אנורקסיה

chat girl

New member
אנורקסיה

שלום, יש לי שאלה אישית לגבי המשקל שלי. לפני כשנתיים וחצי זומנתי לצו ראשון, המשקל שנקבע לי היה 63 כאשר הגובה שלי 1.74. כיום לאחר כמעט שנתיים וחצי, ללא שום דיאטות!, אני שוקלת 51. חשוב לציין שהגוף שלי "הצטמק", ולאחרונה התגלו כמות האוכל שאני מסוגלת לאכול בארוחה קטנה בחצי. כמו כן, במהלך השנה האחרונה ניסיתי לעלות במשקל ולהכריח את עצמי לאכול אך ללא הצלחה. השאלה שלי היא האם אני סובלת מאנורקסיה, תת משקל?

את סובלת מתת משקל

אך תת משקל אינו שווה בהכרח לאנורקסיה, שכן לאנורקסיה יש גם פן נפשי עיקרי. אם באמת לא ניסית להגיע למשקל הזה, ואת באמת מנסה להעלות ולא מצליחה - כדאי לבדוק האם הסיבה היא רפואית (למשל עודף פעולה של בלוטת התריס, בעיות ספיגה כלשהן וכיוצא בזה).

chat girl

New member
ראשית, תודה

על התגובה המהירה. שנית, לפני כמה חודשים עשיתי בדיקת דם מקיפה, שכללה בדיקת ויטמינים בגוף, תיפקוד כליות כבד ובלוטת התריס. הבדיקות יצאו תקינות, אני לא מאמינה שהמצב השתנה מאז כיוון שה"הידרדרות" במשקל החלה הרבה לפני כן. השאלה שלי כרגע, מה אני עושה בכדי לצאת מהמצב הזה ?

chat girl

New member
../images/Emo21.gif

אני יודעת שזה נשמע כאילו אני כל היום אוכלת רק סלט ואז מתלוננת על תת משקל, אבל זה ממש לא ככה. החברות שלי תמיד צוחקות עלי שכל יציאה אני תמיד מדברת על אוכל ואוכלת המון. הבעיה שאני לא משמינה מזה..

הרשי לי להפנות אותך

לציטוט חשוב: "חשוב לציין שהגוף שלי "הצטמק", ולאחרונה התגלו כמות האוכל שאני מסוגלת לאכול בארוחה קטנה בחצי. כמו כן, במהלך השנה האחרונה ניסיתי לעלות במשקל ולהכריח את עצמי לאכול אך ללא הצלחה.". פשוט מאוד - את לא אוכלת מספיק. תאכלי יותר, המשקל יעלה בהתאם.

chat girl

New member
נכון...

באמת נוצרה סתירה... מה שהתכוונתי שרק לאחרונה נוצר לי המצב שאני אוכלת חצי, וזה לא ממש מבחירה, עד לפני כחודש חודשיים באמת הייתי "אוכלת כמו פרה" כמו שחברות שלי מכנות אותי. אני מרגישה כאילו בא לי להקיא או עוד ביס אחד ואני מתפוצצת, וזאת תחושה שהתחילה ממש לא מזמן

chat girl

New member
ועוד שאלה

כמה אני אמורה לשקול? אני 1.74 ומבנה גוף רזה.

אנורקסיה

את בתת משקל אך כדיי לדעת האם את אנורקטית יש לבדוק עוד מספר דברים. אנורקסיה=חוסר תיאבון. אנורקסיה נרבוזה הינה מחלה שמאופיינת במספר קריטריונים. גשי לדיאטן/ית שיעשו לך הערכה ויעזרו לך לעלות במשקל, הם גם יוכלו לענות לך על השאלה שכן האינפורמציה שיקבלו עלייך מן הסתם תהיה גדולה ורלבנטית לנושא שאלתך.

chat girl

New member
תגובה

לגבי אנורקסיה=חוסר תיאבון, לאחרונה אני אוכלת פחות ממה שהייתי אוכלת לפני כן. לדוגמא, אם הייתי מסוגלת לאכול ארוחת מקדונלס מלאה היום אני נהיית שבעה רק מהציפס ולא מסוגלת לאכול עוד. בעיקר קשה לי מאוד לאכול ארוחת בוקר, אני מרגישה שכאילו חסרים לי נוזלים בגוף ולא אוכל. ורציתי לדעת, כיצד הרופאים בצבא בודקים תת משקל או אנורקסיה ולפי מה מחליטים על טיפול? המון תודה על התשובות!

