אנחנו בדילמה אחרי שאתמול היינו אצל מדקר

yarivlevi

New member
אנחנו בדילמה אחרי שאתמול היינו אצל מדקר

אשתי הייתה אתמו אתל מדקר (עקב בעית פריון לא מוסברת) והגיעה בציפיות גבוהות שהיא תצא משם רגועה אבל ההיפך הוא מה שקרה ,הוא נתן לה תפריט שקשה מאוד לעמוד בו כאשר אסור לאכול את רוב הדברים שאנחנו אוכלים מדי יום (פירות וירקות בין השאר) וצריך לאכול המון דברים שקשה להשיג כאשר אדם נמצא 9 שעות במשרד כל יום. מה שקרה זה שאשתי יצאה משם מאוד לחוצה ומדוכאת כי היא תלתה המון תקוות בטיפול הסיני אבל עניין התזונה הוציא לא את כל הרוח מהמפרשים ואפילו גרם לה את הפעולה ההפוכה מזאת שציפינו לה. השאלה היא האם התזונה הקשה הזאת היא החלק המכריע בטיפול והאם כל מדקר (שמתמחה בבעיות פריון) ישים דגש על התזונה כי אנחנו חשבנו לתומנו שהדיקור זה החלק העיקרי והמכריע ולא התזונה. תודה ,יריב.

ינוקא1

New member
ממש לא.

יש גישות שונות , יש שיותר שמים דגש על תזונה , יש על תנועה ויש שאצלם זה דיקור נטו. מה שכן יתכן שהתפריט שניתן לכם (כעוד אמצעי טיפול) יקדם את הפתרון. הרבה מטפלים משלבים שיטות שונות ובעיני זה מאוד מבורך - בתנאי שהם יודעים מה שהם עושים. השאלה היא מיהו המדקר , מה מידת נסיונו , ואיך ההרגשה שלה מהאישיות שלו - זה גם חשוב. אם הוא מנוסה בבעיות פריון והוא מקצועי , אולי כדאי "לבלוע את הצפרדע" ולתת לו את הצ'אנס.

רפואה סינית ופוריות

היי יריב, יש דרכים שונות לטיפול בפוריות במסגרת של הרפואה הסינית. ינוקא כתב ואני מחזקת- יש כאלו שנותנים לתזונה את הדגש ויש כאלו שנותנים לצמחי מרפא את הדגש ויש את אלו שנותנים לדיקור את עיקר תשומת הלב. זה תלוי בגישה של המטפל. ולכן, יכול מאוד להיות ששינויים מהותיים וגדולים כפי שתיארת, לא ממש מתאימים לאשתך. יכול להיות שיותר יתאים טיפול שהדגש הוא באמת בצמחי מרפא ותזונה. אני יודעת לומר לך שכשאני למדתי גינקולוגיה סינית ודיברנו על בעיות פוריות, המורות שלי שמו דגש גדול מאוד על צמחי מרפא. אולי זה יותר יתאים לאשתך. לגבי ציפיות- כן, לפעמים הציפיות אינן תואמות את המציאות. חשוב להבין שתזונה היא חלק מהרפואה הסינית, הרפואהה סינית כוללת דיקור, תזונה, צמחי מרפא, צ'י קונג וטווינא. זה לא רק דבר אחד (דיקור) וזהו. אני חושבת ששווה לבדוק אם המטפל הנוכחי התמחה בגינקולוגיה סינית- הדרך הקלה ביותר היא לשאול אותו (ולהשאיר את "לא נעים לי" בבית שישן שנ"צ). ואם הכיוון הזה לא מתאים- לחפש מטפל אחר. בהצלחה, יעל

eyalshpringer

New member
פריון ותזונה

שלום יריב, אני מבין מאוד את תחושת האכזבה שלך. ציפית לדיקור וקיבלת טיפול תזונה. הבעיה כאן היא בעיית תיקשורת עם המטפל ולדעתי עליך לחלוק את הרגשתך עם המטפל ולא להסתפק בפנייה לפורום- המטפל הוא הכתובת האמיתית לשאלותיך. ברמת הצלחת הטיפול אני חייב לאמר כי לדעתי לפעמים הדרך שניראית קלה היא הדרך הארוכה- רוצה לומר- ייתכן וטיפול הכולל רק דיקור וצמחי מרפא קל יותר ליישום עבורך ועבור בת זוגך אך האם זהו הטיפול הטוב ביותר שאתה יכול לקבל? האם קלות הטיפול ואי פגיעתו בסיגנון החיים לה הורגלת היא השיקול היחיד? לדאוג לאוכל בריא יום יום היא משימה מאתגרת עבור מי שאיננו רגיל לכך, אבל גם לחכות להריון המבושש לבוא כאשר הטיפול לא ממצה את כל הכלים האפשריים- זוהי גם פגיעה מאוד קשה באיכות החיים-זאת אוכל לאמר לך מנסיוני כמטפל במקביל לנסיון המבוסס על סיפור חיי האישי. אולי מה שחשוב הוא ריכוז המשאבים לתקופה של כמה חודשים עד שנה כדי לנסות להשיג את ההריון המיוחל? כמטפל המשלב דיקור תזונה וצמחי מרפא אוכל לאמר כי אין תחליף לשינוי מעמיק ומחויב של אורח החיים של בני הזוג. התוצאות הטיפוליות הן תמיד טובות משמעותית כאשר התזונה ניכנסת לתמונה. כתבת שלאשתך היו ציפיות גבוהות שתצא מהטיפול רגועה. ייתכן ודווקא חוסר הרגיעה שאתם חווים הוא מה שצריך- הטיפול ברפואה הסינית לא אמור דווקא להרגיע, אלא לעורר שינוי, ולעיתים שינוי זה לא דבר מרגיע-במקרה שלך הציגו לפניך את אתגר התזונה. לפיכך אני מציע לך להשתקם מהמשבר החדש הזה ולעשות הערכת מצב מחודשת-האם אתה מעוניין בטיפול ש"לא יכביד" או שהינך מעוניין דווקא כן להכביד, כן להתמקד ולרכז משאבים כדי להעלות את סיכויי הטיפול לרמה המירבית? אם החלטת שכן עליך למצוא את המסגרת המתאימה ביותר לתהליך זה. בהצלחה, אייל שפרינגר Dip.Ac.CH

