אנורקסיה

Sindel

New member
אנורקסיה

היי, תתחדשו על הפורום המדהים...אבקר פה בהזדמנויות. יש לי שאלה: נאמר לי שמקור המושג אנורקסיה הוא בתרבות היוונית, שם של אלה רזה ששתי אלות בומבילות אחרות רדפו אחריה. מישהו יודע, או יכול לתת לי עוד פרטים על (האלה) אנורקסיה?

double O S

New member
חיפשתי מידע עלייה../images/Emo96.gif

אבל לא מצאתי שום דבר את בטוחה שהייתה אלה כזאת
כי לא מצאתי כלום...

אלה בשם אנורקסיה?

לא. במפורש לא. אני מעולם לא שמעתי על אלה כזו (מה שבדרך כלל אומר שהיא פשוט לא קיימת). בנוסף, מהיכרותי עם שיטות השפה הרפואית, אני יכול לשער בביטחון די גדול שאנורקסיה (נרבוזה, בולימיה ושאר מילות מחץ שכאלה) היא מילה בלטינית שפירושה "הפרעת אכילה"...

אני לא בטוח שזה אכן כך...

אני חושב שאפנה לסמכות העליונה (IE: אבא שלי) ואשאל אותו...

ToryMaster

New member
אנא ממך

למה אבא שלך הוא סמכות עליונה? אגב, אתה נעשה שווה יותר ויותר עם כל פעם שאני רואה אותך

אבא שלי הוא הסמכות עליונה כי...

הוא איש של היסטוריה, גיאוגרפיה וכל התחום הזה
וגם שולט טוב בלטינית..... תודה על המחמאה... אני מניח שהקרדיט מגיע לחברה שלי

ToryMaster

New member
אולי כן

ואולי לא
היא עצמה אגב מהממת, אבל על זה כבר כתבתי במקום אחר

ebony

New member
מכחכחת בגרוני....אממ....

הכל בגללי
מערכות יחסים עושות לו טוב

Y. Welis

New member
יש משהו דומה, אבל לא באותו שם.

הנה. הסיבה אגב שהיא לא נקראה 'אנורקסיה' היא שהתופעה הזו תועדה לראשונה רק במאה האחרונה, ולא היתה ידועה עד אז. היוונים לא סבלו ממנה, ולכן לא היתה אלה בשם הזה.

ToryMaster

New member
אמממם לא מדויק

התופעה הייתה מוכרת, רק לא כמחלה. היוונים בטו7 סבלו ממנה, הם פשוט לא הגדירו אותה

Y. Welis

New member
לא שאני יודע. זו תופעה יחודית רק

לתרבות המערבית המודרנית. בעולם השלישי היא מעולם לא התקיימה, בין השאר כי התושבים שם יודעים להעריך מזון (שבד"כ אינו מצוי בשפע), ועבור רבים מהם מראה שמן ומלא הוא סימן טוב וחיובי (ר' פסלים של אלות פריון עבות מותניים). אנורקסיה מוגדרת כהפרעה פסיכוסומאטית (כלומר מחשבתית) שהופכת לפיזית, ולא מחלה גופנית בלבד.

ToryMaster

New member
ובכן

תסתכל על פסלים וציורים של האלות, מודל היופי הנשי של אז, די הזכיר את מודל היופי הנשי היום, לא? אני לא רואה שום סיבה שההפרעה הזו לא תהיה קיימת אז. אלות פריון הן לא "עבות מותניים", או שאני לא הייתי מגדירה את זה ככה. הן מודגשות, האיזורים שמסמלים את הנשיות בגוף אצלן, פשוט עשויים בצורה מאוד בולטת ומוגזמת אפילו, שדיים ענקיים, בטן משתפכת (סורי, לא היית הלי דרך אחרת להגדיר אתזה) ואגן רחב. זה לא מודל היופי, זה סמלי

ויקי, אני חושש שאת טועה פה

מודל היופי של 60-90-60 הוא המצאה של התרבות שלנו.... ידוע לי גם שבקניה בלהקות הריקוד השבטיות מקובל עד היום להחזיק לפחות רקדנית שמנה אחת בכל להקה כדי להציג עושר (שמן=יש לו הרבה אוכל=עשיר)

ToryMaster

New member
../images/Emo4.gif

שים לב שאתם מדברים על ייצוג עושר, על ייצוג פריון, אפחד פה לא הזכיר שומדבר על ייצוג יופי. יכול להיות שאני טועה, אני לא אומרת שלא, אבל צריך לשים לב שייצוג יופי זה לאו דווקא ייצוג או עושר או פריון

Y. Welis

New member
מושג היופי השתנה עם הזמן

אבל תמיד היה קישור בין מראה מלא לבריאות (כי אשה מלאה תוכל ללדת יותר מאשר רזה), וכן גם מיני, כמו למשל בתמונותיו של רובנס. השינוי נעשה רק במאה האחרונה, והוא לא דבר טבעי או רצוי. נראה לי לעיתים שהרזון נפוץ כיום כי הוא יוצר אשליה של צעירות.

למעלה