אנדו- שחלה דבוקה למעי

Nice31

New member
אנדו- שחלה דבוקה למעי

שלום,

לפני כשנה בבדיקת אולטרסאונד הובחן אצלי אנדומטריוזיס קל- ציסטה בשחלה שמאל.
ומאז עברתי מספר בדיקות נוספות.
בבדיקה האחרונה נאמר לי שחלה שמאלית דבוקה למעי הגס.
ניסיתי לחפש על זה מידע באינטרנט ולא ממש מצאתי.
האם מישהי מכירה את המצב של שחלה דבוקה למעי ויודעת מה ההשלכות?
הרופא שלי לא אומר אם כדאי או לא כדאי לעבור ניתוח. מבחינתו ההחלטה היא שלי לפי רמת הכאב.
אשמח לשמוע את דעתכם....

זואילי

New member
תראי...

אצלי הרחם היה דבוק למעי. ואולי עוד איברים. כבר לא זוכרת.
ההשלכות אצלי היו שבסוףףףף אחרי 17 שנים פלוס במצב כזה - כרתו לי חלק מהמעי...
לא אומרת שזה מה שצפוי לך.
כן אומרת שצריך להתייעץ עם מומחה אנדו ולעשות בדיקות שונות ולהעריך מה המצב, ובהתאם להחליט על טיפול (ניתוחי).
צריך לעקוב אחרי זה כדי לא להגיע למצב של היצירויות במעי עד חסימה (מה שהיה לי) ובעיקר לבדוק כל כמה זמן שאין חדירה של מוקד לתוך שכבות המעי (כמו שהיה אצלי..).
זכרי שכל עוד המצב "טרי" אז גם קל יותר לטפל ולהפריד. הזנחה כמו שהיה במקרה שלי - מובילה רק לצרות.
ואם נעבור לענייני פריון - אז כמובן פה זה כבר תלוי בהאם הרית בעבר וילדת. במצב ה FSH. באיכות הביציות והעוברים ובכלל - לראות האם במצב בו השחלה דבוקה לאיבר אחר - האם נפגע ייצור הזקיקים שם?
כמובן שצריך לקחת בחשבון שאם הולכים על ניתוח שמערב גם שחלה ונוגעים בה, אז גם בזה יש סיכון לפגיעה בשחלה.

תתחילי מייעוץ אצל רופא אנדו אחד או שניים. ובבדיקות. ואז תקבלי החלטה.
בהצלחה.

Nice31

New member
היי

היי,
תודה על המענה.
אני מטופלת כבר שנה ומשהו אצל סוריאנו בתל השומר. רק בבדיקה האחרונה ראו שהשחלה דבוקה למעי. בכל הבדיקות האחרות לא ראו כי לא הצליחו לראות את המעיים בבדיקה גינקולוגית ולכן שלחו אותי לגסטרו והוא איבחן זאת. עד לפני הבדיקה האחרונה סוריאנו אמר שניתוח זה רק לפי רמת הכאב שלי ואני צריכה להחליט.
בבדיקה האחרונה ששלחו אותי אצל רופא גסטרו גילו שהשחלה דבוקה למעי. עם זה אני אלך לסוריאנו ונראה מה יגיד.
תאמת אני קצת לחוצה כי מבחינת המעיים בשנים האחרונות גם היו לי כאבים ופעם אפילו דלקת אך לא מצאו חוץ מזה עוד משהו במעיים.
אני עדיין לא נשואה ועדיין ללא ילדים. אני מאוד מאוד מקווה שלא יפגע לי בפיריון.

זואילי

New member
כן. בהחלט עדכני

ואם את מרגישה מיני תופעות שקשורות למעי אז גם עליהן תדווחי.
ותבקשי שתעקבו אחרי זה.
בין אם אולט' פרינאלי, חוקן בריום ואולי עוד המצאות.

למעלה