אנדורה

Al DiMeola

New member
אנדורה../images/Emo26.gif

פעם קודמת לא קיבלתי תשובה אז אני מנסה שוב
-האם אתרי הסקי מקושרים ביניהם, ומאפשרים מעבר תוך כדי גלישה/רכבל? 2-האם יש שם קלאב מד? 3-האם יש שם מס' נורמלי של מסלולים אדומים? תודה

yaircarel

New member
באנדורה יש 4 אתרי סקי

שניים קטנים. שניים בינוניים והם לא מקושרים ביניהם חוץ משני האתרים הבינוניים סלודאו ופאס דה לה קאסה אשר יש בינהם חיבור (אני לא מצאתי אותו). הם נמצאים על סקי פאסים נפרדים. יש את הסקי פאס הכללי של אנדורה שמאפשר לגלוש בכל האתרים. אבל אם אתה לא מתקדם מטורף שמרגיש לא טוב עם פחות מ 200 ק"מ ליום תחת המגלשיים יהיה לך שפע של סקי טוב. אני הייתי בפאס דה לה קאסה לפני שנתיים והיה ממש מצויין. אפשר גם ורצוי לארגן את החופשה לבד כך שיכללו יומיים שלושה בברצלונה כי זאת פשוט עיר מהממת. אגב להגיד לעשות סקי באנדורה זה כמו להגיד לעשות סקי בצרפת. יש כמה אתרים ולכל אחד יש את הייחוד שלו. רק על תבוא עם ציפיה לקבל כמות סקי של ה trois valle כי את זה אין. מצד שני אם אתה רוצה סקי טוב מגובה עם תשתית איכותית של רכבלים מהירים והרבה תותחי שלג. מה רמת הגלישה שלך ואם מי אתה נוסע? עד כמה חשוב לך המרכיב החברתי של הקלאב מד (שאין באנדורה כולה). אגב ליד אורדינו יש מלון קטן בבעלות ישראלים אשר לפי השמועות מהווה אופציה חביבה ומפנקת. אם כי האתר הקרוב ביותר הוא קטן (סדר גודל של החרמון ביום שפותחים את כל המסלולים) אבל כמובן לפי המסורת של אנדורה עם שלג באיכות גבוהה ותשתית מפותחת ומודרנית.

Al DiMeola

New member
אממ ../images/Emo51.gif ../images/Emo26.gif

אני גולש כבר 4 שנים. חשוב לי שהאתר יהיה גדול, לא עצום (אני לא צריך 200ק"מ
) אבל בהחלט גדול. אתר בגודל החרמון ממש ממש ממש לא יספק!
(וגם לא אתר שדומה בגודלו לחרמון
). אנחנו בסביבות ה 9 אנשים אם זה חשוב. וגולשים סקי. אז השאלה שלי היא אם אחד מהאתרים הנ"ל (סלודאו ופאס דה לה קאסה) יהיו מתאימים לדרישות שלי? תודה

נולי 77

New member
שלום שלום../images/Emo39.gif

אני ומשפחתי היינו באנדורה בשנה שעברה בפברואר, ונהנינו מאד. אתר גדול ויפה. אנחנו אמנם היגענו עם נסיון של שנתיים, אבל פגשנו שם הרבה אנשים עם ניסיון רב מאד, שבהחלט נהנו ומצאו הרבה אתגר מבחינת קושי המסלולים וגודל האתר. מה שכן, כיוון שנסענו בהרכב משפחתי, אני לא יכולה לומר לך כלום על מועדונים ושאר בילויים של אחרי... תיכנס לקרוא את ההודעה שלי מלפני שנה, מתאריך 19/2 (זה דף 31 בארכיון) אני פשוט לא יודעת לעשות קישור..... בהצלחה והרבה הנאה נולי

yaircarel

New member
באיזה אתר היית נולי?

לדבי השאלה שלך פאס דה לה קאסה יכול להתאים ומספק יופי של סקי לפחות לשבוע. כמובן שלא תקבל חוויה כמו נגיד בשלושת העמקים שאתה יכול לגלוש שבועיים שלמים וכל פעם להגיע לגלוש באיזורים שלא גלשת בהם. מצד שני הייתרון באתרים כאלו הוא שאחרי כמה ימים של תגליות אפשר להתחיל לחרוש את המסלולים הכי כיפיים, ולהתחיל לגלות כל מיני קיצורים עיקופים ו off piste מגניבים. כמובן חשוב מאוד לציין ולכן אני חוזר על כך שלא מדובר על אתרים ם רכבלים גרוטאות כמו בחרמון או ביעדי סקי משניים אלא מדובר באתרים מהרמה הראשונה באותה קלאסה של צרפת, איטליה, אוסטריה וכאלו.

נולי 77

New member
../images/Emo39.gifהיינו באתר שנקרא Grau Roug

אם אני זוכרת נכון איך כותבים..... אתר נחמד ומטופח, שמחובר לפאס דה לה קאסה שנמצא מעברו השני של ההר. לא יודעת עד כמה האתר מוכר בישראל. היינו שם שבוע ולא שמענו בכלל עברית - לא באתר, לא במלון ולא בעיירה.... בשנה שעברה זה היה זול משמעותית מאיטליה / שוויץ /צרפת לא יודעת מה קורה השנה, עוד לא התחלתי לבדוק, ומקווה שנוכל בכלל להרשות לעצמנו... נולי

yaircarel

New member
באמת הוא לא מוכר בארץ

אנחנו היינו בפאס דה לה קאסה ולא שמענו אפילו פעם אחת עברית. בהחלט אתר סקי חביב אם כי בגראו יש רק מלון אחד וזהו. נכון?

למעלה