אנודיז לחלקי אלומיניום תעופתיים

אנודיז לחלקי אלומיניום תעופתיים

יש מישהו שיכול ללמד אותי איך עושים את תהליך האילגון

אנודייז

יש כמה חברות בארץ העוסקות בציפוי אנודייז למוצרי אלומיניום. לך לדפי זהב ותמצא. להשכלה כללית: ציפוי אנודייז, מעבר לעובדה כי מגן בפני קורוזיה, משמש בידוד חשמלי וצריך לקחת זאת בחשבון כאשר מתכוונים להשתמש בגוף המטוס כהארקה כללית. אנודייז, גם מקשה את החומר. לא תמיד הקשיית החלק מוסיפה לו חוזק!!!!! יש להזהר שלא לאלגן חלקים הדורשים גמישות מסויימת. חובה לבדוק עם מתכנן המטוס האם מותר או אסור לאלגן חלק זה או אחר. הגנה טובה נגד קורוזיה אפשר להשיג ע"י ציפוי באלודיין ו/או ציפוי נכון בפריימרים מתאימים לאלומיניום. אם תרצה יותר פרטים, אשמח לענות. שלח דוא"ל. אריאל אריאלי

תודה על הרצון לעזור אבל

אני יודע היטב את התכונות של האלומיניום המאולגן, אני גם מכיר את כל החברות שעושות אילגון, הבעיה שבכדי לאלגן חלק קטן אני משקיע כמה שעות נסיעה. והחלק הכי מבאס זה שלא לוקחים לי כסף ואני מתבייש לבוא שוב. לכן אני רוצה לעשות לעצמי כמה אמבטיות לצרכי אילגון מקומי ומחפש מישהו שמבין. דרך אגב, אילגון אינו ציפוי כלל ועיקר אלא מין "קורוזיה מבוקרת לתוך השכבה החיצונית של החומר.

אנודייז בשיטת עשה במו ידיך

יאיר, אם יש לך גישה לחברות שעושות אנודייז ואפילו עושות לך בחינם, מדוע שלא תבקש מהם להדריך אותך? אני מאמין כי אם תשכנע אותם כי מדובר בחלקים קטנים, מעט ולשימוש עצמי, יתנו לך את כל העזרה (בייחוד אם תגיד להם כי זה עבור תיקונים קלים במטוסים). ואפשר לקרוא לתהליך קורוזיה מבוקרת או ציפוי או איך שלא תרצה, החשוב היא התוצאה כי מתקבלת שיכבה עמידה לחימצון, מבודדת חשמלית והמקשה את החומר. אריאל - שעד היום לא סורב לבקשות מסוג זה.

הכנת חלקי אלומיניום לצבע

אפשר להשתמש בחומר שנקרא אלודיין שאותו מורחים על חלקי האלומיניום או טובלים חלקי אלומיניום קטנים באמבטיה של אלודיין ואחרי מספר דקות מתקבל על האלומיניום ציפוי בעל תוכנות דומות לאנודייז אלא שבגלל שהפעולה נעשית ללא חימום או ציפוי חשמלי, אין שינוי בתכונות האלומינום ואחר כך אפשר לצבוע בצבע יסוד

למעלה