אנוכיות- מה היא?

אנוכיות- מה היא?

מה היא ההגדרה או הפירוש המדוייק במילון למילה "אנוכיות"? יש לדעתכם סוגי אנוכיות? יש אדם היכול להיות לא אנוכי כלל? האם זה רגש שלילי? תודה שחר

magenta73

New member
פירוש מדויק אני לא יודעת

אתה יכול לחפש במילון... בגדול, אנוכיות זה להסתכל על עצמך, לא על אחרים. וכולנו אנוכיים בצורה זו או אחרת. לפעמים זה חלק מהאינסטינקט שלנו... לשרוד. א-ב-ל אנחנו גם לא יכולים לשרוד בלי אנשים מסביבנו. ואת זה לפעמים שוכחים... בוא נגיד שזה רגש שלילי, כמו כל רגש, רק אם הוא מוגזם.

שאלה פילוסופית משהו

אז ככה... לדעתי אנוכיות היא לעשות בשביל עצמך ו\או רצונותיך על חשבון אחרים. והסוגים מתחלקים למעשים שפוגעים באחרים ומעשים שעוזרים לאחרים, ואין אדם שלא קיימת בו אנוכיות. אז את הנקודה של מעשים שפוגעים באחרים אין ממש טעם להבהיר, כי זה די ברור לדעתי. אבל מעשים שעוזרים הם מעשים שנעשים לשם הסיפוק האישי. למשל... אהבה, שאפשר להתייחס אליה כאל אחד הרגשות שנובעים מאנוכיות, אך אני לא רואה בזה משהו שלילי... כל אחד רוצה להיות נאהב.

shaniza

New member
אבן שושן אומר

כי אנוכיות היא אהבה עצמית מופרזת ללא התחשבות בזולת אין אדם שאין בו רמה זו או אחרת של אגוצנטריות אין אדם שלא יפעל בדרכים אנוכיות לצורך השגת האינטרס העצמי וטובתו האישית לפי ההגדרה המילונית נראה כי זה אכן שלילי (איך חוסר התחשבות בזולת יכול להיחשב כחיובי) אבל בנסיבות מסוימות ולאנשים שונים סביבנו, התנהגות אנוכית לא תיחשב שלילית .

רפאל 3

New member
בין אגואיזם לאסרטיביות

האנוכיות עשויה להיחלק לשתי הגדרות: אגואיזם ואסרטיביות. האגואיסט דוגל ב-אני ואפסי עוד. האגואיסט אינו רואה את זולתו בכלל, הוא מתרכז רק במחשבה על עצמו ואינו מתחשב עם איש. זו כמובן תכונה שלילית בהחלט. האסרטיביות, לעומתה, היא התבונה להכיר את מקומי בין השאר. שמירה על זכויותי בלי לפגוע בזכויות הסובבים. זוהי אנוכיות ברוכה וחיובית. בעוד שבעיני אנשים שחסר להם אסרטיביות, כיבוד הזולת מושג דרך השפלת העצמי, מה שגורם לכך שכיבוד העצמי יהיה תלוי בהשפלת האחר. למעשה, אם נתבונן לעומק, נווכח, ששתי התכונות האלו הם דבר והיפוכו.

orrin

New member
אני בשוק אני באלם אני אמומה

שאין לך מה להגיד..... נס פח השמן.......

אורזמן

New member
אנוכיות היא

אנוכיות שורש כל רע, כולה בערות, כולה עוולות, כולה כאב וסבל. תאוות בצע, שנאה, קנאה, יהירות, תאווה... ציטוט מתוך הספר: הסודות האבודים של אטלנטיס - ילדי חוק האחד מחבר: סן ג'רמן יכול להימצא אדם ללא אנוכיות אבל זאת עבודה עצמית מאוד חזקה ויום יומית.
בהצלחה שחר בדרך

lala168

New member
אני יכולה להגיד מהי אנוכניות בשבילי

אין לי מושג לגבי הגדרה מילונית, אצלי זה עובד כך, אני מאוד אנוכית. אני אוהבת לעזור כי זה נותן לי כח. אני אוהבת לתת כי אני יודעת שנתתי ואני יאהב את עצמי יותר (ולא כי אני מחכה לתמורה). אני אוהבת להקשיב כי אני יודעת שאני אהיה יותר חכמה. אני אוהבת ללמד כי אני מגלה שאני יודעת. אני אוהבת לשתף כי אני יודעת שאני שווה הקשבה. אני אוהבת חברים כי חברים מעסיקים אותי כשמשעמם. אני אוהבת לחלק כי אני יודעת שאני משאירה מעצמי קצת בכל מקום. אני אוהבת לאהוב כי זה מחמם לי את הלב. למקרה שלא שמתם לב אצלי הכוונה אינה חשובה... אני אנוכית ועדיין אוהבת את עצמי והכי חשוב, אוהבים אותי בחזרה. אני הטיפוס הכי אינטרסנט, אולי בגלל זה עדיין לא מצאתי אהבה....

למעלה