תגובה 2

תת משקל נקבע לפי יחס בין משקל לגובה. אנורקסיה כפי שגם אמרתי הינה מחלה נפשית שאחד הסימפטומים שלה קשורים בהתעסקות מוגזמת באוכל ובמשקל, ובספרי פסיכיאטריה יש את הקריטריונים לאנורקסיה נרבוזה כלומר אם מישהו עונה על קריטריונים אלה הרי שהוא סובל מהפרעת אכילה ספציפית זו (לצערנו יש כמה נוספות). ההחלטה על טיפול ואיזה תלויה בלא מעט פרמטרים (אותם יש להשאיר למטפלים) אך חשוב שהטיפול יהיה רב מקצועי: דיאטנית, רופא, פסיכיאטר, פסיכולוג לעיתים מטפל משפחתי ועוד ועוד...

chat girl

New member
רופא

לצערי, הייתי אצל רופא יחידה אשר לא התייחס ביותר מידי עניין לבעיה שלי... אני מניחה שכרגע, או לפחות עד האזרחות, זה יהיה תלוי בי.. :(

טו פז

New member
שאלה נוספת לסיגל באותו הקשר

אם מדובר במישהי 1.75 עם משקל נמוך יותר,46 קילו כשההרגשה הכללית היא בסדר גמור( די אנרגטית,אין נשירה ,שיפור בצמיחת ובחוזק של הציפורניים ) , והתיאבון הוא רוב הזמן מצויין(אוכלת ונהנית), אפילו שלפעמים יש ימים של חוסר תיאבון(בעקבות לחץ או התרגשות),זה גם תת משקל ולאו דווקא אנורקסיה?

כנסי

קודם כל שלום.. בנוגע לשאלתך אנורקסיה א תת משקל אומנם לשינהם מכנה משותף שהוא רזון יתר אבל תת משקל לאו דווקא הוא אנורקסיה.. בתור מישהי שמבינה במחלת האנורקסיה הרשי לי לומר לך כמה דברים .. תת משקל יכו להיות נובע ממצב של גנטיקה ספורט חילוף חומרים של אדם מסויים ולכן הוא מצוי בתת שמקל מה שגם לא בריא גם אם אינו עושהשזאת בכוונה, באנורקסיה יש שלבים זאת מחלה שאדם יותר מודע ועושה את המעשים במכוון, כלומר ההרזיה נעשית בכוונה קיצונית לאבד מסת משקל גדולה וזה נעשה בעזרת הרעבה עצמית והיגעלות ממזון, ומה גם שבא יש מישור נפשי פסיכ' מיכן לציין שאדם החולה באנורקסיה תמיד יחשוב שהוא שמן גם שמשקלו הוא 45 או אפילו פחות... זאת לא אנורקסיה מה שציינת זה אכן תת שמקל אבל לאו דווקא אנורקסיה

טו פז

New member
תת משקל, ותשובה רק ממישהו/י מוסמך,

אם מדובר במישהי 1.75 עם משקל נמוך יותר,46 קילו, כשההרגשה הכללית היא בסדר גמור( די אנרגטית,אין נשירה ,שיפור בצמיחת ובחוזק של הציפורניים ) , והתיאבון הוא רוב הזמן מצויין(אוכלת ונהנית), אף ע"פי שלפעמים יש ימים של חוסר תיאבון כמעט מוחלט(בעקבות לחץ או התרגשות), זה נחשב כתת משקל ולאו דווקא אנורקסיה? או שאולי אם רוב הזמן הייתי במשקל 52 לפני המשקל הנוכחי,אז זה פשוט עניין של תקופה/ גנטיקה וחילוף חומרים מהיר ואפילו לא תת משקל? אני שואלת שוב- כי אני באמת מעוניינת בתשובה מדיאטן/ית שמוסמכ/ת לענות.תודה מראש, טופז

למעלה