אנדו כמעט ללא כאבים

• פותח הנושא awrl
  • פורסם בתאריך

awrl

New member
אנדו כמעט ללא כאבים

שלום לכן,
אני חדשה כאן. אובחנתי לפני כמה ימים ע"י דוקטור קאופמן בבית חולים אסותא.
האמת שכבר הרבה זמן אני חושדת שיש לי אנדו, כי אחותי אובחנה גם. הגעתי אליו כי היו לי כאבים ממש חזקים לפני כחודש.
אשמח להתייעץ איתכן...
בפגישה אצל הרופא (שהוא ממש ממש נחמד וקשוב!) הוא מצא ציסטות שמתאימות לאנדו בגודל קצת חריג.
הוא המליץ על ניתוח.
נכון לעכשיו אני לא מרגישה כאבים עזים בזמן המחזור. אפשר לומר שכאבים עזים תוקפים אותי בערך פעמים בשנה בממוצע.
וזה אף פעם לא בזמן המחזור עצמו, אלא בביוץ, לרוב זה עובר תוך כמה שעות בודדות.
יש כאן עוד מישהי שהמצב שלה דומה?
עם אנדו ובלי הרבה כאבים?

ועוד שאלה, מישהי פה נותחה כבר אצל דוקטור קאופמן?
אשמח לשמוע חוות דעת.

תודה רבה!!!!

aa02

New member
לא ממש דומה אבל...

אני שנים חייתי עם אנדומטריומה קטנה וכמעט ללא כאבים ולכן שלא בחוכמה רבה התעלמתי מהמחלה. יאמר אולי לזכותי שגם אף אחד לא טרח באמת להסביר לי את ההשלכות של המחלה, בין היתר, על הפוריות. כשהיא גדלה ועברתי לפרסקופיה התגלתה חומרת האנדו׳. בלאגן אחד שלם
כך שהעדר כאבים לא בהכרח מעיד על אנדו׳ קל. כמובן שאני מקווה שאצלך כן מעיד על כך.
אם כל הסימפטומים כרגע הם אנדומטריומה ואת לא סובלת מכאבים תכופים, אני יכולה להגיד לך שהיום בדיעבד הייתי מנסה טיפול תרופתי לדיכוי המערכת ההורמונאלית בתקווה שיגרום לכיווץ של האנדומטריומה ולא קופצת לניתוח. כל ניתוח גורם לעוד הידבקויות... אני כותבת זאת במשנה זהירות כי לא כתבת מה הגודל החריג של האנדומטריומה ואני כמובן לא מתיימרת להיות מומחית בתחום.

awrl

New member
תודה :)

תודה על התשובה :)
גודל הצ'יסטה הוא 8 ס"מ
את חושבת שאני צריכה לקבל עוד חוות דעת?

aa02

New member
לא ממש יודעת... אך מנסה...

קודם כל אני תמיד בעד חוות דעת שנייה ואפילו שלישית במקרים מסוימים

החלטה לא פשוטה בטח כשאת כותבת שאת לא סובלת מכאבים באופן קבוע. אני יודעת שהדעה הרווחת היא כי מומלץ לכרות אנדומטריומה כאשר היא מגיעה לגודל של 4-5 ס״מ (אצלך היא בגודל של 8 ס״מ) ולכן לא בטוח שתקבלי חוות דעת אחרת. יחד עם זאת, צריך לקחת בחשבון כי קיים סיכון לפגיעה ברזרבה השחלתית בעקבות הניתוח גם כאשר הניתוח מבוצע על ידי מומחה ויש לתת גם לכך את הדעת.
אגב, אני חיה עכשיו עם אנדומטריומה שמשנה את גודלה (בהתאם להורמונים מטיפולי פוריות) ושבשיא הגיעה גם ל - 5.5 ס״מ, כאשר במהלך ניתוח הוחלט כי החשש לשחלה מכריתה שלה עולה על הסיכון שבהשארתה. כך שאין לי כרגע ברירה אלא לחיות איתה גם אם היא תהפוך ״למפלצת״.

awrl

New member
באמת החלטה לא פשוטה

תודה רבה, עזרת לי מאוד

גולי7613

New member
הייתי שם

עם אנדומטריומה 6 ס"מ בשחלה אחת, ועוד 2 אנדומטריומות יותר קטנות בשחלה השניה. בא.ס. האגן היה נקי. לא היו לי בכלל כאבים ונמנעתי מניתוח. ניסיתי לדכא את התפשטות המחלה באמצעות דיקור סיני וצמחי מרפא אבל אחרי שנתיים או שלוש התחילו כאבים באזור המותן והבטן העליונה.
האנדומטריומות גדלו ל 8 ס"מ, 6 ס"מ ו- 4 ס"מ, הצטרפו הדבקויות באגן - כל זה לפי א.ס.
בסופו של דבר נותחתי על ידי סוריאנו ובניתוח צרבו מוקדים שטחיים בסרעפת, ניקו את האגן שהיה חסום בהידבקויות, כרתו את הציסטה הענקית וניקזו את שתי הציסטות האחרות.
הכאבים לא עברו אבל כן נכנסתי להריון ספונטני בנסיון ראשון שהיה (קצת יותר משנה אחרי הניתוח, לפני כן זה לא עמד על הפרק).
אני כן חושבת שיש מקום לנתח בגודל כזה של אנדומטריומות, ולעשות זאת אצל מומחה אנדו. אם בכל זאת את לא מעוניינת בניתוח הייתי דואגת לקבל טיפול ולדכא מחזור על מנת להגיע למצב כמו אצלי של אנדו מפושט שכבר גורם לכאבים (ואולי גם סיבוכים אחרים).

למעלה