אייל- שאלה לי

אני שמחה שאתה פה.
בעוד אתה אומר דברים נכונים, אני רוצה לשאול אותך, אם אתה חושב שלכל אחד מתאים אותו סגנון טיפול. יכול להיות שבמקרה הספציפי הזה, השינוי הדרמטי אינו מתאים, מה שיכול לגרור חוסר יעילות של הטיפול. גם אם המטופלת ובן זוגה יחליטו לנסות את עניין, זה דיי ברור שהשינוי הוא גדול מדי ודרמטי מדי- וזה מהדברים שיריב כתב. זה יכול ליצור התנגדות פנימית מראש לטיפול. יכול להיות שהסגנון אינו מתאים, לא? והרי ידוע שבגינקולוגיה לצמחי מרפא ודיקור יש השפעות מרחיקות לכת, אולי זה כן מספיק- גם במקרה זה? יכול להיות הרי גם חיבור לעניין התזונה וגם חיבור למטפל ועוד כל מיני גורמים. תודה, יעל

eyalshpringer

New member
תזונה לטיפול בבעיות פריון

הי יעל, אני שמח לעזור, במיוחד אם ניראה לי שהנושא על הפרק חשוב. לגבי השאלה אם טיפול תזונתי מתאים, הרי שיש כאן שני סוגים של שיקולים, שצריכים בסופו של דבר לעלות בקנה אחד השיקול הרפואי אל מול שקולי הנוחות.. טיפול ניבחן לרוב על פי מבחן התוצאה. גם מטופל המעוניין שהטיפול יהיה נעים, נוח וזול, ישפוט בסופו של דבר את הטיפול ואת המטפל בעיקר על פי השגת יעדי הטיפול. אם הטיפול היה נעים נוח וזול, אבל המטרות לא הושגו-המטופל יצא מהטיפול במפח נפש. אך גם אם הטיפול "סובל" ממחיר גבוה,וגורם לחוסר נוחות אך מצליח להשיג את המטרה המטופל יהיה מרוצה עד הגג. חשוב לדעתי להבהיר למטופל את החשיבות של טיפול משולב המגביר משמעותית את סיכויי ההצלחה. ביננו -גם בדיקור או בצמחים קיימת אי נוחות מסויימת עבור המטופל, וזה עוד לפני שהתחלנו לדבר על חוסר הנוחות הכרוך בטיפולי פוריות קונוונציונליים אשר לכל הדיעות אינם משפרים את בריאות המטופלים, או חוסר הנוחות העז הניגרם למטופל שעבר מספר חודשי דיקור וצמחים ולרוע המזל ההריון לא הגיע. במבט לאחור- האם לא היה כדאי כבר לנסות לעבוד בצורה יסודית יותר? . אז אם מדברים על טיפול תזונתי- מתאים או לא מתאים- הרי מבחינה רפואית הטיפול התזונתי מתאים מאוד ורצוי מאוד! חבל יהיה לוותר עליו גם אם פעמים רבות הטיפול מצליח רק עם דיקור וצמחים. לגבי שינויים דרמטיים- כאן זה המקום של המטפל ואחריותו- אם מטופל ניכנס לטיפול, מקבל הנחיות ולאחר קבלתן הוא חושב לעזוב את הטיפול, היה כאן פספוס ובעיה חמורה בתקשורת. מטופלים יכולים ללכת מאוד רחוק אם הם מקבלים הסבר מעמיק ואם ההנחיות מתקבלות בהסכמה ולא בהנחתה חד צדדית מכיוון המטפל. חשוב לזכור כי המטופל ניכנס לקליניקה עם מוטיביציה להבריא, מוטיבציה לשיפור המצב. מוטיבציה זו מוציאה את המטופל מביתו הממוזג, גורמת לו לשפוך את הלב לפני אדם זר, ולשלם לו בסוף המפגש. מטפל נבון ידע כיצד לעבוד עם כוח הרצון של המטופל, ללבות אותו ולא לשבור אותו- זוהי עבודה עדינה הדורשת הכשרה ניסיון ואנושיות. מטפל המיומן בטיפול תזונתי יוכל "למכור" הנחיות תזונה גם למטופל שלא ידע כלל כי תזונה היא חלק מהרפואה הסינית. הנחתת הוראות תזונה בלי לוודא שיש מישהו הלהוט לקיימן היא מתכון בטוח לכישלון. להתראות, אייל. .

בעיות פוריות

לאחר אבחון כללי וראשוני מבצעים התאמת טיפול ברפואה סינית המשלב דיקור, צמחי מרפא, תוספי תזונה, שיאצו, טווינא וריפוי דרך כף היד

נעמי66

New member
קישור לכתבה בנושא פוריות

אפשר להבין ממנה את חשיבות הייעוץ התזונתי. כתבה ישנה, אבל עדיין אקטואלית - http://www.refua-sinit.co.il/apage/4982.php

למעלה