אנדו וטיפולי פוריות מפרכים

• פותח הנושא bis7
  • פורסם בתאריך

bis7

New member
אנדו וטיפולי פוריות מפרכים

היי בנות,
אני ובעלי מנסים להרות כשנתיים ושבעה חודשים.
בשנה הראשונה ניסינו לבד ואז הייתה לי ציסטה דרמואיד שעשיתי ניתוח לפרוספקויה ואז ראו שיש לי אנדומטריוזיס קל וצרבו לי כמה מוקדים.
יש לי את כל התסמינים אבל לא נבדקתי במרפאת מומחה לאנדו.
העניין הוא שהתחלנו טיפולים: עשינו 7 סבבים עם כדורים משרי ביוץ עברנו לשלב הבא של הזרעות( עשינו החודש הזרעה ראשונה ) והרופא אמר שכדי לאשר הפריה צריך 3 סבבים של הזרעות.
אבלללל
הזרעות לא מתאימות לי, לחולות אנדו הטיפול המתאים ביותר הוא הפריה. יש לכן מושג מה אני יכולה לעשות כדי שיאשרו לי לעלות שלב כבר עכשיו?
הזרע של בעלי יותר ממושלם, ומשהו בי מעכב אותנו. אני ממש אובדת עצות. מרגישה שההזרעה האחרונה הייתה מיותרת.

simba1231

New member
כמה דברים

היי,
קודם כל שווה כן להיות במעקב של מומחה/ מרפאת אנדו' כי למחלה הזאת יש השפעה על הבריאות שלך מעבר לעניין הפוריות וגם זה דבר חשוב :)
לגבי הטיפולים, את מטופלת אצל מומחה פוריות? 7 סבבים עם כדורים נשמעים לי המון, במיוחד למישהי עם אבחנה של אנדומטריוזיס... בכל מקרה שווה אולי להתייעץ לגבי עניין הטיפול בפורם פוריות הפעיל מאוד, בטוחה שיוכלו לעזור יותר.
אכן זה נוהל של קופות חולים לעשות 3 הזרעות לפני מעבר לivf, אני מבינה את הלחץ בזמן ואת הייאוש (ממש מבינה...) אבל אני לא יודעת שזה אכן טיפול שלא מתאים לחולות אנדומטריוזיס. שווה לנסות, ברור לי שמיצית מזמן את העניין ואת רוצה לעבור לתותחים הכבדים אבל אם יש סיכוי שתצליחו להרות בהזרעה אז חודשיים זה כבר באמת "בקטנה".
וחוץ מזה ממש מבינה לליבך, ברור לי שהסבלנות שלך בטוח נגמרה מזמן... שולחת חיבוק גדול מרחוק. מקווה שההריון התקין נמצא ממש מעבר לסיבוב הקרוב

Shor18

New member
תוכלי להמליץ על רופא כזה במרכז

? נאם בר חווה נשחב?

simba1231

New member
רופא פוריות או אנדו?

בר חווה מומחה פוריות (ממה שאניניודעת מאוד נחשב ומאוד מומלץ) עוד שם שאני מכירה זה ד"ר אליצור שגם הוא מומחה פוריות. לא מכירה את שניהם אישית...
&nbsp

aa02

New member
אצלי...

ויתרו על שלב ההזרעון והתחלתי ישר עם IVF. מומחה הפוריות פשוט כתב הפניה וציין שהסיבה היא אנדומטריוזיס ואישרו לי את הטיפול בלי שאלות מיותרות. אני בקופת חולים כללי. אני לא יודעת מי רופא הפוריות שלך אך מציעה לך ללכת לכזה שגם מבין באנדו׳ ומתייחס אליו.
אגב, אני לא יודעת למה את אומרת שההזרעה האחרונה היתה מיותרת, כי ישנן לא מעט נשים שסובלות מאנדו׳ והצליחו להיכנס להריון ספונטני אז אולי גם הזרעות יכולות לעבוד לפני התותח הכבד. אל תשכחי שטיפולי פוריות גם מחמירים את האנדו׳. במקרה שלי הוחלט ישר על IVF בגלל השילוב של חומרת האנדו׳, גיל (39) והייתי אחרי ניתוח לפרסקופיה.

lozy

New member
אצלי ישר הפנו לIVF אבל כל אחת והמקרה שלה בכל מקרה שווה

להתייעץ עם רופא פוריות שמומחה באנדו ולא מומחה רגיל יכול להיות שהוא יוציא לך הנחיה לעבור ישירות לIVF. כמו כן להמשיך להיות במעקב אצל רופא אנדו לראות שהטיפולים לא מחמירים אותו.
במסגרת הטיפול חולות אנדו מקבלות כל מיני הנחיות שונות באם תגיעי לIVF לפני שאיבה מקבלים אנטיביוטיקה כי יש חשש יותר גדול מזיהומים.
ובין הטיפולים מקבלים גלולות חייב לעקוב אחרי זה.

למעלה