אנדומטרין - מישהי מכירה?

שלי87

New member
אנדומטרין - מישהי מכירה?

הרופא המליץ לקחת בכל שבועות ההריון את התרופה (שאגב מדובר ב100 מ"ג פרוגסטרון) אבל היום כשפתחתי אותה וקראתי את העלון לצרכן כתוב לא להשתמש אחרי שבוע 12 להריון. ואני בשבוע 12. מה לעשות? הרופא טעה? (אגב הרופא - מדובר בפרופ' מאוד ידוע אליו הגעתי באופן פרטי לאחר המלצות הפורום הזה ופורום הריון לאחר אובדן, ואני מאוד מרוצה ממנו) האם שוב לחפש חוו"ד נוספת? מה אתן אומרות?

אנדומטרין? למה לא אמרת קודם?

התרופה הזו בהחלט מוכרת. מדובר בצורת תמיכה די ותיקה ואמינה, ונוחה יחסית לשימוש, רק שהיא מייצרת ג'יפה כמו כל התמיכות הוגינליות. בד"כ באמת לא מקובל לתת אותה אחרי שבוע 11-12, כי יש סברה שתוספת פרוגסטרון בשלב הזה של ההריון עלולה לגרום למומים אצל עוברים ממין נקבה (אני לא יודעת עד כמה זה מוכח). עכשיו, למה בכל זאת הורו לך להשתמש בתכשיר? תראי, תמיכת פרוגסטרון זה נושא מאוד שנוי במחלוקת והנסתר רק על הנגלה. לא תמיד יודעים איך ולמה זה עובד ואיזה השפעות יש. לכן ההמלצות שמופיעות בעלון הן לא שחור ולבן, ויש מקום לשיקול דעתו של הרופא, במיוחד כשמדובר במומחה ברמה הזו. כנראה שהרופא שלך חושב שבמקרה שלך הסיכוי שהתכשיר יעזור לשמור על ההריון, עולה על הסיכון שכרוך (או כרוך לכאורה) בשימוש בו. אם את לא רגועה, זכותך המלאה להרים אליו טלפון ולשאול אותו את השאלה הזו (וכמו כן, למה שהתמיכה לא תהיה בזריקות, דלפחות חלקן נחשבות לבטוחות יותר), ואני בטוחה שהוא יתן לך תשובה מספקת. המון המון
ואל תשכחי לעדכן, עתליה

למעלה