשתלט על כל הסביבה ולמעשה רוצה להפוך את הגוף כולו לרחם ? בשלב הזה אינך יכולה לענות לי. זה כמו למשל לבצע הרחבה של הבית תוך פלישה אל החצר של השכנים. הרעיון המרכזי הוא תחושה שהמקום צפוף לי, קטן לי, איני מרוצה מהמקום שלי ואני רוצה לנוע הלאה. יש נקודות רלוונטיות נוספות שצריך לבדוק, כמו ממתי הופיעו התופעות ( לא האבחנה ), האם זה משפחתי, האם את נשואה, מה מצבם התפקודי של שאר מערכות גופך תרופות שנטלת או עודך, מצבך הנפשי ונסיבות חייך וכו' וכו'. בכל מקרה כדאי מאוד להפגש ולהבין מה קורה איתך. אם יש לך שאלות נוספות אני לרשותך. ברכות ושפע מכל טוב. אלישוע.

gui1

New member
תודה רבה על התשובה

לצערי אצלי המחלה גרמה להדבקויות בכל האגן לשלפוחית ואפילו למעי מגיל צעיר סבלתי מכאבי בטן חזקים וניסיתי טיפול סיני לכאבים [אני מטפלת ברפואה הסינית כך שיש לי ניסיון בטיפול אלטרנטיבי] וכן נטרופטי ואפילו טיפלו הומאופטי שדווקא הקל משמעותית אבל עקב ציסטה ניתחו אותי ואז התגלתה סוף כל סוף הסיבה לכאבי המחזור ועכשיו אני מעוניינת לטפל בה לפי הרפואה הסינית הטיפול הוא לפחות 8 חודשים ולמעשה הוא כמו הטיפול המערבי צמחים המדכאים אבל אין טיפול מהשורש מה שלדעתי הרפוה ההומפטית יכולה לעזור אני בת 32 גרושה בלי ובשנה הקרובה אני לא כוונות להרות אז השאלה עדיין עומדת האם יש לך ניסיון בפומולת "פטנט" הספציפית לנושא זה

שלום לך

- "אז השאלה עדיין עומדת האם יש לך ניסיון בפומולת "פטנט" הספציפית לנושא זה" ? - נסחי את שאלתך שוב בבקשה כי יתכן שלא הבנתי אותה.

gui1

New member
מאד פשוט

גם דנה צודקת ואם אחדד אז האם יש ניסיון ספציפית לנושא הזה .כי הבטחות ותהיות יש לי למכביר השאלה אם מתוך הניסיון שלך יש פתרון ?

תודה ששבת אלי.

לא הייתי כותב את כל מה שכתבתי אילו חשבתי שלהומיאופתיה אין מה להציע לך. בנוגע לנסיון אענה לך כך וזו אינה התחכמות אלא האמת שלי - אין זה משנה לי מהי הבעיה איתה פונים אלי. אני מטפל באנשים ולא בשמות מחלה. ולא אני הוא הרופא אלא גופך. הוא זה שמלכתחילה גרם לתופעה והוא היחיד שיכול להפסיקה בעזרת רמדי מתאימה ובהסכמתו. בשלב הראשון עלייך להגיע ולספר בכנות את סיפורך ועל פיו אוכל לבחור לך רמדי נכונה. עם זאת איני יכול לצערי להבטיח לך כלום פרט לכך שאתן לך את המיטב שבי. בהומיאופתיה אין התמחות בנושא מסויים, כל אחד שטוען שהוא מומחה לתופעה מסויימת אינו הומיאופת. ההתמחות היא בני אדם. יש בן אדם שחולה באנדומטריוזיס כאשר הדגש הוא על "אדם". אין שני אנדומטריוזיס דומים |! ואדם אחד אינו גוזר את סיכויי האדם הבא, כל פעם זה מחדש וזה מה שמלהיב במקצוע הזה. ואותך לא פגשתי עוד מעולם. שבוע טוב. אלישוע.

gui1

New member
אני תמיד חוזרת

השאלה האם להתחיל את הטיפול ההורמנלי או לא ? תוכל לקחת ארחיות על כזו תשובה?

בשלב הזה

איני יודע מהו מצבך לאשורו, באיזה דרגה התופעה מפושטת, כמה וכיצד היא מגבילה אותך, מה הרופאים מציעים, כמה זה נמשך, וכו'. הבעיה אינה הטיפול ההורמונאלי שתקחי או לא תקחי, זו לא הנקודה המרכזית אלא הנטיה לאנדומטריוזיס. הומיאופתיה עוסקת בעולם הסיבות והנטיות. אני הומיאופת לא קוסם. אם כבר בשלב זה את תובעת ממני הבטחות אני חושש שלא נתקדם הרבה מעבר. ברכות ושפע מכל טוב. אלישוע.

gui1

New member
לא תובעת חו"ח

פשוט יש ככ הרבה חובבנים שתש כוחי ולכן נאלצתי להשמש בשפה קשה אבל כמובן שאין נימה אישית

למעלה