אנוסים חרדיים,מי אנחנו?

אנוסים חרדיים,מי אנחנו?

חברות וחברים יקרים,מי לדעתכם אמור להיחשב בקטגוריה הכ``כ טהורה שלנו אנוסים?האם כל אחד או אחת שקצת נמאס להם מהאיסורים או שקשה להם לשמור על הכל ובסתר עושים עבירות כי זה כיף,אבל עדיין מאמינים באלוהים ובתורה ובדת ובטח בקרוב גם יחזרו בתשובה ,מה שלא מפריע לי בכלל,בהחלט זכותם,אך האם הם גם יקראו אנוסים חרדיים,או שכדי להתקבל לקהילתנו החביבה והטהורה ולהקראות אנוסים זה צריך להגיע באמת ממקום של הגעה למסקנה שהכל בדת בולשיט ולא רק רגעים של חולשה בעבודת האל! דעתי כמובן שאנוסים הם אלו שלא מאמינים ורק בגלל אילוצים נסיבתיים חיים כמאמינים,ולא כל אחד או אחת שבא להם להשתולל בשקט לאנוסים יחשבו,מה דעתכם?

זה לא כזה שחור ולבן

כמו שאתה מחלק את זה.אני למשל כן חושב שיש אלוהים והכל נכון רק פשוט זה לא מתאים לי.אין לי כח לכל זה.ואני לא עושה את זה כזה בשקט. עזבתי את הישיבות שהייתי בהם והתגייסתי אני גם לא מתכונן לחזור בקרוב

אוקיי

אבל אתה בכלל לא אנוס אתה הרי כפי שאתה מספר הלכת לצבא אז בכלל עשית את הצעד ויצאת מהחרדיות,אין לי אלא להחזיק לך ידיים וגם קצת לקנאות...

אבל עדיין כשאני בא לבית

אני שם כיפה ודי מסתיר מההורים שלי את העניין הזה שאני לא דתי‏!‏אז אני כן אנוס במידה מסוימת

yahv1

New member
אתה לא נקרא אנוס!!!

אם אתה חושב שהדת היא רוע חד וחלק אז פשוט תתחפף לך משם עם אשתך ועם ילדיך ותעשה מה שאתה חושב שטוב. הטענה היחידה שאתה יכול לטעון זה שאתה החלטת שהדת לא טובה בשבילך ואתה לא מעוניין להחליט ככה עבור ילדיך אלא נותן להם לגדול ולהחליט לבדם אם זה טוב להם או לא. אבל אם אתה במחשבה שזה רוע אז תעוף משם כמה שיותר מהר ואם אתה אוהב באמת את ילדיך אז תוציא גם אותם משם. זה כמו שאדם יעשן סמים עם ילדיו, הוא יחליט להפסיק כי זה לא טוב אבל הוא ימשיך לקנות סמים לילדיו ויגיד שהוא אנוס...... זוהי טענה איוולת.

אני ממש לא חושב ככה

אני חושב שהדת היא רעה אבל אני לא חושב שכל הדתיים רעים אני מחנך את ילדיי לטוב למרות הדת!אם הייתי יכול ברור שהייתי מוציא אותם מהדת לגמרי! הבעיה שיש להם גם אמא...

moshe010

New member
מה פתאום

אתה יכול להגדיר אנוס איך שאתה רוצה אבל מבחינה אוביקטיבית ההגדרה האולטימטיבית של אנוס הינו מישהו שלא מאמין כלל ורק בגל נסיבות פסיכולוגיות פיננסיות סוציאלוגיות רגשיות אינו יכול לצאת החוצה ההגדרה האלטרנטיבית שברצונך להגדיר אנוס לא ממש ברור

למעלה